Επίδομα 534€: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις ευπαθείς ομάδες
Ξεκίνησαν οι δηλώσεις αναστολών για την αποζημίωση ειδικού σκοπού εργαζομένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες για τον μήνα Μάρτιο 2021

Σε λειτουργία είναι από χτες, Τετάρτη 10 Μαρτίου το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» έτσι ώστε να μπορέσουν να δηλώσουν οι επιχειρήσεις - εργοδότες τις αναστολές του Μαρτίου για εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Έτσι, από χτες, για τον μήνα Μάρτιο ή μέρος αυτού, δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις – εργοδότες για υποβολή δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες [σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 39363/1537/30-9-2020 ΚΥΑ (Β΄ 4262) της οποίας η ισχύς παρατάθηκε με την υπ’ αριθ. 10602/226/8-3-2021 ΚΥΑ (Β΄ 926)].

Υπενθυμίζουμε ότι το επίδομα 534 ευρώ χορηγείται ολόκληρο σε εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολή για χρονικό διάστημα ενός μήνα, δηλαδή από τις 1 έως τις 31 Μαρτίου 2021.

Οι δηλώσεις υποβάλλονται στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» με την επιλογή της ειδικής περίπτωσης: «Περιπτώσεις εργαζομένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες της κατηγορίας 1.1. «Άτομα Υψηλού κινδύνου» του άρθρου 1 της ΚΥΑ υπ’ αρ. 37095/1436/17‐09‐2020 (Β΄ 4011)».

Υπενθυμίζεται ότι μόνο οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά υποβάλλουν υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» μετά την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Χωρίς 2η ευκαιρία όσοι δεν πρόλαβαν τις προθεσμίες

Το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» ήταν ανοικτό, για την υποβολή δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων Μαρτίου, έως τη Δευτέρα 8/3/2021 και ώρα 16:00.

Εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, έπρεπε να έχουν υποβληθεί οι δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας, για το επίδομα των 534 ευρώ, που αφορούν όλο τον μήνα Μάρτιο ή μέρος αυτού. Στο ίδιο χρονικό διάστημα έπρεπε να έχουν δηλωθεί νομίμως και οι αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων που αφορούσαν τις ημερομηνίες 1/3, 2/3, 3/3 και 4/3/2021.

Επισημαίνεται ότι από 8/3/2021 και ώρα 16:01 και μετά, οι επιχειρήσεις - εργοδότες μπορούν να προαναγγέλλουν μόνο τις νέες αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για το διάστημα από 1/3 ως και την 8/3/2021 και ώρα 16:00.

Υπενθυμίζεται ότι ένεκα του προαναγγελτικού συστήματος δεν επιτρέπονται οι ορθές επαναλήψεις δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας για προγενέστερα χρονικά διαστήματα. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ.jpg
Στελέχη εκπαίδευσης: Δύο επιμορφωτικά προγράμματα για Διευθυντές-Υποδιευθυντές και για Σύμβουλους-Μέντορες από το ΕΚΔΔΑ
Για τον εντοπισμό της επιθυμητής ημερομηνίας υλοποίησης των προγραμμάτων μπορούν οι ενδιαφερόμενοι/ες να προβούν σε Αναζήτηση Προγραμμάτων από την...
Στελέχη εκπαίδευσης: Δύο επιμορφωτικά προγράμματα για Διευθυντές-Υποδιευθυντές και για Σύμβουλους-Μέντορες από το ΕΚΔΔΑ
ΥΠΑΙΘ
Μέχρι πότε οι αιτήσεις αποσπάσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε περιοχές/ΚΕΔΑΣΥ/ΣΔΕΥ των ΚΕΔΑΣΥ
Πρόσκληση μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων σε...
Μέχρι πότε οι αιτήσεις αποσπάσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε περιοχές/ΚΕΔΑΣΥ/ΣΔΕΥ των ΚΕΔΑΣΥ