Η αλήθεια πίσω από την επίπλαστη πραγματικότητα
Η επιχειρούμενη από την κυβέρνηση παρουσίαση μιας επίπλαστης κανονικότητας  και φυγή προς τα εμπρός, είναι το νέο αφήγημα παραπλάνησης και αποπροσανατολισμού των πολιτών

Έχοντας ως συμπαραστάτη και συνοδοιπόρο τα «αντικειμενικά» και «καλοταϊσμένα» ΜΜΕ, πιστεύουν ότι μπορούν ακόμη να ταΐζουν τον κόσμο «σανό». 

Δεν είναι υπερβολικός ο χαρακτηρισμός αν αναλογιστούμε τα ευτράπελα αλλά ταυτόχρονά εγκληματικά που έχουμε βιώσει το τελευταίο χρόνο. 

Τα δεδομένα του τελευταίου χρόνου  είναι  πολλά ,μεταξύ τους αντιφατικά και αρκετά επικίνδυνα για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Αφορμή, για αυτές τις σκέψεις, μου έδωσαν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών που αναγκαστικά χαλούν το νέο success story που ετοιμάζεται να μας σερβίρει η κυβέρνηση.

Ανακοινώνονται καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων  - με πολλές περιοχές στην κυριολεξία να βράζουν - , ρεκόρ δια σωληνωμένων και στις 15/4 περάσαμε το όριο των 100 θανάτων. Πολύ απογοητευτικά στοιχεία τα οποία γίνονται ακόμα χειρότερα αν αναλογιστούμε ότι έχουν ανοίξει τα καταστήματα, τα Λύκεια της χώρας, πολλές δραστηριότητες και ακολουθούν άλλες.

Παρά τα στοιχεία αυτά ,από τα προαναφερόμενα ΜΜΕ παρακολουθούμε ρεπορτάζ καθησυχαστικά, περί κάμψης της πανδημίας και ότι όλα βαίνουν καλώς, αφού προχωρά καλπάζοντάς ο εμβολιασμός στην χώρα και επιπλέον επεκτείνονται ως υποχρεωτικά τα self test σε  πολλές επαγγελματικές κατηγορίες.

Με αυτά τα όπλα ατενίζουμε το Πάσχα στο χωριό, τον τουρισμό και το καλοκαιράκι, αλλά ως πολίτες είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε υπεύθυνοι και να μην δίνουμε και τόση σημασία στα νούμερα γιατί γίνονται πολλά test - όλων των ειδών - και αποκαλύπτονται και ασυμπτωματικοί που θα μετέδιδαν τον υιό.  Αυτό όμως δεν γίνεται, γιατί η κυβέρνηση εξασφάλισε μεγάλες ποσότητες τεστ και θα μας σώσει.

Ας, κοιμόμαστε λοιπόν ήσυχοι -κατά τα αντικειμενικά πάντα ΜΜΕ-και όλα πάνε καλά.

Μόνο, έτσι δεν είναι τα πράγματα και αυτό το καταλαβαίνει ο κόσμος της παγωμένης αγοράς, της εκπαιδευτικής κοινότητας ,όπου ήδη κλείνουν τμήματα λόγω κρουσμάτων, τα νοσοκομεία που βρίσκονται στα όρια,  οι ιατροί και νοσηλευτές που έχουν υπερβεί εαυτό.

 Ακόμα όμως και κάποιες ειδήσεις που αναγκαστικά προβάλλονται φανερώνουν την αλήθεια ,ότι από εδώ και πέρα  έτσι πορευόμαστε και όποιος γλιτώσει ,γλίτωσε.

Όλα, τα άλλα είναι λόγια για επικοινωνία, κατανάλωση και μόστρα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Οι δύο ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ για τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης

Κυρώσεις σε εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test

Άνοιγμα σχολείων: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΜΑΘΗΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Η νέα 7μηνη ή 9μηνη Μοριοδοτούμενη ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ εκπαιδευτικών ΜΟΝΟ 240 ή 220 ΕΥΡΩ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Στα βήματα των αρχαίων: Επιβιώσεις της αρχαιότητας στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας
Η σταχυολόγηση διαφορετικών στοιχείων και συμβολισμών, λιγότερο ή περισσότερο «ισχυρών», καταδεικνύει τον σημαντικό ρόλο του παρελθόντος στις...
Στα βήματα των αρχαίων: Επιβιώσεις της αρχαιότητας στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας
Πανελλήνιες 2021: Οι βάσεις για τις Πολυτεχνικές Σχολές
Σύγκλητος ΕΜΠ: Λήψη μέτρων για την ασφαλή επανέναρξη της ακαδημαϊκής λειτουργίας
Συνεδρίαση για την εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο εαρινό εξάμηνο, πραγματοποίησε την Τετάρτη η  Σύγκλητος του ΕΜΠ
Σύγκλητος ΕΜΠ: Λήψη μέτρων για την ασφαλή επανέναρξη της ακαδημαϊκής λειτουργίας