Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Πληθαίνουν οι ηθοποιοί που ζητούν την παραίτηση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, εξαιτίας της στάσης που έχει κρατήσει στην περίπτωση του Δημήτρη Λιγνάδη

Πληθαίνουν οι ηθοποιοί που ζητούν την παραίτηση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, εξαιτίας της στάσης που έχει κρατήσει στην περίπτωση του Δημήτρη Λιγνάδη.

 Αυτή τη φορά, ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου, μιλώντας στο tvxs.gr, δήλωσε ότι θα προσθέσει κι αυτός το όνομα του στην λίστα αυτή γιατί «... είναι ολοφάνερο, ότι υπάρχει αδράνεια από την πολιτεία. Η υπουργός δεν μιλάει. Δεν μπορεί να μην γνώριζαν η ίδια ή ο πρωθυπουργός, ποιον τοποθετούσαν στην διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου. Αλλά ακόμα κι αν δεν γνώριζαν, το ότι δεν μιλούν τώρα, είναι θέμα...».

Προσθέτει ότι: «Η πολιτεία θα έπρεπε να επιλέγει ποιους τοποθετεί σε τέτοια πόστα, με προϋποθέσεις. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα κι αν είχε συμβεί αυτό, είναι σίγουρο, ότι θα υπήρχε μια άλλη αντιμετώπιση από την πλευρά της πολιτείας. Είτε θα είχε παραιτηθεί η υπουργός είτε τουλάχιστον θα είχε κάνει μια δήλωση πραγματική. Μέχρι τώρα δεν έχει τοποθετηθεί».

Ο Γ. Στάνκογλου, εξηγεί πως το κέρδος από όλη αυτή την ιστορία για το θέατρο, θα είναι μεγάλο για όλους και κυρίως για τους νέους ηθοποιούς: «Υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι έχουν υποστεί βία, που θεωρούσαν ότι ήταν μέρος της διαδικασίας. Κανείς δεν το ήθελε. Οπότε το να μπορέσουμε να καθαρίσουμε το τοπίο όσοι αγαπάμε την τέχνη μας και τους συναδέλφους μας, είναι το ζητούμενο. Χρειάζονται πλαίσια. Δεν το μαθαίνουν στις σχολές. Εδώ δεν έχουμε ακαδημία θεάτρου, ενώ έχουμε γεννήσει το θέατρο σε αυτή τη χώρα. Για όλους μας λοιπόν αλλά κυρίως για τους νέους, θα είναι σημαντικό να καθαρίσει το τοπίο».

«Οι περισσότεροι γνωρίζαμε» λέει ο Γ. Στάνκογλου. «Κάποιοι δεν το είχαμε δει με τα μάτια μας αλλά ακούγονταν συνέχεια ιστορίες για συγκεκριμένα πρόσωπα. Το θέμα είναι πόσο δυνατό είναι το θύμα ώστε να βγει και μιλήσει. Το θεωρώ σημαντικό το ότι έγινε. Ο φόβος είναι κακό πράγμα. Όσο και να φοβάσαι πρέπει να αντιδράσεις. Γι’αυτό μου αρέσει το τραγούδι του Αγγελάκα που λέει: Ο φόβος είναι ο χειρότερος γιατρός».

Στο ερώτημα γιατί ενώ κατονομάστηκαν όλοι όσοι έχουν καταγγελθεί, ο Δ. Λιγνάδης δεν κατονομάζεται από τα ΜΜΕ, απαντά: «Προφανώς κάτι συμβαίνει και με τα ΜΜΕ. Επίσης γιατί να παραγράφεται ένα τέτοιο αδίκημα επειδή έχει περάσει ο χρόνος; Και γιατί παραγράφηκε αν έχει συμβεί άλλες δέκα φορές; Και τελικά η δικαιοσύνη είναι καθαρή απέναντι στον λαό;».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

symvoulio evropis
Αιτήσεις χρηματοδότησης στην Εκστρατεία της Νεολαίας του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αναζωογόνηση της δημοκρατίας
Πρόσκληση του European Youth Foundation (EYF) για υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στην Εκστρατεία της Νεολαίας του Συμβουλίου της Ευρώπης για την...
Αιτήσεις χρηματοδότησης στην Εκστρατεία της Νεολαίας του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αναζωογόνηση της δημοκρατίας
Rapid test
ΕΟΔΥ για μετάλλαξη Όμικρον 2: Εισαγόμενα τα πρώτα κρούσματα στην Ελλάδα
Προς το παρόν στην Ελλάδα έχουν ταυτοποιηθεί 2 περιστατικά ΒΑ.2 ή 21L σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που έχουν ιχνηλατηθεί και βρίσκονται σε απομόνωση
ΕΟΔΥ για μετάλλαξη Όμικρον 2: Εισαγόμενα τα πρώτα κρούσματα στην Ελλάδα
apergia ekpaideutikoi axiologisi
Αγωνιστική Παρέμβαση Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Γιατί ζητάμε συγκρότηση προγραμματικού προεδρείου
«Σαν Αγωνιστική Παρέμβαση-Συνεργαζόμενοι θεωρούμε αναγκαία τη συγκρότηση ενός προγραμματικού προεδρείου με δυνάμεις που έχουν αγωνιστική αναφορά και...
Αγωνιστική Παρέμβαση Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Γιατί ζητάμε συγκρότηση προγραμματικού προεδρείου