Lockdown – Εξαδάκτυλος: Δεν μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα της αγοράς
«Δεν μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα της αγοράς με αυτό τον αριθμό κρουσμάτων και διασωληνωμένων» επισήμανε για την άρση του lockdown ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

«Για να αρθεί το lockdownο αριθμός των διασωληνωμένων πρέπει να είναι διψήφιος. Από τους 95 στις 25 Οκτωβρίου φτάσαμε στους 600 που είναι σημείο συναγερμού στις 27-28 Νοεμβρίου, σε λίγες μόνο εβδομάδες. Αν κάνουμε ένα βήμα πρόωρο, αυτό που θα συμβεί είναι να έχουμε μια υποτροπή του δεύτερου κύματος, το οποίο θα φουσκώσει ακόμα περισσότερο. Είμαστε στο σημείο, όπου πλέον θα υπάρξει έκρηξη, διότι αν οι 600 γίνουν 900, το οποίο πλέον δεν είναι απίθανο, οι δυνατότητες θα έχουν ξεπεραστεί» τόνισε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Αν δεν είχαμε τα μέτρα, σήμερα οι διασωληνωμένοι θα ήταν τετραψήφιοι και τα κρούσματα πενταψήφια» είπε.

«Η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που έχει στήριξη από τις γειτονικές χώρες, ώστε να βάλουμε στο τρένο κάποιους ασθενείς και να τους στείλουμε να νοσηλευτούν π.χ. στη Γερμανία» πρόσθεσε.

«Πρέπει να εμβολιαστούν 3-4 εκατ. άνθρωποι»

Ο Α. Εξαδάκτυλος επέμεινε ότι η διάδοση του ιού είναι τεράστια, η κοινωνία έχει κουραστεί πολύ, είναι στα όρια της υπερκόπωσης και για αυτό υπάρχει δυσκολία στην τήρηση των μέτρων και δεν μπορούμε να δούμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε πως πρέπει να οργανωθεί καλύτερα η εμβολιαστική καμπάνια, ενώ για να «χτιστεί» ένα τείχος προστασίας απέναντι στον κορονοϊό και να είμαστε ασφαλείς, θα πρέπει να εμβολιαστούν 3-4 εκατ. άνθρωποι και ο χρόνος που απαιτείται είναι 1,5-2 μήνες από την έναρξη των εμβολιασμών.

Τα σενάρια για το λιανεμπόριο

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αναμένεται μάλλον να ανοίξουν και τα πολυκαταστήματα  πριν τις γιορτές, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους. Ωστόσο, τα μικρά καταστήματα λιανεμπορίου ενδέχεται να ανοίξουν καθώς θεωρούνται πιο ασφαλή, ενώ πρώτα θα ανοίξουν τα εποχικά καταστήματα.

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, είναι εξαιρετικά πιθανό να παραμείνει σε ισχύ η υποχρέωση αποστολής SMS με αποδεκτούς λόγους μετακίνησης στο 13033 και τα χριστουγεννιάτικα ψώνια και τα κομμωτήρια θα ενταχθούν πιθανότατα στον κωδικό 2.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ντομάτες: Πού πρέπει να τις αποθηκεύετε για να διατηρούνται φρέσκες και νόστιμες

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mourtzoukou
Έφτασε στην Πάτρα για να απολογηθεί η Ειρήνη Μουρτζούκου
Μετά την απολογία της τυπικά ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική της μεταχείριση, ωστόσο θεωρείται βέβαιη η...
Έφτασε στην Πάτρα για να απολογηθεί η Ειρήνη Μουρτζούκου
ντουντουκα
Αντιδράσεις εκπαιδευτικών για τις «πειθαρχικές διώξεις express» στο Δημόσιο - Κινητοποίηση την Τετάρτη ενάντια στο αυταρχικό πλαίσιο ελέγχου
Αυστηροποίηση ποινών στο Δημόσιο: «Δεν θα περάσει», λένε οι εκπαιδευτικοί
Αντιδράσεις εκπαιδευτικών για τις «πειθαρχικές διώξεις express» στο Δημόσιο - Κινητοποίηση την Τετάρτη ενάντια στο αυταρχικό πλαίσιο ελέγχου
καλλυντικά
Επικίνδυνα για την υγεία τα καλλυντικά dupes - Ένα «trend» με συνέπειες πίσω από τις δελεαστικές τιμές
Αν και φαντάζουν ακίνδυνα, ειδικοί του χώρου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την υγεία των καταναλωτών, ιδίως των νεαρών
Επικίνδυνα για την υγεία τα καλλυντικά dupes - Ένα «trend» με συνέπειες πίσω από τις δελεαστικές τιμές