Στάνκογλου για Λιγνάδη: Σε άλλη χώρα η υπουργός θα είχε παραιτηθεί
Πληθαίνουν οι ηθοποιοί που ζητούν την παραίτηση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, εξαιτίας της στάσης που έχει κρατήσει στην περίπτωση του Δημήτρη Λιγνάδη

Πληθαίνουν οι ηθοποιοί που ζητούν την παραίτηση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, εξαιτίας της στάσης που έχει κρατήσει στην περίπτωση του Δημήτρη Λιγνάδη.

 Αυτή τη φορά, ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου, μιλώντας στο tvxs.gr, δήλωσε ότι θα προσθέσει κι αυτός το όνομα του στην λίστα αυτή γιατί «... είναι ολοφάνερο, ότι υπάρχει αδράνεια από την πολιτεία. Η υπουργός δεν μιλάει. Δεν μπορεί να μην γνώριζαν η ίδια ή ο πρωθυπουργός, ποιον τοποθετούσαν στην διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου. Αλλά ακόμα κι αν δεν γνώριζαν, το ότι δεν μιλούν τώρα, είναι θέμα...».

Προσθέτει ότι: «Η πολιτεία θα έπρεπε να επιλέγει ποιους τοποθετεί σε τέτοια πόστα, με προϋποθέσεις. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα κι αν είχε συμβεί αυτό, είναι σίγουρο, ότι θα υπήρχε μια άλλη αντιμετώπιση από την πλευρά της πολιτείας. Είτε θα είχε παραιτηθεί η υπουργός είτε τουλάχιστον θα είχε κάνει μια δήλωση πραγματική. Μέχρι τώρα δεν έχει τοποθετηθεί».

Ο Γ. Στάνκογλου, εξηγεί πως το κέρδος από όλη αυτή την ιστορία για το θέατρο, θα είναι μεγάλο για όλους και κυρίως για τους νέους ηθοποιούς: «Υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι έχουν υποστεί βία, που θεωρούσαν ότι ήταν μέρος της διαδικασίας. Κανείς δεν το ήθελε. Οπότε το να μπορέσουμε να καθαρίσουμε το τοπίο όσοι αγαπάμε την τέχνη μας και τους συναδέλφους μας, είναι το ζητούμενο. Χρειάζονται πλαίσια. Δεν το μαθαίνουν στις σχολές. Εδώ δεν έχουμε ακαδημία θεάτρου, ενώ έχουμε γεννήσει το θέατρο σε αυτή τη χώρα. Για όλους μας λοιπόν αλλά κυρίως για τους νέους, θα είναι σημαντικό να καθαρίσει το τοπίο».

«Οι περισσότεροι γνωρίζαμε» λέει ο Γ. Στάνκογλου. «Κάποιοι δεν το είχαμε δει με τα μάτια μας αλλά ακούγονταν συνέχεια ιστορίες για συγκεκριμένα πρόσωπα. Το θέμα είναι πόσο δυνατό είναι το θύμα ώστε να βγει και μιλήσει. Το θεωρώ σημαντικό το ότι έγινε. Ο φόβος είναι κακό πράγμα. Όσο και να φοβάσαι πρέπει να αντιδράσεις. Γι’αυτό μου αρέσει το τραγούδι του Αγγελάκα που λέει: Ο φόβος είναι ο χειρότερος γιατρός».

Στο ερώτημα γιατί ενώ κατονομάστηκαν όλοι όσοι έχουν καταγγελθεί, ο Δ. Λιγνάδης δεν κατονομάζεται από τα ΜΜΕ, απαντά: «Προφανώς κάτι συμβαίνει και με τα ΜΜΕ. Επίσης γιατί να παραγράφεται ένα τέτοιο αδίκημα επειδή έχει περάσει ο χρόνος; Και γιατί παραγράφηκε αν έχει συμβεί άλλες δέκα φορές; Και τελικά η δικαιοσύνη είναι καθαρή απέναντι στον λαό;».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Μετατρέπουν χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε «τaιραμόλα», «ντελίβερι», «νομάδες»

Μπαράζ προσλήψεων: Περισσότερες από 500 θέσεις σε 14 Δήμους

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών που μπορείτε να την πάρετε μέσα σε λίγες μέρες ΜΕ ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ  Reading και Listening

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

sxoleio mathitria foto
Καστοριά: «Κραυγή αγωνίας» από μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ εν όψει πανελλαδικών
Όπως καταγγέλλουν μαθήτριες της ανθρωπιστικής κατεύθυνσης, κινδυνεύουν με μεταφορά σε άλλο σχολείο, λόγω ολιγομελούς τμήματος, και μάλιστα τη χρονιά...
Καστοριά: «Κραυγή αγωνίας» από μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ εν όψει πανελλαδικών