Warning message

Unable to retrieve https://www.facebook.com/vroutsisioannis/posts/3893808727393262 at this time, please check again later.
kaklamanis-nikitas
George Vitsaras / SOOC
Σφοδρές αντιδράσεις και ερωτήματα προκαλούν οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Εργασίας για τον Μένιο Φουρθιώτη αλλά και τις καταγγελίες για απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ μέσω του προγράμματος Συν-Εργασία

Αλυσιδωτές αντιδράσεις και πολλά ερωτηματικά έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για τον Μένιο Φουρθιώτη και τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση για την απόπειρα εξαπάτησης του δημοσίου μέσω του προγράμματος Συν-Εργασία, αλλά και την εισβολή του τότε στο υπουργείο Εργασίας με μπράβους απειλώντας «θεούς και δαίμονες».

Και μάλιστα η υπόθεση αυτή έρχεται λίγο μετά τις αποκαλύψεις για την παραχώρηση από την ελληνική αστυνομία 9 περιπολικών και 14 αστυνομικών για την προστασία του Μένιου Φουρθιώτη, οι οποίες ανάγκασαν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αποσύρει την αστυνομική φρουρά από τον παρουσιαστή. 

Κακλαμάνης: Περιμένω τις εξηγήσεις της κυβέρνησης

«Περιμένω κι εγώ να ακούσω τις εξηγήσεις και τις απαντήσεις που θα δώσει η κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου υπουργού» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, υπογραμμίζοντας πως ορθώς η αντιπολίτευση έφερε το θέμα Φουρθιώτη στη Βουλή. 

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση στο Documento, o Νικήτας Κακλαμάνης χαρακτήρισε λογικό το γεγονός να μιλήσει ο πρώην υπουργός Εργασίας στη συγκεκριμένη εφημερίδα καθώς εκείνη είχε αποκαλύψει το θέμα. 

Ξεκαθάρισε ωστόσο πως δεν πιστεύει ότι η απομάκρυνση του κ. Βρούτση σχετίζεται με το συγκεκριμένο γεγονός, δηλαδή με την προσπάθεια του πρώην υπουργού να «κλείσει τα παραθυράκια» του προγράμματος Συν-Εργασία ώστε να γίνονται απάτες εις βάρος του δημοσίου. 

Σε ερώτηση αν η υπόθεση πρέπει να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι ο εισαγγελέας είτε αυτεπαγγέλτως είτε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης θα πρέπει να επέμβει και το θέμα να διερευνηθεί. 
 

https://www.facebook.com/vroutsisioannis/posts/3893808727393262

Το ζήτημα Φουρθιώτη στη Βουλή

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα έφεραν στη Βουλή 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ζητώντας εξηγήσεις σχετικά με τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις απάτης του Μένιου Φουρθιώτη εις βάρος του προγράμματος ΣΥΝ-εργασία και του δημοσίου συμφέροντος. 

Όπως υπογραμμίζουν «η πρωτοφανής παραδοχή του πρώην υπουργού και νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ κ. Βρούτση πως, όταν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας ανακάλυψαν απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ του κ. Φουρθιώτη μέσω του προγράμματος Συν-Εργασία, εκείνος εισέβαλε με μπράβους στο υπουργείο και απειλούσε πως θα τον "τελειώσει", σοκάρει και απαιτεί άμεσα απαντήσεις.

Ο Γιάννης Βρούτσης ανέφερε ότι μετά το επεισόδιο στο υπουργείο αντέδρασε με την αλλαγή του νόμου και συγκεκριμένα με το άρθρο 85 του νόμου 4764/2020, με το οποίο τέθηκε πλαφόν πλαφόν 6.500 ευρώ, ώστε κανείς ωφελούμενος του προγράμματος να μην μπορεί να λάβει παραπάνω χρήματα».

Τσίπρας: «Από όπου και αν το πιάσεις βρομάει»

«Τις τελευταίες ημέρες ζούμε μία αποκρουστική εικόνα, μία εικόνα παρακμής με ανθρώπους του υποκόσμου που έχουν τη δυνατότητα να έχουν πλάτες στην κυβερνητική εξουσία και να συμπεριφέρονται με σκαιό τρόπο ακόμα και σε υπουργός. Εικόνες που επιτείνουν την αίσθηση ανησυχίας που αισθάνομαι εγώ και ο μέσος πολίτης» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Κόντρα. 

Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «ο πρώην υπουργός Εργασίας και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ο κύριος Βρούτσης, είπε ότι ένας τηλεπαρουσιαστής, μάνατζερ, πήγε στο γραφείο του και με μπράβους απειλούσε τον υπουργό. Αντί αυτό να γίνει θέμα την ίδια στιγμή και να πάει η αστυνομία να τον συλλάβει, η αστυνομία ήταν μαζί του γιατί ο κύριος Χρυσοχοΐδης του είχε δώσει 14 αστυνομικούς να τον φυλάνε, τρία περιπολικά και δύο τεθωρακισμένα». 

«Ποιος είναι ο κύριος για να έχει αυτή τη φύλαξη και αυτή τη συμπεριφορά; Ποιες είναι οι σχέσεις που διέπουν αυτόν τον συμπαθή κατά τα άλλα κύριο με το σύστημα εξουσίας του κυρίου Μητσοτάκη; Τρεις μέρες τώρα δεν απαντά το Μέγαρο Μαξίμου. Τι ακριβώς συνδιαλλαγές έχει και έχει αυτός να έχει τη δυνατότητα φύλαξη υπουργού και τη συμπεριφορά νονού και να απειλεί τον υπουργό; Ο ίδιος τα είπε, όχι εγώ» υπογράμμισε.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, δημιουργήθηκε «μία φάμπρικα ανθρώπων σαν και αυτόν που τους δόθηκε η δυνατότητα να κάνουν συμπληρωματικές δηλώσεις για το 2019 ότι είχαν δεκαπλάσια και πολλαπλάσια εισοδήματα από αυτά που δήλωσαν και ότι το 2020 είχαν τεράστια μείωση ώστε να μπουν στον πρόγραμμα “Συν-Εργασία” και να πάρουν ένα πακτωλό χρημάτων».

«Ποιοι είναι αυτοί, πόσοι είναι αυτοί σαν τον κύριο Φουρθιώτη που ξαφνικά από τα 1.000 ευρώ μηνιαίο εισόδημα δήλωσε 80.000 ευρώ για να μπορεί να φτάσει στο σημείο να παίρνει τόσες χιλιάδες ευρώ παρανόμως. Του ζητήθηκε να επιστραφούν τα χρήματα;» διερωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα