Εμβόλιο-Ελλάδα: Έως τον Μάρτιο ένα μεγάλο ποσοστό θα έχει εμβολιαστεί
Μέχρι τέλος Μαρτίου ένα υψηλό ποσοστό Ελλήνων θα έχει εμβολιαστεί, δήλωσε σήμερα ο Στέλιος Πέτσας σχετικά με τον εμβολιασμό των πολιτών

«Μέχρι τέλος Μαρτίου, θα έχουμε ένα υψηλό ποσοστό Ελλήνων που θα έχει εμβολιαστεί» δήλωσε σήμερα ο Στέλιος Πέτσας σχετικά με τον εμβολιασμό των πολιτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως αμέσως μετά την έγκριση από τις ευρωπαϊκές Αρχές, «προχωράμε στις παραλαβές και εντός 48 ωρών θα αρχίσει ο εμβολιασμός» και προσέθεσε: «Αυτό είναι το σχέδιο του υπουργείου Υγείας και πιστεύουμε ότι θα επιβεβαιωθεί. Η πρώτη φάση είναι κρίσιμη.

Δηλαδή, να γίνει η πρώτη παραλαβή, στις μεγάλες αποθήκες, όπου προβλέπεται κατάψυξη και μετά η διανομή στα εμβολιαστικά κέντρα. Από εκεί και πέρα, υπάρχει μία προτεραιοποίηση: πρώτα το υγειονομικό προσωπικό και οι πιο ευάλωτοι, με κριτήρια της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ώστε σταδιακά, με ασφάλεια, να προχωρήσουμε, επιστρατεύοντας διαφορετικές επιλογές -την άυλη συνταγογράφηση, το emvolio.gov.gr - στον καθολικό εμβολιασμό».

Για να καταλήξει: «Μέχρι τον Ιούνιο θα μπορούν να εμβολιαστούν όλοι οι Έλληνες, εφόσον το επιθυμούν. Πάνω από 2.117.000 συμπολίτες μας κάθε μήνα μπορούν να εμβολιάζονται. Μέχρι τέλος Μαρτίου, θα έχουμε ένα υψηλό ποσοστό Ελλήνων που θα έχει εμβολιαστεί».

Οι πολίτες δε θα διαλέγουν ποιο εμβόλιο θα κάνουν

Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης διευκρίνισε ότι οι πολίτες δεν θα διαλέγουν ποιο εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα κάνουν, όπως δεν διαλέγουν και το εμβόλιο της γρίπης.

Επίσης δήλωσε ότι 1.018 εμβολιαστικά κέντρα όλης της χωράς και τα νοσοκομεία ετοιμάζονται ώστε μόλις έρθουν τα εμβόλια στη χωρά μας οι εμβολιασμοί να ξεκινήσουν άμεσα.

Ο κ. Κοντοζαμάνης υπογράμμισε, επίσης, ότι από τη στιγμή που ένα σκεύασμα έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας, σημαίνει ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις και οι παραδόσεις από τις εταιρίες θα γίνουν ταυτόχρονα με τη χορήγηση άδειας από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ

Ο κ. Κοντοζαμάνης διευκρίνισε ότι τα εμβόλια ήδη κατασκευάζονται με το ρίσκο των εταιρειών και δεν θα υπάρξουν ελλείψεις.

Σημείωσε, δε, ότι η μέγιστη δυνατότητα εμβολιασμού με βάση το σχεδιασμό είναι περίπου 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί το μήνα

Για τα φαρμακεία διευκρίνισε ότι δεν θα γίνονται εκεί τα εμβόλια, ωστόσο οι πολίτες μέσω των φαρμακείων θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού

Απλός τρόπος -  Ψηφιακά μέσα

Τον απλό τρόπο, με τον οποίο μπορεί ο πολίτης να δηλώσει συμμετοχή στην πλατφόρμα ώστε να παίρνει σειρά για να εμβολιαστεί για τον κορονοϊό, εξήγησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Ο τρόπος θα είναι εξαιρετικά απλός και θα χρησιμοποιήσουμε ψηφιακά μέσα. Έχουμε ήδη μιλήσει για πλατφόρμες για το emvolio.gov.gr, για την άυλη συνταγογράφηση που είναι η κορωνίδα μίας στρατηγικής. Αυτό το οποίο θα ήθελα να πω για την πλατφόρμα είναι το ότι θα μοιάζει πάρα πολύ με τις αντίστοιχες πλατφόρμες που μπορεί κανείς να κλείσει ένα αεροπορικό εισιτήριο. Δηλαδή εμείς θα κλείσουμε τα δύο ραντεβού εξαρχής με βάση τη διεύθυνση που έχουν δηλώσει οι πολίτες -τη διαθέσιμη διεύθυνση που έχουμε- στα διάφορα συστήματα του κράτους», δήλωσε ο κ .Πιερρακάκης.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκαβ
Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος οδηγός μηχανής
Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή της Μεγάλης Αμμου όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ο 17χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και...
Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος οδηγός μηχανής