Μεταφορικό ισοδύναμο καυσίμων: Άνοιξε η πλατφόρμα
Άνοιξε η πλατφόρμα για το Μεταφορικό Ισοδύναμο Καυσίμων για κατοίκους και επαγγελματίες 34 νησιών - Επιλέξιμα καύσιμα είναι όλοι οι τύποι αμόλυβδης βενζίνης, όλοι οι τύποι diesel κίνησης, το υγραέριο κίνησης και το diesel θέρμανσης

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε ότι από σήμερα, Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020, είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στο σκέλος των καυσίμων.

Μεταφορικό Ισοδύναμο είναι το μέτρο, με τη θέσπιση του οποίου επιδιώκεται η εξίσωση του κόστους μεταφοράς με μέσα μαζικής μεταφοράς από την ηπειρωτική Ελλάδα σε νησί ή από νησί σε νησί με το κόστος που θα ίσχυε στην ηπειρωτική Ελλάδα για την ίδια απόσταση.

Η πλατφόρμα για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στο σκέλος των καυσίμων είναι διαθέσιμη για τα ακόλουθα 34 νησιά της πιλοτικής φάσης: Αγαθονήσι, Άγιος Ευστράτιος* , Αλόννησο, Αμοργό, Ανάφη, Αντίπαρο, Αστυπάλαια, Ίο, Ικαρία, Κάρπαθο, Κάσο, Κέα, Κίμωλο, Κύθηρα, Κύθνο, Λειψούς, Λέρο, Μεγίστη, Μήλο, Νίσυρο, Πάτμο, Σαμοθράκη, Σέριφο, Σίκινο, Σίφνο, Σκιάθο, Σκόπελο, Σκύρο, Σύμη, Τήλο, Φολέγανδρο, Φούρνους, Χάλκη και Ψαρά).

* Καθόσον ο Άγιος Ευστράτιος δεν διαθέτει πρατήριο καυσίμων οι επαγγελματίες και οι κάτοικοί του συμμετέχουν στη δράση για την προμήθεια καυσίμων από κάθε άλλο από τα υπόλοιπα 33 επιλέξιμα νησιά.

Δικαιούχοι

Βάσει της αρ.πρωτ.4111.08-01/3743/23-12-2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών– Ανάπτυξης και Επενδύσεων-Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Β’, 5720) πλέον καταβάλλεται Α.ΝΗ.ΚΟ.:

(α) Στους πολίτες που πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στο άρθρο 3 του ν. 4551/2018 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, για την προμήθεια υγρών καυσίμων από όλα τα πρατήρια που λειτουργούν στα 34 παραπάνω νησιά.

(β) Στις επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε ένα από τα ανωτέρω νησιά και στους πολίτες που πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην εν λόγω ΚΥΑ, για την προμήθεια υγρών καυσίμων από όλα τα πρατήρια που λειτουργούν στα 34 παραπάνω νησιά.

Επιλέξιμα καύσιμα είναι όλοι οι τύποι αμόλυβδης βενζίνης, όλοι οι τύποι diesel κίνησης, το υγραέριο κίνησης και το diesel θέρμανσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι η αποδοχή των όρων της δράσης στη σελίδα του Πληροφοριακού Συστήματος.

Σε περίπτωση οποιουδήποτε τεχνικού προβλήματος ή ερωτήματος για τη δράση, μπορεί να αποσταλεί αντίστοιχο αίτημα στο πληροφοριακό σύστημα της δράσης, μέσω της καρτέλας «Επικοινωνία με Γραφείο Αρωγής», είτε να γίνει τηλεφωνική επικοινωνία με το Γραφείο Αρωγής στο 215 215 78 44 (Δευτέρα με Παρασκευή 09:00 - 17:00).

Εγγραφή - αίτηση συμμετοχής για τις επιχειρήσεις (για τις μεταφορές)

Η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου επιχειρεί να εναρμονίσει το υψηλό κόστος μετακίνησης εμπορευμάτων, από και προς τα νησιά, σε σχέση με το κόστος των χερσαίων μετακινήσεων.

Το Αντιστάθμισμα Νησιωτικού Κόστους (Α.ΝΗ.ΚΟ) θα αποδίδεται στις επιχειρήσεις που έχουν έδρα στα νησιά και είναι εγγεγραμμένες στο αντίστοιχο νησιωτικό επιμελητήριο. Tο μέτρο αφορά τους κλάδους εμπορίου-μεταποίησης-τουριστικών καταλυμάτων.

Το Α.ΝΗ.ΚΟ είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο.

Δικαιούχοι-επιχειρήσεις θα μπορούν να είναι όσες εμπίπτουν στη κατηγορία "πολύ μικρή", "μικρή", "μεσαία" βάσει των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων (Ν. 4308/2014).

Από την 1 Ιουλίου 2018 είναι επιλέξιμες, οι δαπάνες μεταφοράς προϊόντων για τις νησιωτικές επιχειρήσεις των νησιών της πιλοτικής εφαρμογής. Οι επιχειρήσεις που δικαιούνται να λάβουν μέρος στην δράση του Μεταφορικού Ισοδύναμου υποβάλουν τις αιτήσεις συμμετοχής χρησιμοποιώντας τους κωδικούς εισόδου του TAXIS.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kairos-aeras-mast.jpg
Καιρός: Με ισχυρούς βοριάδες ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα - Συναγερμός για τον κίνδυνο πυρκαγιών
Αίθριος καιρός σήμερα με υψηλές θερμοκρασίες - Βοριάδες έως 8 μποφόρ
Καιρός: Με ισχυρούς βοριάδες ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα - Συναγερμός για τον κίνδυνο πυρκαγιών
ναρκωτικα σχολειο
Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο: Οι ηχογραφημένες συνομιλίες "καίνε" - Σοκαριστικές απειλές σε μαθητές
Τους μαθητές προσέγγιζε η σπείρα δελεάζοντας τους με χρήματα. Στην συνέχεια όμως ο εφιάλτης άρχιζε όταν οι απειλές και οι εκφοβισμοί, αλλά και οι...
Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο: Οι ηχογραφημένες συνομιλίες "καίνε" - Σοκαριστικές απειλές σε μαθητές
Πιερρακάκης-Μητσοτάκης
Τα σημερινά θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου - Παρουσίαση από τον Υπουργό Παιδείας ερανιστικού νομοσχεδίου
Πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για σήμερα Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024
Τα σημερινά θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου - Παρουσίαση από τον Υπουργό Παιδείας ερανιστικού νομοσχεδίου