Γεωργιάδης: Δεν βάλαμε σε καραντίνα τη Θεσσαλονίκη σεβόμενοι την πίστη
Ωμή παραδοχή Γεωργιάδη: «Από σεβασμό στην πίστη δεν βάλαμε σε καραντίνα τη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου»

Σε μια παραδοχή που θα συζητηθεί έντονα προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ παραμένει ανοικτό το «μέτωπο των Θεοφανίων», με την Ιερά Σύνοδο να διατρανώνει την απόφασή της να ανοίξει τις εκκλησίες για τους πιστούς, παρά τις σχετικές απαγορεύσεις.

Σχολιάζοντας στον ΣΚΑΪ τις προειδοποιήσεις των λοιμωξιολόγων, πως τα Θεοφάνια θα αποτελέσουν αφορμή για μαζικές συναθροίσεις πιστών έξω από τις εκκλησίες, καθώς θα είναι αδύνατο να τηρηθούν τα μέτρα των 25 πιστών (50 για τους μητροπολιτικούς ναούς) στις εκκλησίες, δήλωσε πως η κυβέρνηση είχε λάβει προειδοποιήσεις για το επιδημιολογικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη, αλλά αποφάσισε να λάβει μέτρα σεβόμενη το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών. 

Αναλυτικά η επίμαχη δήλωση:

«Ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδας, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης. Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μας έλεγαν οτι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στην Θεσσαλονίκη πριν την γιορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην ορθοδοξία και στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα, πριν την γιορτή του Αγίου Δημητρίου. Θυμίζω οτι το βασικότερο λάθος που παραδέχθηκε και ο Πρωθυπουργός στην βουλή και αυτό ήταν το για το οποίο εσείς στα κανάλια ασκείται σκληρή κριτική, ήταν αυτό. Γιατί κατά την ημέρα εκείνη, συνέρεσαν οι πιστοί. Δεν λέω οτι δεν ήθελαν να ελέγξουν, αλλά δεν ελέγχεται».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ερωτώμενος για τη στάση της αστυνομίας, σημείωσε πως δεν αποτελεί αρμοδιότητά του το επιχειρησιακό σκέλος, αλλά τόνισε με νόημα πως «ο νόμος ισχύει για όλους».

Έσπευσε, δε, να διευκρινίσει πως «δεν υπάρχει κόντρα κυβέρνησης - εκκλησίας, αυτά είναι αστειότητες. Εμείς είμαστε η κυβέρνηση του τόπου [...] Δεν θέλω να πιστέψω ότι η Εκκλησία θα έπαιρνε την ευθύνη και θα έλεγε στους πιστούς "ελάτε", με αποτέλεσμα να συρρεύσουν χωρίς μέτρα προστασίας». Παράλληλα, επαίνεσε την εκκλησία για την πιστή τήρηση των μέτρων κατά το προηγούμενο διάστημα και τη συνεργασία της με την Πολιτεία.

Μητροπολίτης Αθηναγόρας: Με μάσκες και μέτρα, όπως τα Χριστούγεννα

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου μητροπολίτης Αθηναγόρας, από την πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος δήλωσε πως οι εκκλησίες θα ανοίξουν με μέτρα ασφαλείας, τα οποία θα τηρηθούν όπως ακριβώς έγινε στις ακολουθίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις της Πολιτείας, τόνισε την ανάγκη προηγούμενης συνεννόησης με την Ιερά Σύνοδο, ενώ αποκάλυψε πως εξετάζεται και το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη.

Τέλος, τόνισε πως η Πολιτεία λαμβάνει τις αποφάσεις αλλά σε κάθε περίπτωση η Εκκλησία της Ελλάδος διατηρεί το Αυτοδιοίκητο, βάσει του Συντάγματος της χώρας.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Ο ΟΟΣΑ προτείνει την άρση της μονιμότητας, το ΥΠΑΙΘ μεθοδεύει

Κεραμέως: Υπο συζήτηση οι προαγωγικές εξετάσεις στα Λύκεια

Τέλος τα δωρεάν σχολικά βιβλία; Από την υπουργό της φωτοτυπίας στην υπουργό της κάμερας!

Πότε ανοίγουν Γυμνάσια, Δημοτικά, Νηπιαγωγεία - Η πιθανή ημερομηνία

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Συρίγος «ακυρώνει» Χρυσοχοΐδη: Από Σεπτέμβριο πανεπιστημιακή αστυνομία
Συρίγος «ακυρώνει» Χρυσοχοΐδη: Από Σεπτέμβριο η πανεπιστημιακή αστυνομία στα ΑΕΙ
Από το Σεπτέμβριο θα εγκατασταθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία στα ΑΕΙ, όπως προανήγγειλε ο Άγγελος Συρίγος, «ακυρώνοντας» τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που...
Συρίγος «ακυρώνει» Χρυσοχοΐδη: Από Σεπτέμβριο πανεπιστημιακή αστυνομία