Δίκη Χρυσής Αυγής: «Η αστυνομία ξυλοφόρτωνε αδιάκριτως τον κόσμο»
Καταγγελίες για αναίτια επίθεση και αστυνομική βία κατά των διαδηλωτών μόλις ανακοινώθηκε η ενοχή των εγκληματιών

Πλήθος καταγγελιών για ανεύθυνη στάση της αστυνομίας και αναίτια επίθεση εναντίον των διαδηλωτών για την απόφαση στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, δημοσιοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ώρες.

Το ερώτημα που προκύπτει και οφείλει να απαντήσει ο αρμόδιος υπουργός, είναι για ποιον λόγο και με ποια εντολή η αστυνομία επιτέθηκε αναίτια και διέλυσε τη διαδήλωση, ενώ μέχρι την ανακοίνωση της απόφασης δεν είχε συμβεί τίποτα και μετά πετάχτηκαν κάποια μπουκάλια με νερό. Ακόμα και ως απάντηση σε μολότοφ που πέταξε λίγο αργότερα περιθωριακή ομάδα, η ενέργεια της αστυνομίας δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.

Ενδεικτικά, δημοσιεύουμε καταγγελία και φωτογραφίες του δημοσιογράφου Δημήτρη Σούλτα από το facebook. Ανάλογες καταγγελίες κυκλοφορούν αρκετές.

121028337_10159089961323641_8541164503501158495_o.jpg

"Βρίσκομαι στην Πατριάρχου Ιερεμίου (κάθετη στην Αλεξάνδρας, πρώτη παράλληλη της Λουκάρεως στην κάθοδο). Πριν από λίγα λεπτά ο κόσμος χειροκροτεί μαθαίνοντας την απόφαση, φωνάζει συνθήματα. Ξαφνικά αρχίζουν οι κρότου- λάμψης και τα δακρυγόνια, που φαίνεται να έχουν πέσει στη συμβολή με τη Λουκάρεως. Ο κόσμος αρχίζει να απομακρύνεται μπαίνοντας στα στενά. Γύρω στα 200 άτομα ανεβαίνουν την Πατριάρχου Ιερεμίου για να προστατευτούν. Εκεί, στη συμβολή με τη Λάμπρου Κατσώνη, χωρίς κάτι άλλο να συμβαίνει, εμφανίζεται μια διμοιρία των ΜΑΤ και αρχίζει να ρίχνει δακρυγόνα στον κόσμο που απομακρύνεται. Είναι εμφανές στις φωτογραφίες ότι τα δακρυγόνα πέφτουν και στις εισόδους των σπιτιών και στριμώχνουν τον κόσμο στα σκαλοπάτια του πεζοδρόμου. Όπως επίσης φαίνεται στις φωτογραφίες ο κόσμος τους καλεί να σταματήσουν. Η απάντηση της διμοιρίας είναι να αρχίσει να ξυλοφορτώνει αδιακρίτως τον κόσμο. Ευτυχώς το περιστατικό δεν πήρε έκταση, αλλά είναι ενδεικτικό της στάσης της Αστυνομίας σήμερα (και όχι μόνο σήμερα)"

121039453_10159089961338641_2058934413145399392_o.jpg

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

molyvi_tetradio.jpg
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας
ΣΥΝΕΚ Κέρκυρας: «Μένουμε σταθεροί στη θέση μας ότι η αξιολόγηση πρέπει να καταργηθεί με αγώνα πανεκπαιδευτικό , συγκροτημένο μέσα από την ΟΛΜΕ και...
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας