drasi nea smyrni
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / INTIME NEWS
Ένα άγνωστο έως τώρα περιστατικό ξυλοδαρμού γυναίκας από αστυνομικούς της «Δράση», κατά το όργιο αστυνομικής καταστολής στη Νέα Σμύρνη, στις 9 Μαρτίου, έρχεται στο φως της δημοσιότητας - Η καταγγέλλουσα προσκόμισε βίντεο που απεικονίζει την επίθεση των αστυνομικών σε βάρος της

Νέο οπτικό υλικό που δείχνει γυναίκα να ξυλοκοπείται από αστυνομικό της ομάδας «Δράση» στις 9 Μαρτίου κατά το όργιο αστυνομικής καταστολής σε βάρος πολιτών στη Νέα Σμύρνη παραδόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. από το θύμα της καταγγελλόμενης επίθεσης. Το συγκεκριμένο βίντεο δεν βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το tovima.gr, πρόκειται για μία ιδιαίτερα σοβαρή εξέλιξη στην εσωτερική έρευνα των αρχών ασφαλείας για όσα είχαν συμβεί πριν από ένα μήνα στα εκτεταμένα επεισόδια κοντά στην λεωφόρο Συγγρού. Το νέο διπλό περιστατικό καταγγελλόμενης βιαιοπραγίας αστυνομικών κατά πολιτών έρχεται μετά τα επτά σχετικά συμβάντα που ήδη ερευνώνται και από τα οποία οδηγούνται στο αρχείο τα τέσσερα.

Το χρονικό τη επίθεσης των αστυνομικών

Οι νέες καταγγελίες και το άγνωστο μέχρι σήμερα οπτικό υλικό προέκυψαν στα πλαίσια της διερεύνησης περιστατικού με παράσυρση ενός νεαρού από μηχανή της ομάδας «Δράση» που αποτυπώθηκε σε βίντεο διαδικτυακών τόπων.

Την σχετική έρευνα ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ που εντόπισε τον νεαρό που χτυπήθηκε από την μηχανή της ομάδας «Δράση», αλλά και τα στοιχεία των αστυνομικών που επέβαιναν στην εν λόγω υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω πολίτης φέρεται να κατάγγειλε ότι πέρα από την παράσυρση με το δίκυκλο δέχθηκε χτυπήματα με αστυνομική ράβδο στο κεφάλι από αστυνομικό της ίδιας ομάδας «Δράση».

Όμως η έρευνα φαίνεται να απέκτησε νέες διαστάσεις όταν κλήθηκε να καταθέσει σχετικά μία νεαρή φίλη του παθόντα η οποία, σύμφωνα με πηγές, αρχικά επιβεβαίωσε τον ξυλοδαρμό του νεαρού και στην συνέχεια φέρεται να ανέφερε ότι δέχθηκε κι η ίδια χτυπήματα κι εξυβρίσθηκε από αστυνομικούς.

Ωστόσο, εκείνο που θεωρείται ακόμη μεγαλύτερου ενδιαφέροντος είναι ότι η γυναίκα αυτή προσκόμισε κι οπτικό υλικό σε ψηφιακό αρχείο που δείχνει αστυνομικό να την χτυπάει με χέρια και πόδια.

Η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει ήδη το οπτικό υλικό που έχει εισαχθεί αιφνιδιαστικά στην έρευνα για τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, ενώ γίνεται ευρύτερη έρευνα αφού θεωρείται ότι στο εν λόγω τμήμα των επεισοδίων συμμετείχε μεγαλύτερη ομάδα αστυνομικών από εκείνη που είχε εκτιμηθεί αρχικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enorgani
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ