Νέα Σμύρνη: Στη δημοσιότητα νέο περιστατικό ξυλοδαρμού γυναίκας από αστυνομικούς
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / INTIME NEWS
Ένα άγνωστο έως τώρα περιστατικό ξυλοδαρμού γυναίκας από αστυνομικούς της «Δράση», κατά το όργιο αστυνομικής καταστολής στη Νέα Σμύρνη, στις 9 Μαρτίου, έρχεται στο φως της δημοσιότητας - Η καταγγέλλουσα προσκόμισε βίντεο που απεικονίζει την επίθεση των αστυνομικών σε βάρος της

Νέο οπτικό υλικό που δείχνει γυναίκα να ξυλοκοπείται από αστυνομικό της ομάδας «Δράση» στις 9 Μαρτίου κατά το όργιο αστυνομικής καταστολής σε βάρος πολιτών στη Νέα Σμύρνη παραδόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. από το θύμα της καταγγελλόμενης επίθεσης. Το συγκεκριμένο βίντεο δεν βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το tovima.gr, πρόκειται για μία ιδιαίτερα σοβαρή εξέλιξη στην εσωτερική έρευνα των αρχών ασφαλείας για όσα είχαν συμβεί πριν από ένα μήνα στα εκτεταμένα επεισόδια κοντά στην λεωφόρο Συγγρού. Το νέο διπλό περιστατικό καταγγελλόμενης βιαιοπραγίας αστυνομικών κατά πολιτών έρχεται μετά τα επτά σχετικά συμβάντα που ήδη ερευνώνται και από τα οποία οδηγούνται στο αρχείο τα τέσσερα.

Το χρονικό τη επίθεσης των αστυνομικών

Οι νέες καταγγελίες και το άγνωστο μέχρι σήμερα οπτικό υλικό προέκυψαν στα πλαίσια της διερεύνησης περιστατικού με παράσυρση ενός νεαρού από μηχανή της ομάδας «Δράση» που αποτυπώθηκε σε βίντεο διαδικτυακών τόπων.

Την σχετική έρευνα ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ που εντόπισε τον νεαρό που χτυπήθηκε από την μηχανή της ομάδας «Δράση», αλλά και τα στοιχεία των αστυνομικών που επέβαιναν στην εν λόγω υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω πολίτης φέρεται να κατάγγειλε ότι πέρα από την παράσυρση με το δίκυκλο δέχθηκε χτυπήματα με αστυνομική ράβδο στο κεφάλι από αστυνομικό της ίδιας ομάδας «Δράση».

Όμως η έρευνα φαίνεται να απέκτησε νέες διαστάσεις όταν κλήθηκε να καταθέσει σχετικά μία νεαρή φίλη του παθόντα η οποία, σύμφωνα με πηγές, αρχικά επιβεβαίωσε τον ξυλοδαρμό του νεαρού και στην συνέχεια φέρεται να ανέφερε ότι δέχθηκε κι η ίδια χτυπήματα κι εξυβρίσθηκε από αστυνομικούς.

Ωστόσο, εκείνο που θεωρείται ακόμη μεγαλύτερου ενδιαφέροντος είναι ότι η γυναίκα αυτή προσκόμισε κι οπτικό υλικό σε ψηφιακό αρχείο που δείχνει αστυνομικό να την χτυπάει με χέρια και πόδια.

Η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει ήδη το οπτικό υλικό που έχει εισαχθεί αιφνιδιαστικά στην έρευνα για τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, ενώ γίνεται ευρύτερη έρευνα αφού θεωρείται ότι στο εν λόγω τμήμα των επεισοδίων συμμετείχε μεγαλύτερη ομάδα αστυνομικών από εκείνη που είχε εκτιμηθεί αρχικά.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία - Τζανάκης: Οι 600 ασυμπτωματικοί θα είχαν δώσει μέχρι 12.000 κρούσματα

Εμβολιασμός εκπαιδευτικών: Ανοίγει η πλατφόρμα στις 21 Απριλίου

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί-Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για διορισμούς και οργανικά κενά
Εκπαιδευτικοί-Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για διορισμούς και οργανικά κενά
Διαμαρτυρία στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης από τη Γ' ΕΛΜΕ την Τετάρτη, στις 14:30, με αιτήματα μόνιμους διορισμούς και να δοθούν στη δημοσιότητα τα...
Εκπαιδευτικοί-Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για διορισμούς και οργανικά κενά
ΟΛΜΕ: Απεργία-αποχή από τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος
ΟΛΜΕ: Απεργία-αποχή από ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος και τηλεκπαίδευση σε κατειλημμένα σχολεία
Απεργία-αποχή από τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία - Στήριξη από την ΑΔΕΔΥ και εξώδικα σε...
ΟΛΜΕ: Απεργία-αποχή από τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος
Κατερίνη: Καταγγελία για ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς
Κατερίνη: Καταγγελία για ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς
Καταγγελία για τον άγριο ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς έξω από γήπεδο σε χωριό της Κατερίνης - Στο νοσοκομείο με έμφραγμα ο 58χρονος -...
Κατερίνη: Καταγγελία για ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς