Sms 13033: Πώς θα μετακινηθούμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Τι ισχύει για την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς; Με ποιο κωδικό στο 13033 θα μπορούμε να μετακινηθούμε - Πώς μπορούμε να μεταβούμε στα καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια και

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως και τις 5 το πρωί θα συνεχίσει να ισχύει και για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε σχετικά με τις μέρες των εορτών: «Συστήνουμε σε όλους, αυτές οι γιορτές να μην είναι αφορμή για συγχρωτισμό, τόνισε, αναφερόμενος στο lockdown και στα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού»

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των εννέα (9) ατόμων προερχομένων από δύο οικογένειες. 

Χριστουγεννιάτικες επισκέψεις ως... "Σωματική άσκηση"

Πώς όμως θα μεταβούμε στα οικεία σπίτια για τις ημέρες των γιορτών; Για να μεταβούμε στην τοποθεσία που θέλουμε να γιορτάσουμε το ρεβεγιόν μόνο για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα πρέπει να στείλουμε τον κωδικό 6 με sms στο 13033. 

Εναλλακτικά μπορούμε να μετακινηθούμε συμπληρώνοντας τα στοιχεία μας και τον κωδικό 6 στην ειδική βεβαίωση κυκλοφορίας από το forma.gov.gr ή χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης όπως περιγράφεται παρακάτω.

Ο κωδικός 6 αφορά τον κωδικό που στέλνουμε στο 13033 για για σωματική άσκηση από τις 5 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ ή βόλτα με το κατοικίδιο και μετά τις 10 το βράδυ.

Εποχικά καταστήματα

Ανοικτά είναι από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου τα εποχικά καταστήματα. Για μετάβαση στα εποχικά καταστήματα με εορταστικά και Χριστουγεννιάτικα είδη, μπορούμε να μετακινούμαστε στέλνοντας sms στο 13033 με τον κωδικό 2.

Τα εποχικά καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 7 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ.

Μανικιούρ-πεντικιούρ και κομμωτήρια

Από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου επαναλειτουργούν βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και κουρεία, στο πλαίσιο της μερικής επαναλειτουργίας της αγοράς εν μέσω γενικού lockdown.Το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας τους είναι από τις 7:00 έως τις 21:00. 

Επιπλέον, από σήμερα Τρίτη 15 Δεκεμβρίου λειτουργούν ξανά και τα καταστήματα που προσφέρουν αποκλειστικά υπηρεσίες μανικιούρ - παντικιούρ.

Για να μετακινηθούμε στα παραπάνω καταστήματα - υπηρεσίες στέλνουμε τον κωδικό 2 με sms στο 13033.

Λιανεμπόριο και Click away

Καθ΄όλη τη διάρκεια των εορτών, επιτρέπεται η λιανική πώληση με διαδικασία προαγοράς και παραλαβής από εξωτερικό χώρο του καταστήματος - Click away.

Η παραγγελία γίνεται είτε μέσω e-shop, είτε τηλεφωνικά, και η πληρωμή πραγματοποιείται είτε με ηλεκτρονικό τρόπο, είτε με POS, έξω από το κατάστημα. Η παραγγελία παραλαμβάνεται από ένα άτομο σε συγκεκριμένο χρόνο και με ηλεκτρονική απόδειξη.

Στη σειρά αναμονής έξω από τα καταστήματα επιτρέπονται μόνο έως 9 άτομα και η απόσταση μεταξύ των πελατών θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 μέτρα.

Η υπηρεσία click away επιτρέπεται μόνο σε επιχειρήσεις που έχουν πρόσβαση στον δρόμο, άρα όχι σε κλειστά εμπορικά κέντρα και επιχειρήσεις που συστεγάζονται σε μεγάλα κτίρια, και θα πρέπει να έχουν, σε περίπτωση που τους ζητηθεί από τα ελεγκτικά συνεργεία, αναλυτική λίστα με τις προγραμματισμένες παραδόσεις της ημέρας.

Για να μετακινηθούμε προς τα καταστήματα λιανικής και να παραλάβουμε την παραγγελία μας χρησιμοποιούμε και πάλι τον κωδικό 2 που αφορά την μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης.

Πως γίνονται οι υπόλοιπες μετακινήσεις

Για απλές μετακινήσεις αρκεί να στείλουμε τον «κατάλληλο αριθμό» στο 13033 με την εξής μορφή «X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας», όπου Χ είναι ο αριθμός που αντικατοπτρίζει τον λόγο εξόδου μας όπως φαίνεται παρακάτω:

  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  3. Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
  5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Για μεμονωμένες μετακινήσεις εκτός από γραπτό μήνυμα (SMS), μπορείτε να χρησιμοποιείτε και :

  • εκτυπωμένο και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (κατεβάστε το εδώ), ή και
  • χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης όπου θα αναγράφει υποχρεωτικά:
    Όνομα/Επίθετο
    Διεύθυνση Κατοικίας
    Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού
    Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panelladikes 2023
Δ’ τάξη Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ: Τράπεζα Θεμάτων-Τα «Γραπτώς Εξεταζόμενα» μαθημάτων στις απολυτήριες εξετάσεις
Τα «Γραπτώς εξεταζόμενα» μαθήματα στις απολυτήριες εξετάσεις της Δ’ τάξης των Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ
Δ’ τάξη Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ: Τράπεζα Θεμάτων-Τα «Γραπτώς Εξεταζόμενα» μαθημάτων στις απολυτήριες εξετάσεις