self-test_av
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η επιχειρούμενη από την κυβέρνηση παρουσίαση μιας επίπλαστης κανονικότητας  και φυγή προς τα εμπρός, είναι το νέο αφήγημα παραπλάνησης και αποπροσανατολισμού των πολιτών

Έχοντας ως συμπαραστάτη και συνοδοιπόρο τα «αντικειμενικά» και «καλοταϊσμένα» ΜΜΕ, πιστεύουν ότι μπορούν ακόμη να ταΐζουν τον κόσμο «σανό». 

Δεν είναι υπερβολικός ο χαρακτηρισμός αν αναλογιστούμε τα ευτράπελα αλλά ταυτόχρονά εγκληματικά που έχουμε βιώσει το τελευταίο χρόνο. 

Τα δεδομένα του τελευταίου χρόνου  είναι  πολλά ,μεταξύ τους αντιφατικά και αρκετά επικίνδυνα για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Αφορμή, για αυτές τις σκέψεις, μου έδωσαν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών που αναγκαστικά χαλούν το νέο success story που ετοιμάζεται να μας σερβίρει η κυβέρνηση.

Ανακοινώνονται καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων  - με πολλές περιοχές στην κυριολεξία να βράζουν - , ρεκόρ δια σωληνωμένων και στις 15/4 περάσαμε το όριο των 100 θανάτων. Πολύ απογοητευτικά στοιχεία τα οποία γίνονται ακόμα χειρότερα αν αναλογιστούμε ότι έχουν ανοίξει τα καταστήματα, τα Λύκεια της χώρας, πολλές δραστηριότητες και ακολουθούν άλλες.

Παρά τα στοιχεία αυτά ,από τα προαναφερόμενα ΜΜΕ παρακολουθούμε ρεπορτάζ καθησυχαστικά, περί κάμψης της πανδημίας και ότι όλα βαίνουν καλώς, αφού προχωρά καλπάζοντάς ο εμβολιασμός στην χώρα και επιπλέον επεκτείνονται ως υποχρεωτικά τα self test σε  πολλές επαγγελματικές κατηγορίες.

Με αυτά τα όπλα ατενίζουμε το Πάσχα στο χωριό, τον τουρισμό και το καλοκαιράκι, αλλά ως πολίτες είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε υπεύθυνοι και να μην δίνουμε και τόση σημασία στα νούμερα γιατί γίνονται πολλά test - όλων των ειδών - και αποκαλύπτονται και ασυμπτωματικοί που θα μετέδιδαν τον υιό.  Αυτό όμως δεν γίνεται, γιατί η κυβέρνηση εξασφάλισε μεγάλες ποσότητες τεστ και θα μας σώσει.

Ας, κοιμόμαστε λοιπόν ήσυχοι -κατά τα αντικειμενικά πάντα ΜΜΕ-και όλα πάνε καλά.

Μόνο, έτσι δεν είναι τα πράγματα και αυτό το καταλαβαίνει ο κόσμος της παγωμένης αγοράς, της εκπαιδευτικής κοινότητας ,όπου ήδη κλείνουν τμήματα λόγω κρουσμάτων, τα νοσοκομεία που βρίσκονται στα όρια,  οι ιατροί και νοσηλευτές που έχουν υπερβεί εαυτό.

 Ακόμα όμως και κάποιες ειδήσεις που αναγκαστικά προβάλλονται φανερώνουν την αλήθεια ,ότι από εδώ και πέρα  έτσι πορευόμαστε και όποιος γλιτώσει ,γλίτωσε.

Όλα, τα άλλα είναι λόγια για επικοινωνία, κατανάλωση και μόστρα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκαβ
Νίσυρος: 50χρονος εργάτης ακρωτηριάστηκε σε μηχάνημα με ιμάντα – Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Κω
Σοβαρό εργατικό ατύχημα στη Νίσυρο: Ακρωτηριασμός 50χρονου και εσπευσμένη αεροδιακομιδή στην Κω
Νίσυρος: 50χρονος εργάτης ακρωτηριάστηκε σε μηχάνημα με ιμάντα – Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Κω
γιατροι
Εθνικό Σχέδιο Πρόληψης: Τρεις νέες δωρεάν προληπτικές εξετάσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα «Προλαμβάνω»
Μάχη με την υπέρταση και τον καρκίνο: Δωρεάν αξονικές και εξετάσεις δέρματος για ασφαλισμένους και ανασφάλιστους
Εθνικό Σχέδιο Πρόληψης: Τρεις νέες δωρεάν προληπτικές εξετάσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα «Προλαμβάνω»
Πόλεμος στην Ουκρανία
Αντίστροφη μέτρηση στην Ουκρανία: Δυτικοί αναλυτές βλέπουν de facto τέλος του πολέμου και «σημείο καμπής»
Διεθνείς αναλυτές προανέγγειλαν το τέλος των μεγάλων επιχειρήσεων στην Ουκρανία: Ο παράγοντας των αμερικανικών εκλογών και η οικονομική πίεση στο...
Αντίστροφη μέτρηση στην Ουκρανία: Δυτικοί αναλυτές βλέπουν de facto τέλος του πολέμου και «σημείο καμπής»