Thumbnail
Ο αγώνας του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι αγώνας για αξιοπρεπή ζωή. Η ήττα και ο θάνατός του θα σημάνει ότι αποδεχόμαστε ένα καθεστώς αυθαιρεσίας, εξαιτίας του οποίου όχι μόνο θα περισταλεί η ζωή όλων μας στις βιολογικές λειτουργίες της, κάτι που ήδη γίνεται λόγω των παρατεταμένων και άνευ νοήματος lockdown, αλλά και θα ακυρωθούν οι όποιες ελευθερίες και δικαιώματα έχουν κατακτηθεί με μακροχρόνιους επώδυνους αγώνες

Ομάδα είκοσι (20) εκπαιδευτικών υπογράφει το παρακάτω κείμενο για «να μην σβήσει ο απεργός κρατούμενος πείνας και δίψας Δημήτρης Κουφοντίνας».

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν, ακόμα και την ύστατη στιγμή, να εφαρμοστεί ο νόμος και να ικανοποιηθεί το αίτημά του κρατούμενου και απεργού πείνας και δίψας, Δημήτρη Κουφοντίντα, και καλούν όποιον επιθυμεί να συνυπογράψει το κείμενο.

Το κείμενο των εκπαιδευτικών

Ζητάμε, αυτή την ύστατη στιγμή, μετά από 53 μέρες απεργίας πείνας και πρόσφατα και δίψας, τη στιγμή που η ζωή του  Δημήτρη Κουφοντίνα βρίσκεται κυριολεκτικά στο έλεος μιας εκδικητικής και απάνθρωπης κυβερνητικής πολιτικής, να εφαρμοστεί ο νόμος και να ικανοποιηθεί το αίτημά του. Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με όλους τους ανθρώπους που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα της νέας πραγματικότητας στην οποία ζούμε.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί, έχει εκτίσει 19 ολόκληρα χρόνια ποινής, τιμωρούμενος για τις πράξεις του. Έχει επίσης προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες με όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, πριν προχωρήσει στην απεργία πείνας, ώστε να μεταχθεί στην υπόγεια φυλακή του Κορυδαλλού, όπως προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε φωτογραφικά για εκείνον. Ολόκληρος ο κυβερνητικός συρφετός ψεύδεται σε κάθε ευκαιρία και προπαγανδίζει το μίσος αυθαιρετώντας έναντι του νόμου και του δικαίου, και ουσιαστικά επαναφέροντας στην πράξη τη θανατική ποινή στη χώρα μας.

Οι χιλιάδες φωνές πολιτών και πολιτικών, οι εκατοντάδες συγκεντρώσεις και πορείες ανά τη χώρα, διατρανώνουν το ίδιο μήνυμα: Ο αγώνας του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι αγώνας για αξιοπρεπή ζωή. Η ήττα και ο θάνατός του θα σημάνει ότι αποδεχόμαστε ένα καθεστώς αυθαιρεσίας, εξαιτίας του οποίου όχι μόνο θα περισταλεί η ζωή όλων μας στις βιολογικές λειτουργίες της, κάτι που ήδη γίνεται λόγω των παρατεταμένων και άνευ νοήματος lockdown, αλλά και θα ακυρωθούν οι όποιες ελευθερίες και δικαιώματα έχουν κατακτηθεί με μακροχρόνιους επώδυνους αγώνες. 

Νίκη στον αγώνα του Δημήτρη Κουφοντίνα

Νίκη σε κάθε αγώνα για ζωή.

Καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα, συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα οι παρακάτω υπογραφές, όποιος-α ακόμη εκπαιδευτικός θέλει να υπογράψει το κείμενο ας συνδεθεί στην παρακάτω διεύθυνση: https://gr.petitions.net/ekpaideutikoi_gia_dk

Οι εκπαιδευτικοί

  1. Αναστασόπουλος Βασίλης
  2. Ανεζίρης Μιχάλης
  3. Βαγενά Βασιλική
  4. Βλάχου Σόνια
  5. Γαλάνη Μάρω
  6. Γυιόκα Λία
  7. Θεοδωροπούλου Κατίνα
  8. Καρούτσος Γιώργος
  9. Μάλφας Γιώργος
  10. Μουντάκη Αναστασία
  11. Μουρατίδου Μαρίνα
  12. Μούρτζη Βάσω
  13. Μπελερή Ντίνα
  14. Ντούκα Αναστασία
  15. Παναγοπούλου Γιώτα
  16. Πανούσος Βασίλης
  17. Παπαθανάσης Λευτέρης
  18. Σταθακόπουλος Μιχάλης
  19. Στεφάνου Κατερίνα
  20. Χατζηαράπης Κώστας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νοσοκομείο Κεφαλονιάς
Κεφαλονιά: Ανακοίνωση του νοσοκομείου για την κινητοποίηση των γιατρών για τη Μυρτώ
Κεφαλονιά: Διευκρινίσεις από τη διοίκηση του νοσοκομείου για τη φροντίδα της 19χρονης
Κεφαλονιά: Ανακοίνωση του νοσοκομείου για την κινητοποίηση των γιατρών για τη Μυρτώ
Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία
Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Το σημείωμα του 14χρονου και τα προειδοποιητικά σημάδια
Αιματοκύλισμα σε σχολείο: Η σκοτεινή προετοιμασία του 14χρονου και η πρόσβαση στα όπλα
Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Το σημείωμα του 14χρονου και τα προειδοποιητικά σημάδια