SMS 13033: Με ποιον κωδικό πάμε στα εποχικά καταστήματα
Ανοικτά είναι από σήμερα τα εποχικά καταστήματα - Ποιον κωδικό στέλνουμε στο 13033 για να μετακινηθούμε προς αυτά - Πότε αναμένεται να ανοίξουν και τα υπόλοιπα

Ανοικτά είναι από σήμερα, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, τα εποχικά καταστήματα. Τα εποχικά καταστήματα είναι τα πρώτα μαγαζιά λιανικού εμπορίου που ανοίγουν δείχνουν το δρόμο προς την άρση του Lockdown ενόψει των Χριστουγέννων.

Σήμερα αναμένεται να ανοίξου 110 καταστήματα, τα οποία είναι αμιγώς εποχικά και θα λειτουργούν με αυστηρούς κανόνες και μέτρα τήρησης.

Μάλιστα, ο ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη του, έκανε έκκληση να γίνει σωστή διαχείριση από τα εποχικά καταστήματα και με ευθύνη καθώς και να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού και παραβιάσεις στα μέτρα. Διαφορετικά, θα χρειαστεί να ξανακλείσουν, τόνισε.

Αμέσως επόμενα στη λίστα της κυβέρνησης για την άρση του Lockdown είναι να ανοίξουν τα καταστήματα με παιχνίδια, βιβλία, λουλούδια, αλλά και τα κομμωτήρια. Τα καταστήματα αυτά ενδέχεται να ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου.

Όσα καταστήματα (παιχνιδάδικα, βιβλιοπωλεία κλπ) είναι μέσα σε εμπορικά κέντρα, τα οποία δεν θα ανοίξουν στις 14 Δεκεμβρίου, αναμένεται να ανοίξουν μαζί με τα υπόλοιπα καταστήματα του λιανεμπορίου.

Εποχικά καταστήματα - Ποιον κωδικό χρησιμοποιούμε

Για μετάβαση στα εποχικά καταστήματα με εορταστικά και Χριστουγεννιάτικα είδη, μπορούμε να μετακινούμαστε στέλνοντας sms στο 13033 με τον κωδικό 2.

Τα εποχικά καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 7 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ.

Υπενθυμίζουμε ότι το sms στο 13033 με τον κωδικό 2 αφορά μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Παράλληλα φαίνεται ότι θα συνεχίσει να ισχύει και το απαγορευτικό εκτός νομού για τα Χριστούγεννα

Πως γίνονται οι υπόλοιπες μετακινήσεις

Για απλές μετακινήσεις αρκεί να στείλουμε τον «κατάλληλο αριθμό» στο 13033 με την εξής μορφή «X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας», όπου Χ είναι ο αριθμός που αντικατοπτρίζει τον λόγο εξόδου μας όπως φαίνεται παρακάτω:

  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  3. Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
  5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Για μεμονωμένες μετακινήσεις εκτός από γραπτό μήνυμα (SMS), μπορείτε να χρησιμοποιείτε και :

  • εκτυπωμένο και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (κατεβάστε το εδώ), ή και
  • χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης όπου θα αναγράφει υποχρεωτικά:
    Όνομα/Επίθετο
    Διεύθυνση Κατοικίας
    Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού
    Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

Μετακινήσεις εκτός νομού

Όπως όλα δείχνουν Χριστούγεννα στην πόλη θα κάνουν φέτος οι περισσότερα αφού όλα δείχνουν πως θα συνεχιστεί το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας μεταξύ νομών.

Οι μετακινήσεις μεταξύ νομών δεν επιτρέπονται παρά μόνο στις παρακάτω περιπτώσεις:

  •  Μετακίνηση για εργασία και συγκεκριμένα μετάβαση από και προς την εργασία, που πιστοποιείται με σχετική έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ. Το ίδιο ισχύει και εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενο.
  • Μετακίνηση για λόγους υγείας που πιστοποιείται με σχετική ιατρική βεβαίωση.
  • Μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας. Σε αυτή την περίπτωση τον Μάρτιο επιτρεπόταν η εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας που πιστοποιείται με Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης που λαμβάνεται ατελώς από την ΑΑΔΕ.

Προσοχή: η μετάβαση μπορεί να γίνει μόνο μια φορά, χωρίς δικαίωμα επιστροφής.

Lockdown: Τι θα γίνει με την εστίαση

Στην εστίαση αναφέρθηκε επίσης σε συνέντευξη του ο ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. αφήνοντας να εννοηθεί εμμέσως ότι δεν θα ανοίξει στις γιορτές. Όπως είπε, σε διαφορετική περίπτωση, ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση εκ νέου και να χρειαστεί νέο lockdown διάρκειας ακόμη και 5 μηνών.

Διότι τρώμε χωρίς μάσκα και λόγω κρύου θα είναι σε κλειστό χώρο που αυξάνει τον κίνδυνο, πρόσθεσε. Ενώ πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συνεχίσουν και τον χειμώνα να αερίζονται καλά οι χώροι εστίασης και να μπορούν να κάθονται και έξω. Για τον λόγο αυτό, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και την επιδότηση για τα θερμαντικά. Επισήμανε ότι το ποσό θα είναι ακατάσχετο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα