Εμβολιασμοί στην Ελλάδα: Τη Δευτέρα η πλατφόρμα για ραντεβού
Ανοίγει τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού - Αναλυτικές οδηγίες για το πώς μπορείτε να κλείσετε ραντεβού

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021, αναμένεται να  ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν οι πολίτες να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό στα νοσοκομεία όπου θα πραγματοποιούνται εμβολιασμοί.

Την είδηση έδωσε χτες στο φως της δημοσιότητας ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ημερήσια ενημέρωση για τον κορονοϊό από τον ΕΟΔΥ.

Ο κ.  Μάριος Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στο εθνικό σχέδιο γενικού εμβολιασμού για τον κορονοϊό και τόνισε πως η Ελλάδα έχει στη διάθεση της αυτή τη στιγμή 152.580 δόσεις εμβολίων των Pfizer/Biontech.

Μέχρι σήμερα,  από τις 27 Δεκεμβρίου 2020 που παραλάβαμε τα πρώτα εμβόλια, έχουν γίνει συνολικά 9.528 εμβολιασμοί κατά της Covid-19 ενώ ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου να εμβολιαστούν ακόμα 120.000 πολίτες με προτεραιότητα στο υγειονομικό προσωπικό.

Πώς κλείνετε ραντεβού

Όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, στις 11 Ιανουαρίου ξεκινάει τη λειτουργία της η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΟΔΥ. Έτσι από τη Δευτέρα θα μπορούν να κλείνουν όλοι οι πολίτες ραντεβού για εμβολιασμό είτε μέσω της άυλης συνταγογράφησης είτε με τη χρήση της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Για όσους πολίτες δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, η κυβέρνησης έχει μεριμνήσει ώστε να μπορούν να κλείνουν τους ραντεβού τους και στα ΚΕΠ ή τα φαρμακεία. 

Αναλυτικά όλοι οι τρόποι για να κλείσετε ραντεβού:  

1. Ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής πλατφόρμας emvolio.gov.gr. Μέσω της πλατφόρμας αυτής και με χρήση του ΑΜΚΑ μπορούν οι πολίτες να δουν εάν ανήκουν στις ομάδες που εμβολιάζονται και να κλείσουν ραντεβού. 

2. Με εγγραφή στην άυλη συνταγογράφηση και αυτόματο μήνυμα. Όσοι πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λαμβάνουν αυτόματα μήνυμα και το μόνο που θα χρειάζεται να κάνουν είναι να επιβεβαιώνουν το ραντεβού τους.  

3. Με επίσκεψη σε ΚΕΠ και φαρμακεία. Όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, θα μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους για τον εμβολιασμό σε φαρμακεία και ΚΕΠ. - Πώς θα κλείσετε ραντεβού

Άρχισαν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών

Από χτες, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021, ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών στα νοσοκομεία της περιφέρειας. Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι ο εμβολιασμός των υγειονομικών είναι σχεδιασμένος να γίνει σε τρείς φάσεις.

Από χτες νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί σε νοσοκομεία στη Λάρισα, τα Τρίκαλα, το Ηράκλειο και τα Χανιά.  Σήμερα ξεκινά ο εμβολιασμός των πολιτών που διαμένουν και εργάζονται σε οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ. Οι εμβολιασμοί αυτοί αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τις 20 Ιανουαρίου.

Με προτεραιότητα οι εμβολιασμοί εκπαιδευτικών

Με προτεραιότητα έναντι του γενικού πληθυσμού θα εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί, δήλωσε η Μαρία Θεοδωρίου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, στο πλαίσιο της ημερήσιας ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας.

Όπως είναι ήδη γνωστό, προτεραιότητα έχουν οι υγειονομικοί, οι οποίοι θα εμβολιαστούν μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. 

Στη συνέχεια θα εμβολιαστούν οι ηλικιωμένοι και όσοι πάσχουν από σοβαρά νοσήματα. Σε τρίτο στάδιο, οι εκπαιδευτικοί αναμένεται να εμβολιαστούν παράλληλα με άτομα νεότερης ηλικίας, που όμως πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Ειδικότερα, προτεραιότητα θα δοθεί στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε μονάδες Ειδικής Αγωγής, ενώ θα ακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στόχος 100.000 εμβολιασμοί μέχρι τέλος του μήνα

Η εκτίμηση με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής, είναι ότι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2021 θα εμβολιαστούν πάνω από 100.000 άτομα.

«Η σταδιακή ένταξη των Νοσοκομείων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, διασφαλίζει την καλύτερη προετοιμασία του συστήματος, τόσο στον ασφαλή εφοδιασμό, όσο και στην εκπαίδευση του προσωπικού στα ψηφιακά εργαλεία που για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και σε όλα τα στάδια διαχείρισης του εμβολίου από την αποθήκευση και διανομή του, έως τη διενέργεια των εμβολιασμών».

«Η τακτική της σταδιακής έναρξης των εμβολιασμών ακολουθείται από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Κάποιοι επιμένουν να βαφτίζουν τον σχεδιασμό σε τρεις φάσεις, αναβολή. Είναι οι ίδιοι "πρόθυμοι" που θα έσπευδαν να καταγγείλουν και την ακριβώς αντίθετη τακτική», αναφέρει ο κ. Θεμιστοκλέους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα