olokaftoma
Διαδικτυακή εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Διαδικτυακή εκδήλωση που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς αλλά και σε όλη την οικογένεια, διοργανώνει το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, θέλοντας να συμβάλλει στην Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 18:00.

Την εκδήλωση θα συντονίσουν:

Κώστας Θεριανός,  Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής

Κώστας Στοφόρος, Δημοσιογράφος - Συγγραφέας

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

Σταύρος Ζουμπουλάκης, Συγγραφέας, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, με θέμα την προσέγγιση του Ολοκαυτώματος στην Εκπαίδευση.

Γιούλη Χρονοπούλου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής, με θέμα: "Η σπαρακτική ζωγραφική του Ολοκαυτώματος".

olokaftoma

Θα ακολουθήσει διαδικτυακός περίπατος στην Πλάκα με αναφορά στα όσα έγιναν στην Αθήνα της Κατοχής, οδηγώντας στη σωτηρία εκατοντάδων Ελλήνων Εβραίων ο οποίος θα τελειώσει στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος (ΕΜΕ).

Σημειώνεται ότι η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών έχει καθιερώσει την 27η Ιανουαρίου ως «Διεθνή Μέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος». Η 27η Ιανουαρίου του 1945 ήταν η μέρα κατά την οποία απελευθερώθηκε το στρατόπεδο συγκέντρωσης και εξόντωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου. Στην Ελλάδα έχει καθιερωθεί η 27 Ιανουαρίου ως «ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος» σύμφωνα με το Νόμο 3218 ΦΕΚ Α/12/27-1-04.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ευρωπαία Εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι
ΟΠΕΚΕΠΕ: Καθοριστικός παράγοντας για την ψήφο των Ελλήνων – Κοβέσι σταθερά στην κορυφή της εμπιστοσύνης
Κοβέσι απολαμβάνει υψηλής εμπιστοσύνης – Σκανδαλολογία και εκλογικές προθέσεις στο προσκήνιο
ΟΠΕΚΕΠΕ: Καθοριστικός παράγοντας για την ψήφο των Ελλήνων – Κοβέσι σταθερά στην κορυφή της εμπιστοσύνης
Εκπαιδευτικός με απογοήτευση
Εκβιασμοί στη Β’ Αθήνας: Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν πιέσεις για την «αξιολόγηση»
Προϊσταμένοι και Διευθυντές στο στόχαστρο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης – Καταγγελίες για εκφοβισμό
Εκβιασμοί στη Β’ Αθήνας: Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν πιέσεις για την «αξιολόγηση»