Δίκη Χρυσής Αυγής: «Η αστυνομία ξυλοφόρτωνε αδιάκριτως τον κόσμο»
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Καταγγελίες για αναίτια επίθεση και αστυνομική βία κατά των διαδηλωτών μόλις ανακοινώθηκε η ενοχή των εγκληματιών

Πλήθος καταγγελιών για ανεύθυνη στάση της αστυνομίας και αναίτια επίθεση εναντίον των διαδηλωτών για την απόφαση στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, δημοσιοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ώρες.

Το ερώτημα που προκύπτει και οφείλει να απαντήσει ο αρμόδιος υπουργός, είναι για ποιον λόγο και με ποια εντολή η αστυνομία επιτέθηκε αναίτια και διέλυσε τη διαδήλωση, ενώ μέχρι την ανακοίνωση της απόφασης δεν είχε συμβεί τίποτα και μετά πετάχτηκαν κάποια μπουκάλια με νερό. Ακόμα και ως απάντηση σε μολότοφ που πέταξε λίγο αργότερα περιθωριακή ομάδα, η ενέργεια της αστυνομίας δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.

Ενδεικτικά, δημοσιεύουμε καταγγελία και φωτογραφίες του δημοσιογράφου Δημήτρη Σούλτα από το facebook. Ανάλογες καταγγελίες κυκλοφορούν αρκετές.

121028337_10159089961323641_8541164503501158495_o.jpg

"Βρίσκομαι στην Πατριάρχου Ιερεμίου (κάθετη στην Αλεξάνδρας, πρώτη παράλληλη της Λουκάρεως στην κάθοδο). Πριν από λίγα λεπτά ο κόσμος χειροκροτεί μαθαίνοντας την απόφαση, φωνάζει συνθήματα. Ξαφνικά αρχίζουν οι κρότου- λάμψης και τα δακρυγόνια, που φαίνεται να έχουν πέσει στη συμβολή με τη Λουκάρεως. Ο κόσμος αρχίζει να απομακρύνεται μπαίνοντας στα στενά. Γύρω στα 200 άτομα ανεβαίνουν την Πατριάρχου Ιερεμίου για να προστατευτούν. Εκεί, στη συμβολή με τη Λάμπρου Κατσώνη, χωρίς κάτι άλλο να συμβαίνει, εμφανίζεται μια διμοιρία των ΜΑΤ και αρχίζει να ρίχνει δακρυγόνα στον κόσμο που απομακρύνεται. Είναι εμφανές στις φωτογραφίες ότι τα δακρυγόνα πέφτουν και στις εισόδους των σπιτιών και στριμώχνουν τον κόσμο στα σκαλοπάτια του πεζοδρόμου. Όπως επίσης φαίνεται στις φωτογραφίες ο κόσμος τους καλεί να σταματήσουν. Η απάντηση της διμοιρίας είναι να αρχίσει να ξυλοφορτώνει αδιακρίτως τον κόσμο. Ευτυχώς το περιστατικό δεν πήρε έκταση, αλλά είναι ενδεικτικό της στάσης της Αστυνομίας σήμερα (και όχι μόνο σήμερα)"

121039453_10159089961338641_2058934413145399392_o.jpg

 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

work_hmerologio_calendar_laptop.jpg
Αγίου Πνεύματος: Θα λειτουργήσουν καταστήματα, σούπερ μάρκετ και τράπεζες;
Ανοιχτά αναμένεται να λειτουργήσουν τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2026, ημέρα του Αγίου Πνεύματος,...
Αγίου Πνεύματος: Θα λειτουργήσουν καταστήματα, σούπερ μάρκετ και τράπεζες;
Ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Βλάσης στη Βουλή
Υφ. Παιδείας Κ. Βλάσης: Επαναληπτικές Πανελλαδικές για υποψηφίους που χάνουν γονέα πριν ή κατά τη διάρκεια των εξετάσεων – Όχι σε ειδική μοριοδότηση
Oι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις δεν ανταγωνίζονται αποκλειστικά τους υπόλοιπους υποψηφίους της κύριας εξεταστικής περιόδου.
Υφ. Παιδείας Κ. Βλάσης: Επαναληπτικές Πανελλαδικές για υποψηφίους που χάνουν γονέα πριν ή κατά τη διάρκεια των εξετάσεων – Όχι σε ειδική μοριοδότηση