Τέλη κυκλοφορίας: «Δώρο» σε όσους καταθέτουν πινακίδες
Δεν θα δοθεί νέα παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα - Η προθεσμία και τα τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες

Στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον Αντένα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, δεν θα δοθεί νέα παράταση στους ιδιοκτήτες οχημάτων για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, πέραν της 

Μάλιστα, στην σχετική ερώτηση, ο υπουργός απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να καλλιεργώ προσδοκίες τις οποίες δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε».

Έτσι, μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου, θα πρέπει όλοι οι πολίτες είτε να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας είτε να προχωρήσουν σε ψηφιακή κατάθεση των πινακίδων τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «MyCar» της ΑΑΔΕ. Tσουχτερά θα είναι τα πρόστιμα για όσους δεν προλάβουν την παραπάνω προθεσμία.

Υπενθυμίζουμε ότι έχει δοθεί δίμηνη παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021 καθώς και για την κατάθεση πινακίδων ή την δήλωση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία.

Τα πρόστιμα

Οι επιπτώσεις που επιβάλλονται στου ιδιοκτήτες οχημάτων αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας είναι φυσικά τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, μαζί με πρόστιμο που υπολογίζεται ως εξής:

Τέλη κυκλοφορίας: Προς παράταση η πληρωμή
  • ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ. 
  • το ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο. 
  • 30 €, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 €

Ψηφιακή Ακινησία / Κυκλοφορία Οχήματος

Μέσω της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμα "MyCar" της ΑΑΔΕ μπορούν πλέον οι πολίτες να θέσουν σε ακινησία, ηλεκτρονικά, επιβατικά ΙΧ οχήματα και μοτοσυκλέτες ΙΧ, χωρίς να χρειαστεί να παραδώσουν τα στοιχεία και την άδεια κυκλοφορίας στη Φορολογική Αρχή (Δ.Ο.Υ.)

Η δυνατότητα ηλεκτρονικής θέσης οχημάτων σε ακινησία καταλαμβάνει τα οχήματα που εμφανίζονται «σε κίνηση» στο Πληροφοριακό Σύστημα Οχημάτων τους ΑΑΔΕ, τα δε οχήματα αυτά καθώς και τα στοιχεία κυκλοφορίας τους βρίσκονται στην κατοχή των ιδιοκτητών τους.

Μετά τη θέση των οχημάτων σε ακινησία ηλεκτρονικά, τα στοιχεία κυκλοφορίας αφαιρούνται από το όχημα και φυλάσσονται με ευθύνη του ιδιοκτήτη ή κατόχου.

Το όχημα φυλάσσεται σε κλειστό ή περιφραγμένο χώρο, τα ακριβή στοιχεία του οποίου δηλώνονται υπευθύνως κατά τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης θέσης του οχήματος σε ακινησία.

Εύκολη Πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Το φετινό ειδοποιητήριο για τους ιδιοκτήτες οχημάτων για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2021, περιλαμβάνει και έναν QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό. 

money_card_xrimata_lefta.jpg

Όμως, και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών και να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς taxisnet.

Η ΑΑΔΕ εξελίσσει διαρκώς το φάσμα και την ποιότητα των ψηφιακών υπηρεσιών της με στόχο την απλοποίηση, επιτάχυνση των πληρωμών και τη διευκόλυνση των φορολογουμένων πολιτών. 

Σε αυτή την κατεύθυνση, υπενθυμίζεται ότι υπάρχει πάντα και η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking, που από φέτος πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία. 

Η ΑΑΔΕ συνιστά στους υπόχρεους να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα