Στάνκογλου για Λιγνάδη: Σε άλλη χώρα η υπουργός θα είχε παραιτηθεί
Πληθαίνουν οι ηθοποιοί που ζητούν την παραίτηση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, εξαιτίας της στάσης που έχει κρατήσει στην περίπτωση του Δημήτρη Λιγνάδη

Πληθαίνουν οι ηθοποιοί που ζητούν την παραίτηση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, εξαιτίας της στάσης που έχει κρατήσει στην περίπτωση του Δημήτρη Λιγνάδη.

 Αυτή τη φορά, ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου, μιλώντας στο tvxs.gr, δήλωσε ότι θα προσθέσει κι αυτός το όνομα του στην λίστα αυτή γιατί «... είναι ολοφάνερο, ότι υπάρχει αδράνεια από την πολιτεία. Η υπουργός δεν μιλάει. Δεν μπορεί να μην γνώριζαν η ίδια ή ο πρωθυπουργός, ποιον τοποθετούσαν στην διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου. Αλλά ακόμα κι αν δεν γνώριζαν, το ότι δεν μιλούν τώρα, είναι θέμα...».

Προσθέτει ότι: «Η πολιτεία θα έπρεπε να επιλέγει ποιους τοποθετεί σε τέτοια πόστα, με προϋποθέσεις. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα κι αν είχε συμβεί αυτό, είναι σίγουρο, ότι θα υπήρχε μια άλλη αντιμετώπιση από την πλευρά της πολιτείας. Είτε θα είχε παραιτηθεί η υπουργός είτε τουλάχιστον θα είχε κάνει μια δήλωση πραγματική. Μέχρι τώρα δεν έχει τοποθετηθεί».

Ο Γ. Στάνκογλου, εξηγεί πως το κέρδος από όλη αυτή την ιστορία για το θέατρο, θα είναι μεγάλο για όλους και κυρίως για τους νέους ηθοποιούς: «Υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι έχουν υποστεί βία, που θεωρούσαν ότι ήταν μέρος της διαδικασίας. Κανείς δεν το ήθελε. Οπότε το να μπορέσουμε να καθαρίσουμε το τοπίο όσοι αγαπάμε την τέχνη μας και τους συναδέλφους μας, είναι το ζητούμενο. Χρειάζονται πλαίσια. Δεν το μαθαίνουν στις σχολές. Εδώ δεν έχουμε ακαδημία θεάτρου, ενώ έχουμε γεννήσει το θέατρο σε αυτή τη χώρα. Για όλους μας λοιπόν αλλά κυρίως για τους νέους, θα είναι σημαντικό να καθαρίσει το τοπίο».

«Οι περισσότεροι γνωρίζαμε» λέει ο Γ. Στάνκογλου. «Κάποιοι δεν το είχαμε δει με τα μάτια μας αλλά ακούγονταν συνέχεια ιστορίες για συγκεκριμένα πρόσωπα. Το θέμα είναι πόσο δυνατό είναι το θύμα ώστε να βγει και μιλήσει. Το θεωρώ σημαντικό το ότι έγινε. Ο φόβος είναι κακό πράγμα. Όσο και να φοβάσαι πρέπει να αντιδράσεις. Γι’αυτό μου αρέσει το τραγούδι του Αγγελάκα που λέει: Ο φόβος είναι ο χειρότερος γιατρός».

Στο ερώτημα γιατί ενώ κατονομάστηκαν όλοι όσοι έχουν καταγγελθεί, ο Δ. Λιγνάδης δεν κατονομάζεται από τα ΜΜΕ, απαντά: «Προφανώς κάτι συμβαίνει και με τα ΜΜΕ. Επίσης γιατί να παραγράφεται ένα τέτοιο αδίκημα επειδή έχει περάσει ο χρόνος; Και γιατί παραγράφηκε αν έχει συμβεί άλλες δέκα φορές; Και τελικά η δικαιοσύνη είναι καθαρή απέναντι στον λαό;».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα