Νικόλαος Καπραβέλος
Συναγερμός για τρίτο κύμα της επιδημίας από τον Ν. Καπραβέλο: «Εάν πιάσει "φωτιά" η Αθήνα θα μιλάμε για ελληνική τραγωδία»

«Συναγερμό» σήμανε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νικόλας Καπραβέλος, σχετικά με τη δυναμική της πανδημίας του κορονοϊού και ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων στην Αττική:

«Πρέπει να προσέξετε γιατί εμείς το ζήσαμε και ειλικρινά δεν θέλουμε να το ξαναζήσει κανείς άλλος. Πέρα από την τραγικότητα των αριθμών, πίσω είναι η τραγικότητα των ανθρώπων. Είναι κάτι ανάλογο με τον Οκτώβρη εκεί που μας έπιασε στον ύπνο το δεύτερο κύμα».

Λίγα τα τεστ - Θα ζήσουμε μια τραγωδία

Παράλληλα, ο Ν. Καπραβέλος τονίζει πως ο αριθμός των κρουσμάτων δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, καθώς τις τελευταίες ημέρες γίνεται μικρός αριθμός τεστ:

«Ο Ιανουάριος για εμάς, και όλα τα μαθηματικά μοντέλα από το πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που είμαστε σε αγαστή συνεργασία βλέπουν ότι υποβόσκει αυτή τη στιγμή ο κορονοϊός, η κορυφή του παγόβουνου ίσως μας ξεγελάει. Φαίνονται λίγα τα κρούσματα γιατί δεν κάνουμε πολλά τεστ δηλαδή υστερούμε πάρα πολύ στο να ανιχνεύσουμε την πραγματική εικόνα της πανδημίας».

Τέλος, τονίζει τον κίνδυνο η κατάσταση να ξεφύγει, όπως έγινε με το δεύτερο κύμα που «λύγισε» τη βόρεια Ελλάδα:

«Δεν έχουμε την ακριβή εικόνα, βλέπετε την εικόνα από τα λύματα που είναι μια αξιόπιστη μέθοδος πρόληψης διότι και εμείς προειδοποιούσαμε λέγαμε για δεύτερο κύμα και κανένας δεν μας πίστευε, τώρα λέμε για τρίτο κύμα-σίγουρα μας πιστεύουν περισσότεροι- που έρχεται και επειδή άναψε φωτιά στη Βόρεια Ελλάδα και βλέπετε τον αριθμό θυμάτων εάν πιάσει φωτιά στην Αθήνα πιστέψτε με πολύ φοβάμαι ότι θα μιλάμε για ελληνική τραγωδία».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...