Γεωργιάδης: Δεν βάλαμε σε καραντίνα τη Θεσσαλονίκη σεβόμενοι την πίστη
Ωμή παραδοχή Γεωργιάδη: «Από σεβασμό στην πίστη δεν βάλαμε σε καραντίνα τη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου»

Σε μια παραδοχή που θα συζητηθεί έντονα προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ παραμένει ανοικτό το «μέτωπο των Θεοφανίων», με την Ιερά Σύνοδο να διατρανώνει την απόφασή της να ανοίξει τις εκκλησίες για τους πιστούς, παρά τις σχετικές απαγορεύσεις.

Σχολιάζοντας στον ΣΚΑΪ τις προειδοποιήσεις των λοιμωξιολόγων, πως τα Θεοφάνια θα αποτελέσουν αφορμή για μαζικές συναθροίσεις πιστών έξω από τις εκκλησίες, καθώς θα είναι αδύνατο να τηρηθούν τα μέτρα των 25 πιστών (50 για τους μητροπολιτικούς ναούς) στις εκκλησίες, δήλωσε πως η κυβέρνηση είχε λάβει προειδοποιήσεις για το επιδημιολογικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη, αλλά αποφάσισε να λάβει μέτρα σεβόμενη το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών. 

Αναλυτικά η επίμαχη δήλωση:

«Ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδας, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης. Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μας έλεγαν οτι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στην Θεσσαλονίκη πριν την γιορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην ορθοδοξία και στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα, πριν την γιορτή του Αγίου Δημητρίου. Θυμίζω οτι το βασικότερο λάθος που παραδέχθηκε και ο Πρωθυπουργός στην βουλή και αυτό ήταν το για το οποίο εσείς στα κανάλια ασκείται σκληρή κριτική, ήταν αυτό. Γιατί κατά την ημέρα εκείνη, συνέρεσαν οι πιστοί. Δεν λέω οτι δεν ήθελαν να ελέγξουν, αλλά δεν ελέγχεται».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ερωτώμενος για τη στάση της αστυνομίας, σημείωσε πως δεν αποτελεί αρμοδιότητά του το επιχειρησιακό σκέλος, αλλά τόνισε με νόημα πως «ο νόμος ισχύει για όλους».

Έσπευσε, δε, να διευκρινίσει πως «δεν υπάρχει κόντρα κυβέρνησης - εκκλησίας, αυτά είναι αστειότητες. Εμείς είμαστε η κυβέρνηση του τόπου [...] Δεν θέλω να πιστέψω ότι η Εκκλησία θα έπαιρνε την ευθύνη και θα έλεγε στους πιστούς "ελάτε", με αποτέλεσμα να συρρεύσουν χωρίς μέτρα προστασίας». Παράλληλα, επαίνεσε την εκκλησία για την πιστή τήρηση των μέτρων κατά το προηγούμενο διάστημα και τη συνεργασία της με την Πολιτεία.

Μητροπολίτης Αθηναγόρας: Με μάσκες και μέτρα, όπως τα Χριστούγεννα

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου μητροπολίτης Αθηναγόρας, από την πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος δήλωσε πως οι εκκλησίες θα ανοίξουν με μέτρα ασφαλείας, τα οποία θα τηρηθούν όπως ακριβώς έγινε στις ακολουθίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις της Πολιτείας, τόνισε την ανάγκη προηγούμενης συνεννόησης με την Ιερά Σύνοδο, ενώ αποκάλυψε πως εξετάζεται και το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη.

Τέλος, τόνισε πως η Πολιτεία λαμβάνει τις αποφάσεις αλλά σε κάθε περίπτωση η Εκκλησία της Ελλάδος διατηρεί το Αυτοδιοίκητο, βάσει του Συντάγματος της χώρας.

 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Πότε ανοίγουν Γυμνάσια - Λύκεια: Πιθανώς στις 25 Ιανουαρίου

ΑΣΕΠ: Πώς παίρνεις ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ B2/C2 Με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ από το σπίτι σου ΜΟΝΟ σε READING - LISTENING!

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Σχολεία - Δημόπουλος: Οι μαθητές δεν διασπείρουν τον Covid-19
Σχολεία - Δημόπουλος: Οι μαθητές δεν διασπείρουν τον Covid-19
Θάνος Δημόπουλος: Οι μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν συμβάλλουν στη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα και οι εκπαιδευτικοί δεν διατρέχουν...
Σχολεία - Δημόπουλος: Οι μαθητές δεν διασπείρουν τον Covid-19
Σε διαβούλευση νέο νομοσχέδιο για κολέγια, ΙΕΚ, φροντιστήρια
Σε διαβούλευση νέο νομοσχέδιο για κολέγια, ΙΕΚ, φροντιστήρια
Σε δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση - Τι προβλέπει για κολέγια, ιδιωτικά ΙΕΚ, κέντρα ξένων γλωσσών, φροντιστήρια και...
Σε διαβούλευση νέο νομοσχέδιο για κολέγια, ΙΕΚ, φροντιστήρια