Χειμερινές εκπτώσεις: Πήραν παράταση έως τις 31 Μαρτίου
Τροπολογία για παράταση των χειμερινών εκπτώσεων, έως τις 31 Μαρτίου, κατατέθηκε χτες από τον υπουργό Ανάπτυξης, Ά. Γεωργιάδη

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε τροπολογία χθες, Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών, για τη δυνατότητα ρύθμισης της εκπτωτικής περιόδου έτσι ώστε να δοθεί παράταση στις εκπτώσεις έως τις 31 Μαρτίου 2021.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου ανάπτυξης θα ακολουθήσει σχετική Υπουργική Απόφαση που θα καθορίσει και τις τελικές λεπτομέρειες.

Την παράταση της εκπτωτικής περιόδου έχει εδώ και ημέρες ζητήσει ο εμπορικός σύλλογος Αθηνών με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς λόγω της πανδημίας και του lockdown στην Αττική, υπάρχει μεγάλο αδιάθετο στοκ που υπήρχε στα καταστήματα.

Προς παράταση το Lockdown;

Την παράταση του lockdown στην Αττική, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη από το βήμα της βουλής. Μαζί με την παράταση του Lockdown απομακρύνεται η ημερομηνία επαναλειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων καθώς και όλων των σχολικών μονάδων.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως: «Eίδαμε χθες (σ.σ. Τρίτη 23/2) μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, η οποία εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι το «βασικό μήνυμα το οποίο πρέπει να εκπέμψουμε είναι ότι πρέπει να παραμείνουμε πολύ προσηλωμένοι στα μέτρα τα οποία ξέρουμε ότι δουλεύουν. Γνωρίζω ότι όλοι οι συμπολίτες μας είναι κουρασμένοι, έχουμε όμως αυτή τη στιγμή πραγματικά στα χέρια μας ένα όπλο το οποίο δεν είχαμε πριν από κάποιους μήνες και αυτό είναι το όπλο του εμβολιασμού». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες για τη διάρκεια του lockdown. Ωστόσο, ρεπορτάζ του Mega αναφέρει ότι αν η επιδημιολογική εικόνα της Αττικής παραμείνει η ίδια, τότε φαίνεται πως οι κάτοικοι θα γιορτάσουν με lockdown την Τσικνοπέμπτη, τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα, αφού τα μέτρα θα ισχύουν για τουλάχιστον ένα δεκαπενθήμερο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολικοι σεισμογραφοι
Οταν οι σχολικοί σεισμογράφοι καταγράφουν έγκαιρα σεισμό, αλλά το πρόγραμμα καθυστερεί
Αυτού του τύπου οι σχολικοί σεισμογράφοι είναι πολύ εύκολο να κατασκευαστούν και μπορούν να αξιοποιηθούν εκπαιδευτικά
Οταν οι σχολικοί σεισμογράφοι καταγράφουν έγκαιρα σεισμό, αλλά το πρόγραμμα καθυστερεί
ypaith
Μεταθέσεις Πρωτοβάθμιας: Το Υπουργείο Παιδείας αθέτησε δέσμευση για συμπερίληψη νέων οργανικών θέσεων
Ν.Φασφαλής: «Αυτή η στάση εκθέτει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και απαίτησή μας είναι η ίδρυση των νέων οργανικών θέσεων άμεσα»
Μεταθέσεις Πρωτοβάθμιας: Το Υπουργείο Παιδείας αθέτησε δέσμευση για συμπερίληψη νέων οργανικών θέσεων