self-test_av
Η επιχειρούμενη από την κυβέρνηση παρουσίαση μιας επίπλαστης κανονικότητας  και φυγή προς τα εμπρός, είναι το νέο αφήγημα παραπλάνησης και αποπροσανατολισμού των πολιτών

Έχοντας ως συμπαραστάτη και συνοδοιπόρο τα «αντικειμενικά» και «καλοταϊσμένα» ΜΜΕ, πιστεύουν ότι μπορούν ακόμη να ταΐζουν τον κόσμο «σανό». 

Δεν είναι υπερβολικός ο χαρακτηρισμός αν αναλογιστούμε τα ευτράπελα αλλά ταυτόχρονά εγκληματικά που έχουμε βιώσει το τελευταίο χρόνο. 

Τα δεδομένα του τελευταίου χρόνου  είναι  πολλά ,μεταξύ τους αντιφατικά και αρκετά επικίνδυνα για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Αφορμή, για αυτές τις σκέψεις, μου έδωσαν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών που αναγκαστικά χαλούν το νέο success story που ετοιμάζεται να μας σερβίρει η κυβέρνηση.

Ανακοινώνονται καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων  - με πολλές περιοχές στην κυριολεξία να βράζουν - , ρεκόρ δια σωληνωμένων και στις 15/4 περάσαμε το όριο των 100 θανάτων. Πολύ απογοητευτικά στοιχεία τα οποία γίνονται ακόμα χειρότερα αν αναλογιστούμε ότι έχουν ανοίξει τα καταστήματα, τα Λύκεια της χώρας, πολλές δραστηριότητες και ακολουθούν άλλες.

Παρά τα στοιχεία αυτά ,από τα προαναφερόμενα ΜΜΕ παρακολουθούμε ρεπορτάζ καθησυχαστικά, περί κάμψης της πανδημίας και ότι όλα βαίνουν καλώς, αφού προχωρά καλπάζοντάς ο εμβολιασμός στην χώρα και επιπλέον επεκτείνονται ως υποχρεωτικά τα self test σε  πολλές επαγγελματικές κατηγορίες.

Με αυτά τα όπλα ατενίζουμε το Πάσχα στο χωριό, τον τουρισμό και το καλοκαιράκι, αλλά ως πολίτες είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε υπεύθυνοι και να μην δίνουμε και τόση σημασία στα νούμερα γιατί γίνονται πολλά test - όλων των ειδών - και αποκαλύπτονται και ασυμπτωματικοί που θα μετέδιδαν τον υιό.  Αυτό όμως δεν γίνεται, γιατί η κυβέρνηση εξασφάλισε μεγάλες ποσότητες τεστ και θα μας σώσει.

Ας, κοιμόμαστε λοιπόν ήσυχοι -κατά τα αντικειμενικά πάντα ΜΜΕ-και όλα πάνε καλά.

Μόνο, έτσι δεν είναι τα πράγματα και αυτό το καταλαβαίνει ο κόσμος της παγωμένης αγοράς, της εκπαιδευτικής κοινότητας ,όπου ήδη κλείνουν τμήματα λόγω κρουσμάτων, τα νοσοκομεία που βρίσκονται στα όρια,  οι ιατροί και νοσηλευτές που έχουν υπερβεί εαυτό.

 Ακόμα όμως και κάποιες ειδήσεις που αναγκαστικά προβάλλονται φανερώνουν την αλήθεια ,ότι από εδώ και πέρα  έτσι πορευόμαστε και όποιος γλιτώσει ,γλίτωσε.

Όλα, τα άλλα είναι λόγια για επικοινωνία, κατανάλωση και μόστρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

adedy.jpg
ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία στις 28 Αυγούστου: Κατεβάζει ρολά το Δημόσιο
Η κορύφωση της δράσης θα είναι η συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10:00 το πρωί, όπου αναμένεται μαζική συμμετοχή εργαζομένων από διαφορετικούς κλάδους...
ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία στις 28 Αυγούστου: Κατεβάζει ρολά το Δημόσιο
petrelaio-oil.jpg
«Τρέχουν » ΗΠΑ-Κίνα-Ρωσία για κρίσιμες πρώτες ύλες και Ενέργεια
Οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν ότι η μάχη για τα στρατηγικά ορυκτά και τους ενεργειακούς πόρους δεν περιορίζεται σε τοπικό επίπεδο, αλλά...
«Τρέχουν » ΗΠΑ-Κίνα-Ρωσία για κρίσιμες πρώτες ύλες και Ενέργεια
εκπαιδευτικοι
Υπουργείο Παιδείας: Πότε ορκίζονται και πότε αναλαμβάνουν υπηρεσία οι 10.000 νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί – Δείτε το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα
Από σήμερα η καταχώριση των στοιχείων – Στις 26 Αυγούστου η δημοσίευση σε ΦΕΚ, ακολουθεί ορκωμοσία και ανάληψη καθηκόντων μέχρι 1η Σεπτεμβρίου
Υπουργείο Παιδείας: Πότε ορκίζονται και πότε αναλαμβάνουν υπηρεσία οι 10.000 νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί – Δείτε το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα
amfitheatro
Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών: 30.000 θέσεις ΑΕΙ θα μείνουν ακατοίκητες σε 15 χρόνια
Κενές θέσεις και δημογραφικό απειλούν τα ελληνικά ΑΕI- Χρειάζονται μέτρα για βιώσιμα και ισχυρά ελληνικά πανεπιστήμια
Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών: 30.000 θέσεις ΑΕΙ θα μείνουν ακατοίκητες σε 15 χρόνια