Δίκη Χρυσής Αυγής: «Η αστυνομία ξυλοφόρτωνε αδιάκριτως τον κόσμο»
Καταγγελίες για αναίτια επίθεση και αστυνομική βία κατά των διαδηλωτών μόλις ανακοινώθηκε η ενοχή των εγκληματιών

Πλήθος καταγγελιών για ανεύθυνη στάση της αστυνομίας και αναίτια επίθεση εναντίον των διαδηλωτών για την απόφαση στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, δημοσιοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ώρες.

Το ερώτημα που προκύπτει και οφείλει να απαντήσει ο αρμόδιος υπουργός, είναι για ποιον λόγο και με ποια εντολή η αστυνομία επιτέθηκε αναίτια και διέλυσε τη διαδήλωση, ενώ μέχρι την ανακοίνωση της απόφασης δεν είχε συμβεί τίποτα και μετά πετάχτηκαν κάποια μπουκάλια με νερό. Ακόμα και ως απάντηση σε μολότοφ που πέταξε λίγο αργότερα περιθωριακή ομάδα, η ενέργεια της αστυνομίας δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.

Ενδεικτικά, δημοσιεύουμε καταγγελία και φωτογραφίες του δημοσιογράφου Δημήτρη Σούλτα από το facebook. Ανάλογες καταγγελίες κυκλοφορούν αρκετές.

121028337_10159089961323641_8541164503501158495_o.jpg

"Βρίσκομαι στην Πατριάρχου Ιερεμίου (κάθετη στην Αλεξάνδρας, πρώτη παράλληλη της Λουκάρεως στην κάθοδο). Πριν από λίγα λεπτά ο κόσμος χειροκροτεί μαθαίνοντας την απόφαση, φωνάζει συνθήματα. Ξαφνικά αρχίζουν οι κρότου- λάμψης και τα δακρυγόνια, που φαίνεται να έχουν πέσει στη συμβολή με τη Λουκάρεως. Ο κόσμος αρχίζει να απομακρύνεται μπαίνοντας στα στενά. Γύρω στα 200 άτομα ανεβαίνουν την Πατριάρχου Ιερεμίου για να προστατευτούν. Εκεί, στη συμβολή με τη Λάμπρου Κατσώνη, χωρίς κάτι άλλο να συμβαίνει, εμφανίζεται μια διμοιρία των ΜΑΤ και αρχίζει να ρίχνει δακρυγόνα στον κόσμο που απομακρύνεται. Είναι εμφανές στις φωτογραφίες ότι τα δακρυγόνα πέφτουν και στις εισόδους των σπιτιών και στριμώχνουν τον κόσμο στα σκαλοπάτια του πεζοδρόμου. Όπως επίσης φαίνεται στις φωτογραφίες ο κόσμος τους καλεί να σταματήσουν. Η απάντηση της διμοιρίας είναι να αρχίσει να ξυλοφορτώνει αδιακρίτως τον κόσμο. Ευτυχώς το περιστατικό δεν πήρε έκταση, αλλά είναι ενδεικτικό της στάσης της Αστυνομίας σήμερα (και όχι μόνο σήμερα)"

121039453_10159089961338641_2058934413145399392_o.jpg

 

 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Πότε ανοίγουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια: Αυτά είναι τα τελευταία σενάρια

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Νηπιαγωγοί-ΔΟΕ: Όχι στην αύξηση ωραρίου - Κινητοποίηση τη Δευτέρα
Νηπιαγωγοί-ΔΟΕ: Όχι στην αύξηση ωραρίου - Κινητοποίηση τη Δευτέρα
Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας της Δευτέρα προχωρά η ΔΟΕ ενάντια στην «αιφνιδιαστική, αναιτιολόγητη και απαράδεκτη παράταση της αποχώρησης...
Νηπιαγωγοί-ΔΟΕ: Όχι στην αύξηση ωραρίου - Κινητοποίηση τη Δευτέρα
Φοιτητές-Εκπαιδευτικοί: Νέα κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη (Vid)
Φοιτητές-Εκπαιδευτικοί: Νέα κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη (Vid)
Μαζική κινητοποίηση και πορεία φοιτητών και εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και στην πανεπιστημιακή αστυνομία στη...
Φοιτητές-Εκπαιδευτικοί: Νέα κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη (Vid)