Γιώργος Γεραπετρίτης - Βουλή
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Από την Πέμπτη η διάθεση 900.000 self tests σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα - Τι δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης

«Εξαιρετικά ενθαρρυντική» χαρακτήρισε την εφαρμογή των self tests στα σχολεία, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας πως αποδεικνύονται ένα πολύ σημαντικό «όπλο» για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Την πρώτη μέρα διενέργειας των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων πριν την έναρξη των μαθημάτων, πάνω από 600 μαθητές και καθηγητές βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, δήλωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στο Open.

«Για τα περισσότερα από τα 600 θετικά δείγματα υπήρξαν και επιβεβαιωτικά, γεγονός που αποδεικνύει πως τα self tests έχουν πολύ υψηλή ακρίβεια», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

«Από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται πως είναι αποτελεσματικά», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ο κ. Γεραπετρίτης ανακοίνωσε πως την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση εκατοντάδων χιλιάδων self test σε πολλές κατηγορίες εργαζομένων, σε συνέχεια των εξαγγελιών που έκανε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Όπως είπε στο OPEN, ο αριθμός των self test ανέρχεται σε 900.000 και αφορά εργαζομένους στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, όπως τράπεζες, δικαστήρια, λιανεμπόριο και το μέρος της εστίασης που λειτουργεί.

Αναφερόμενος στις μετακινήσεις ενόψει Πάσχα, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως είναι πολύ νωρίς για να γίνουν προβλέψεις, ωστόσο είμαστε πολύ πιο κοντά στην ελευθερία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Γεμίζουν τα νοσοκομεία με μαθητές με διαταραχές συμπεριφοράς και επιθετικότητας

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

iep_1.jpg
ΙΕΠ: Σχεδιάζει πρόγραμμα επιμόρφωσης νέων εκπαιδευτικών που θα βασίζεται στο θεσμό του μέντορα
Περισσότεροι/ες από 400 διευθυντές/τριες εκπαίδευσης, σύμβουλοι εκπαίδευσης και διευθυντές/τριες σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Διεύθυνσης...
ΙΕΠ: Σχεδιάζει πρόγραμμα επιμόρφωσης νέων εκπαιδευτικών που θα βασίζεται στο θεσμό του μέντορα