Γαύδος: «Αδύνατο η κοπέλα να έζησε πάνω από 2,5 ώρες μετά το τροχαίο»
«Ένας άνθρωπος με τέτοιες κακώσεις δεν μπορεί να ζήσει για περισσότερες από 2 έως 2,5 ώρες από τη στιγμή που συνέβη το ατύχημα»

Νέα δεδομένα σχετικά με τον χρόνο που μπορεί να επέζησε η 28χρονη φοιτήτρια μετά την πτώση του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε σε γκρεμό, στη Γαύδο, παρουσίασε ο ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης που πραγματοποίησε την ιατροδικαστική εξέταση.

Σε αντίθεση με τις μαρτυρίες κατοίκων του νησιού, οι οποίοι ανέφεραν ότι η κοπέλα μπορεί να έζησε 5 και 6 ώρες μετά το τραγικό συμβάν, ο ιατροδικαστής ήταν κατηγορηματικός, σημειώνοντας ότι αυτό είναι ανθρωπίνως αδύνατο να συμβεί, αφού η κοπέλα, εκτός από ακάσχετη αιμορραγία, είχε υποστεί ρήξη στον έναν πνεύμονά της.

Κατά συνέπεια, είχε έντονο αναπνευστικό πρόβλημα, το οποίο πλέον προσπαθούσε να καλύψει ο άλλος, υγιής πνεύμονάς της.

«Έκανε κατάγματα στα πλευρά και ουσιαστικά προκάλεσαν ολικό πρόβλημα στον έναν πνεύμονα που πλέον δεν λειτουργούσε. Εκτός της αιμορραγίας είχαμε και μη λειτουργία του ενός πνεύμονα. Ο άλλος πνεύμονας που λειτουργούσε προσπαθούσε να καλύψει τις ανάγκες του ανθρώπου. Κατά συνέπεια ένας άνθρωπος με τέτοιες κακώσεις δεν μπορεί να ζήσει για περισσότερες από 2 έως 2,5 ώρες από τη στιγμή που συνέβη το ατύχημα», επισημαίνει ο κ Μπελιβάνης.

Ο κύριος Μπελιβάνης, πάντως, μπορεί να δικαιολογήσει τις όποιες μαρτυρίες κατοίκων που σημείωσαν ότι πέρασαν πολλές ώρες μέχρι να "φύγει" η φοιτήτρια, αφού όπως τονίζει «η έννοια του θανάτου για τον απλό πολίτη, ειδικά για έναν πολίτη που ζει σε απομακρυσμένη περιοχή, όπως στη Γαύδο, είναι τελείως διαφορετική από αυτή που ξέρουμε εμείς ως γιατροί. Μπορεί να δουν το οτιδήποτε και να το μεταφράσουν ως "σημάδι ζωής" και είναι κάτι το οποίο μου έχει τύχει κι άλλες φορές. Η επιβίωση, ειδικά κάτω από αυτές τις συνθήκες και τα τρομακτικά τραύματα του ανθρώπου είναι πολύ συγκεκριμένη. Δεν μπορεί να είναι 6 και 7 ώρες».

Υπενθυμίζεται ότι για την ανάσυρση της σορού της χρειάστηκε να στηθεί μεγάλη επιχείρηση από το Λιμενικό και την Πυροσβεστική, κάτι που ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Κυριακής.

Σε ότι αφορά στην αιτία του δυστυχήματος, πέραν των όσων μπορεί να κατέθεσε ο οδηγός, δεν μπορεί να προκύψει ασφαλές συμπέρασμα, εαν δεν γίνει πραγματογνωμοσύνη στα συντρίμμια του αυτοκινήτου.

«Μόνο εγώ φταίω» λέει ο 40χρονος οδηγός

Για τις στιγμές αγωνίας που έζησε μετά το τροχαίο, μίλησε στον Alpha ο 40χρονος φίλος της άτυχης 28χρονης, που οδηγούσε το μοιραίο ΙΧ. Ο 40χρονος δηλώνει υπεύθυνος για το τροχαίο στη Γαύδο το οποίο κόστισε τη ζωή της , ενώ κι ο ίδιος νοσηλεύεται τραυματισμένος.

«Εγώ και μόνο εγώ φταίω», λέει, καθώς θυμάται το αυτοκίνητο να κατρακυλά με τους δύο τους μέσα στο γκρεμό βάθους 70 – 80 μέτρων.

Επειδή το κινητό δεν είχε σήμα κάτω στο γκρεμό, ο 40χρονος είπε στην 28χρονη πως θα ανέβει στο δρόμο για να τηλεφωνήσει για βοήθεια. Όντως, πήρε το 166 και σε 10 λεπτά έφτασε ασθενοφόρο με γιατρό και ένας πυροσβέστης.

«Όλα αυτά στις 6 το πρωί, όμως, το ελικόπτερο έφτασε 11:00 με 12:00, αλλά η Κορίνα είχε πεθάνει από τις 10:00 το πρωί», λέει ο 40χρονος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βίδα σε γεύμα από φοιτητική λέσχη
Βίδα σε γεύμα φοιτητή από τη φοιτητική λέσχη: Πώς συνέβη – Τι απαντά η υπεύθυνη
Τι ανακοίνωσε η υπεύθυνη μέριμνας για το απίστευτο περιστατικό στη φοιτητική λέσχη του Πολυτεχνείου Κρήτης
Βίδα σε γεύμα φοιτητή από τη φοιτητική λέσχη: Πώς συνέβη – Τι απαντά η υπεύθυνη
εκπαιδευση
Τι συμβαίνει στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής - Γιατί η ΟΛΜΕ καταγγέλλει τον Διευθυντή της;
Συνεχόμενες απορρίψεις μεταπτυχιακών λόγω «έλλειψης συνάφειας». Ακριβώς η ίδια ταλαιπωρία περιμένει πολλούς εκπιδευτικούς που έχουν αιτηθεί άδεια...
Τι συμβαίνει στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής - Γιατί η ΟΛΜΕ καταγγέλλει τον Διευθυντή της;