Διαδηλώσεις: Καμπανάκι ΕΣΗΕΑ-ΕΦΕ για τον περιορισμό των δημοσιογράφων
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΦΕ ζητούν συνάντηση με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με αφορμή τον περιορισμό του έργου των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Επείγουσα συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ζήτησαν με επιστολή τους τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΦΕ, ώστε να διευκρινιστούν ζητήματα που προκύπτουν από το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων, το οποίο παρουσίασε σήμερα ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι στο σχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις η αστυνομία ορίζει, με πρόσχημα την ασφάλειά τους, συγκεκριμένο χώρο για τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάνει λόγο για «ακραίες ομάδες που διασπείρουν σκόπιμα ψευδείς ειδήσεις», αρνούμενο, ουσιαστικά, τη δυναμική των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την αξιοποίηση καταγγελιών για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Καλύτερο, ίσως, παράδειγμα είναι η περίπτωση της ακραίας, αναίτιας καταστολής της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στο Εφετείο, την ημέρα της καταδίκης της Χρυσής Αυγής.

Fake news, όπως διαπιστώνεται από φωτογραφίες και βίντεο της κινητοποίησης, διακίνησαν τα Μέσα Ενημέρωσης και η ΕΛΑΣ που «ανακάλυψε» βροχή από μολότοφ και όχι οι χρήστες του διαδικτύου, κατέγραψαν την πραγματικότητα.

Παρόμοιος νόμος επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί στη Γαλλία, όμως οι μαζικές κινητοποιήσεις και οι σφοδρές αντιδράσεις, τέτοιες που η χώρα είχε να βιώσει δεκαετίες, ανάγκασε την κυβέρνηση σε άτακτη υποχώρηση.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΦΕ εκφράζουν την αντίθεση και τον προβληματισμό τους για το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων, που παρουσιάσατε, όσον αφορά στο ρόλο και την παρουσία των δημοσιογράφων κατά την διάρκεια των δημόσιων συναθροίσεων.

Με την “οριοθέτηση” των δημοσιογράφων, όπως αποτυπώνεται στο ως άνω σχέδιο, βαρύ πλήγμα δέχεται άμεσα η ενημέρωση των πολιτών, η οποία αποτελεί έναν εκ των πυλώνων της δημοκρατίας.

Προκειμένου να διευκρινίσουμε όλα τα καίρια ζητήματα στο Σχέδιο επιθυμούμε να έχουμε μία συνάντηση μαζί σας, το συντομότερο δυνατόν. 

Ευχαριστούμε πολύ  εκ των προτέρων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Η Πρόεδρος                                             Ο  Γενικός Γραμματέας

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΦΕ

Ο Πρόεδρος                                         Ο  Γενικός Γραμματέας»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα