Πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»: Οι προθεσμίες δηλώσεων του Μαρτίου
Ανοίγει πάλι τη Δευτέρα το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για δηλώσεις εργοδοτών και επιχειρήσεων για τον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ». Οι εργοδότες μπορούν είτε να εντάξουν νέους εργαζόμενους για τον μήνα Μάρτιο είτε να διορθώσουν λάθη που είχαν γίνει τους προηγούμενους μήνες

Ανακοινώθηκε πριν λίγο από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων στο  πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Συγκεκριμένα η προθεσμία υποβολής των επιχειρήσεων - εργοδοτών για την α΄ φάση που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για τον Μάρτιο του 2021 ξεκινάει τη Δευτέρα 1η Μαρτίου και λήγει την Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021.

Παράλληλα, η προθεσμία για τη Β΄ φάση του προγράμματος που αφορά δηλώσεις και ορθές επαναλήψεις για τους μήνες Ιανουαρίου και Φεβρουάριο λήγει τη Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021.

Αναλυτικά:

Α' Φάση του προγράμματος

Αναφορικά με την υποβολή δηλώσεων για το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», οι επιχειρήσεις – εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτό για τον Μάρτιο 2021 υποβάλλουν την Α’ φάση της αίτησης/δήλωσης ένταξης στον Μηχανισμό στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», σύμφωνα με τα οριζόμενα της αριθμ. οικ.23103/478/13-06-2020 (Β’ 2274), όπως ισχύει. 

Επισημαίνεται ότι στον μηχανισμό εντάσσονται για τον μήνα Μάρτιο εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης, οι οποίοι έχουν προσληφθεί έως και 31/1/2021.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από τις 1/3/2021 έως και 31/3/2021.

Σημειώνεται ότι είναι δυνατή η διαδικασία των ορθών επαναλήψεων των αιτήσεων/δηλώσεων ένταξης στον Μηχανισμό – Α’ φάση καθ’ όλη τη διάρκεια της ανωτέρω προθεσμίας.

Β' Φάση του προγράμματος

Παράλληλα, υποβολή δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων για το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον μήνα Φεβρουάριο 2021 (Β’ φάση) γίνεται από τις 1/3/2021 έως και 15/3/2021.

Οι δηλώσεις και ορθές επαναλήψεις στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον μήνα Ιανουάριο 2021 (Β’ φάση) υποβάλλονται από τις 1/3/2021 έως και 15/3/2021.

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄ – ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» τον μήνα Ιανουάριο 2021 και μόνο:

  • για εργαζόμενους για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση Β΄ΦΑΣΗΣ για τον Ιανουάριο 2021, και
  • για τους εργαζόμενους οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β΄ΦΑΣΗΣ.

Ποιους αφορά το πρόγραμμα Συν Εργασία

Το Πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ θεσπίστηκε για την ενίσχυση της απασχόλησης με τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας,

Σκοπός του μηχανισμού είναι η παροχή στήριξης στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα όλης της χώρας, με στόχο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Όλες οι επιχειρήσεις συνεχούς ή εποχικής λειτουργίας, ανεξαρτήτως Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (Κ.Α.Δ.), έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο άρθρο 5 της υπ΄αριθμ. οικ. 23103/478/13-06-2020 (Φ.Ε.Κ. 2274/τ. Β'/14-06-2020) Κ.Υ.Α.

Οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στο Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», δύνανται να προβούν σε μονομερή μείωση του χρόνου εβδομαδιαίας εργασίας μέχρι και 50%, για μέρος ή για το σύνολο των εργαζομένων τους, ανάλογα με τις λειτουργικές τους ανάγκες.

Η προσωρινή μείωση του χρόνου εργασίας των εργαζομένων μπορεί να διαρκέσει για έναν ή περισσότερους μήνες εντός του χρονικού διαστήματος ισχύος του προγράμματος.

Στο διάστημα αυτό δεν επιτρέπεται:

  • η μεταβολή του είδους της σύμβασης εργασίας,
  • η μεταβολή των τακτικών αποδοχών που ίσχυαν κατά τον χρόνο μείωσης του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας και
  • η καταγγελία των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων, των οποίων μειώθηκε προσωρινά ο εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας