Lockdown – Εξαδάκτυλος: Δεν μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα της αγοράς
«Δεν μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα της αγοράς με αυτό τον αριθμό κρουσμάτων και διασωληνωμένων» επισήμανε για την άρση του lockdown ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

«Για να αρθεί το lockdownο αριθμός των διασωληνωμένων πρέπει να είναι διψήφιος. Από τους 95 στις 25 Οκτωβρίου φτάσαμε στους 600 που είναι σημείο συναγερμού στις 27-28 Νοεμβρίου, σε λίγες μόνο εβδομάδες. Αν κάνουμε ένα βήμα πρόωρο, αυτό που θα συμβεί είναι να έχουμε μια υποτροπή του δεύτερου κύματος, το οποίο θα φουσκώσει ακόμα περισσότερο. Είμαστε στο σημείο, όπου πλέον θα υπάρξει έκρηξη, διότι αν οι 600 γίνουν 900, το οποίο πλέον δεν είναι απίθανο, οι δυνατότητες θα έχουν ξεπεραστεί» τόνισε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Αν δεν είχαμε τα μέτρα, σήμερα οι διασωληνωμένοι θα ήταν τετραψήφιοι και τα κρούσματα πενταψήφια» είπε.

«Η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που έχει στήριξη από τις γειτονικές χώρες, ώστε να βάλουμε στο τρένο κάποιους ασθενείς και να τους στείλουμε να νοσηλευτούν π.χ. στη Γερμανία» πρόσθεσε.

«Πρέπει να εμβολιαστούν 3-4 εκατ. άνθρωποι»

Ο Α. Εξαδάκτυλος επέμεινε ότι η διάδοση του ιού είναι τεράστια, η κοινωνία έχει κουραστεί πολύ, είναι στα όρια της υπερκόπωσης και για αυτό υπάρχει δυσκολία στην τήρηση των μέτρων και δεν μπορούμε να δούμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε πως πρέπει να οργανωθεί καλύτερα η εμβολιαστική καμπάνια, ενώ για να «χτιστεί» ένα τείχος προστασίας απέναντι στον κορονοϊό και να είμαστε ασφαλείς, θα πρέπει να εμβολιαστούν 3-4 εκατ. άνθρωποι και ο χρόνος που απαιτείται είναι 1,5-2 μήνες από την έναρξη των εμβολιασμών.

Τα σενάρια για το λιανεμπόριο

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αναμένεται μάλλον να ανοίξουν και τα πολυκαταστήματα  πριν τις γιορτές, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους. Ωστόσο, τα μικρά καταστήματα λιανεμπορίου ενδέχεται να ανοίξουν καθώς θεωρούνται πιο ασφαλή, ενώ πρώτα θα ανοίξουν τα εποχικά καταστήματα.

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, είναι εξαιρετικά πιθανό να παραμείνει σε ισχύ η υποχρέωση αποστολής SMS με αποδεκτούς λόγους μετακίνησης στο 13033 και τα χριστουγεννιάτικα ψώνια και τα κομμωτήρια θα ενταχθούν πιθανότατα στον κωδικό 2.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα