Διευκρινίσεις Κικίλια για εμβολιασμό
Πώς θα κλείνουν οι πολίτες ραντεβού για την χορήγηση του εμβολίου έναντι του κορονοϊού - Τι δήλωσε σχετικά ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας

Τα βασικά στοιχεία της διαδικασίας του εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού περιέγραψε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε πως τα ραντεβού θα κλείνονται ηλεκτρονικά. Αρχικά οι πολίτες θα ειδοποιούνται μέσω SMS και θα προχωρούν σε ορισμό ραντεβού σε εμβολιαστικό κέντρο ηλεκτρονικά. με τη χρήση του ΑΜΚΑ τους. Στη συνέχεια, θα επιβεβαιώνουν το ραντεβού τους και θα προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα.

Σε συνεννόηση με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, θα υπάρξει και η πρόβλεψη για κλείσιμο ραντεβού στα φαρμακεία, ώστε να μπορέσουν και ηλικιωμένοι πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό.

Μάλιστα, ο υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του πως οι αρχηγοί των κομμάτων θα ανταποκριθούν θετικά στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για εμβολιασμό των πολιτικών αρχηγών, ώστε να δοθεί θετικό μήνυμα στους πολίτες που αντιμετωπίζουν το εμβόλιο με καχυποψία.

Η προτεραιότητα για τους εμβολιασμούς

Προτεραιότητα θα δοθεί στους ηλικιωμένους, καθώς η πολιτική των εμβολιασμών λαμβάνει υπόψιν τις ηλικιακές κατηγορίες των πολιτών, με τον υπουργό να παραθέτει το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας και τον εμβολιασμό πολιτών με προτεραιότητα στις μεγάλες ηλικίες.

Παράλληλα, έμφαση θα δοθεί και στους πολίτες που διαβιούν στις λεγόμενες «κλειστές δομές», όπως τα γηροκομεία. Εκεί, κινητές ομάδες του υπουργείου Υγείας θα προχωρούν στον εμβολιασμό τόσο των ωφελουμένων, όσο και του προσωπικού.

Μόνο με έγκριση διεθνών οργανισμών η χορήγηση φαρμάκων

Απαντώντας σε ερώτηση για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων και άλλων φαρμάκων που χορηγούνται διεθνώς, ο Β. Κικίλιας τόνισε ότι η συγκεκριμένη θεραπεία έχει τεθεί προς έγκριση στον  Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Φαρμάκων.

Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι οι διαδικασίες χορήγησης φαρμάκων είναι συγκεκριμένες, καθώς απαιτείται αρχικά η έγκρισή τους από διεθνείς οργανισμούς πιστοποίησης, ενώ σε δεύτερο επίπεδο η χορήγησή τους σε ασθενείς γίνεται μόνο μετά από γνωμάτευση ιατρού. 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

πανελλαδικες
Πανελλαδικές: Δείτε πρώτοι στο alfavita.gr τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική και τις απαντήσεις
Προχωράει η βαθμολόγηση των γραπτών στο μάθημα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας ενώ σήμερα ξεκινάει (μετά τη χθεσινή πειραματική βαθμολόγηση) η...
Πανελλαδικές: Δείτε πρώτοι στο alfavita.gr τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική και τις απαντήσεις
αυτοκίνητο
Τραγωδία στην Ιταλία: Νεκρό κοριτσάκι ενός έτους- Το ξέχασε ο πατέρας του στο αυτοκίνητο
O πατέρας φεύγοντας από το σπίτι για να πάει στη δουλειά του πήρε μαζί του και την κόρη του προκειμένου να την αφήσει στο νηπιαγωγείο, όμως την...
Τραγωδία στην Ιταλία: Νεκρό κοριτσάκι ενός έτους- Το ξέχασε ο πατέρας του στο αυτοκίνητο