κορονοϊός
Η μείωση στα κρούσματα είναι περίπου στο 10% κάθε εβδομάδα. «Θα δούμε ωστόσο μείωση και ασφάλεια το καλοκαίρι», δήλωσε ο Μανώλης Δερμιτζάκης

Η μείωση των κρουσμάτων είναι σταθερή αλλά γίνεται με σχετικά αργό ρυθμό, δήλωσε ο καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, η μείωση στα κρούσματα είναι περίπου στο 10% κάθε εβδομάδα. «Θα δούμε ωστόσο μείωση και ασφάλεια το καλοκαίρι», συμπλήρωσε ο καθηγητής ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο άνοιγμα της εστίασης επισημαίνοντας ότι «έχει το μεγάλο πλεονέκτημα της κοινωνικοποίησης σε εξωτερικούς χώρους, το οποίο πρέπει να εκμεταλλευτούμε».

«Πρέπει να δώσουμε κίνητρα που δεν αυξάνουν τον κίνδυνο μετάδοσης και να απελευθερωθεί ο κόσμος που μπορεί», τόνισε σχετικά με τους ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί.

«Ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί»

«Δηλώσεις του τύπου να προσέχουμε για πάντα και τα καταστροφικά σενάρια αναιρούν αυτό που λέγαμε τόσο καιρό, ότι τα εμβόλια είναι η λύση», σχολίασε τονίζοντας πως πρόκειται για «λογική ρεαλισμού, ούτε επιβράβευσης ούτε και τιμωρίας σε όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο».

«Μπορούμε να αρχίσουμε να δίνουμε τις ελευθερίες που αξίζουν και είναι ασφαλείς, στους ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί, δηλαδή μια παρέα έξι ατόμων να βρεθεί σε κανονικό χώρο χωρίς να παίρνουν κάποιο μέτρο», επεσήμανε στην ΕΡΤ.

«Οι αρνητές πρέπει να καταλάβουν γιατί τα εμβόλια δεν αποτελούν κάτι βλαβερό, ενώ το τιμωρητικό μοντέλο εγείρει αντισώματα προς αυτό που θέλουμε να πετύχουμε», τόνισε και χαρακτήρισε αναγκαίο να υπάρξει συζήτηση και «να απαντηθούν απορίες ώστε ο κόσμος να καταλάβει ότι δεν πρέπει να ανησυχεί».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα