αίθουσα σχολείου πότε ανοίγουν
Πιο κοντά στο σενάριο για το άνοιγμα των σχολείων στο 2021 βρίσκεται η επιτροπή των ειδικών λοιμοξιολόγων - Τι προτείνουν, όλες οι τελευταίες εξελίξεις

Αύριο, Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία αλλά και για τον αν το πως θα γίνει και έάν η σταδιακή ή τελική άρση του Lockdown. Σήμερα αναμένουμε και την επιτροπή των ειδικών που θα συνεδριάσεις για το άνοιγμα των σχολείων

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα ανακοινωθούν αύριο με νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Αύριο, στο διάγγελμα Μητσοτάκη, θα ανακοινωθεί ο «χάρτης εξόδου» της χώρας από το lockdown καθώς και το τι μέλλει γενέσθαι με το άνοιγμα και την τηλεκπαίδευση στα σχολεία

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός σκοπεύει να αναγγείλει την παράταση του Lockdown, κάτι που επιβεβαίωσε και με δηλώσεις του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Συγκεκριμένα σε συνέντευξη του προανήγγειλε παράταση του lockdown, δηλώνοντας ότι απομακρύνεται η ημερομηνία 7 Δεκεμβρίου για τη σταδιακή άρση του lockdown.

Για το άνοιγμα των σχολείων οι λοιμοξιολόγοι προτείνουν να ανοίξουν τα κλειστά σχολεία από τη νέα χρονιά, βάσει της μέχρι σήμερα πορείας της πανδημίας.

Μητσοτάκης: Θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά όσο μας πουν οι ειδικοί

Χωρίς να δεσμευτεί για κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία απάντησε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης σε ερώτηση για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, στο πλαίσιο του 31ου Greek Economic Summit που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Συγκεκριμένα, απάντησε πως «θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί, αλλά όταν γυρίσουμε στις φυσικές τάξεις, θα ξέρουμε ότι έχουμε πια την υποδομή για την ψηφιακή εκπαίδευση», δηλώνοντας (έμμεσα) με την απάντησή του πως η τηλεκπαίδευση... ήρθε για να μείνει.

«Το άνοιγμα των σχολείων θα έρθει όταν πάρουμε το πράσινο φως από τους ειδικούς». Αυτό σημείωσε και πάλι η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

αίθουσα σχολείου - πότε ανοίγουν

Άνοιγμα σχολείων: Πιθανόν μετά τις Γιορτές το πρώτο κουδούνι

Το σενάριο που ακούγεται και επικρατεί τις τελευταίες ημέρες είναι να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές. Αυτό τόνισε και ο καθηγητής παθολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμώνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στην τηλεόραση.

Ο Χαράλαμπος Γώγος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η επιτροπή δεν έχει λάβει ακόμη τις αποφάσεις της αλλά με τα έως τώρα δεδομένα πιθανότατα τα γυμνάσια και τα λύκεια θα ανοίξουν μετά τις γιορτές ενώ κάτι τέτοιο ενδέχεται να γίνει και με τα δημοτικά σχολεία.

«Αυτό που “παίζει” είναι αν θα αρχίσουν στις 14. Αν δεν αρχίσουν στις 14 τα δημοτικά, δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Επομένως υπάρχει πιθανότητα να πάνε και αυτά μετά τις γιορτές» ανέφερε.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κλειστά όσο τα σχολεία όσο πουν οι ειδικοί

Ερώτηση για το πότε ανοίγουν τα σχολεία έγινε στον πρωθυπουργό στο πλαίσιο του 31ου Greek Economic Summit που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ο πρωθυπουργός απάντησε χωρίς να δεσμευτεί για κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία και συγκεκριμένα, είπε πως «θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί, αλλά όταν γυρίσουμε στις φυσικές τάξεις, θα ξέρουμε ότι έχουμε πια την υποδομή για την ψηφιακή εκπαίδευση», δηλώνοντας (έμμεσα) με την απάντησή του πως η τηλεκπαίδευση... ήρθε για να μείνει.

«Το άνοιγμα των σχολείων αυτή τη φορά θα έρθει όταν πάρουμε το πράσινο φως από τους ειδικούς». Αυτό σημείωσε και πάλι η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Ειδικά σε σχέση με την εξ αποστάσεως διδασκαλία, τόνισε ότι «ένα χρόνο πριν, δεν θα πιστεύαμε πως κάθε μία σχολική τάξη, από τα νηπιαγωγεία ως τα πανεπιστήμια, θα λειτουργεί ηλεκτρονικά» και ευχαρίστησε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία.

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Να ανοίξουν μετά τις γιορτές τα σχολεία

Και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, κ. Θεόδωρος Τσούχλος, τάσσεται υπέρ του να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές.

Σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα μίλησε για τα κρούσματα που βρέθηκαν στην σχολική κοινότητα. Είπε ότι έχουν καταγραφεί 5.000 κρούσματα, σε ηλικίες έως 17 ετών. Επιπλέον, 1.000 σχολεία είχαν κλείσει λόγω κρούσματος ενώ είναι πολλές και οι απώλειες καθηγητών στη σχολική κοινότητα.

Ο κ. Τσούχλος τόνισε ακόμα ότι το άνοιγμα των σχολείων θα πρέπει να συνοδεύεται με την δυνατότητα τεστ κορονοϊού και ότι ο Δεκέμβριος πρέπει να είναι ο μήνας που θα λυθούν όλα τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η τηλεκπαίδευση.

Νίκη Κεραμέως: Καθημερινά 6 εκατ. μαθητές στην τηλεκπαίδευση

Από την μεριά της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έδωσε αναλυτικά στοιχεία για το εγχείρημα της τηλεκπαίδευσης. Σύμφωνα με ανάρτηση της υπουργείου παιδείας πραγματοποιούνται καθημερινά πάνω από 6 εκατομμύρια συμμετοχές μαθητών και 320.000 τηλεδιασκέψεις στην τηλεκπαίδευση.

Συγκεκριμένα η υπουργός Παιδείας έγραψε: «Πάνω από 6 εκατομμύρια συμμετοχές μαθητών και 320.000 τηλεδιασκέψεις αθροιστικά κάθε μέρα, 55.000 παράλληλες συνεδρίες Νηπιαγωγείων και Δημοτικών, 39.000 παράλληλες συνεδρίες Γυμνασίων και Λυκείων, 18 εκατομ. λεπτά μαθήματος την ημέρα», παραθέτει η υπουργός και σημειώνει ότι «το ο εγχείρημα της καθολικής σύγχρονης τηλεκπαίδευσης – πρωτόγνωρο για τη χώρα μας και για όλον τον κόσμο – πιστώνεται στους εκπαιδευτικούς μας, στους μαθητές μας και στις οικογένειες τους».

«Η πανδημία έχει επιφέρει δραματικές συνέπειες σε όλον τον κόσμο. Έχει όμως ταυτόχρονα αποτελέσει το εφαλτήριο για να γίνουν άλματα ψηφιοποίησης στο χώρο της εκπαίδευσης», καταλήγει.

Λιανεομπόριο, Πολυκαταστήματα και sms

Όπως αναμένεται εκτός από τα σχολεία δεν αναμένεται μάλλον να ανοίξουν και τα πολυκαταστήματα  πριν τις γιορτές, για να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού και συγχρωτισμού. Τα μικρά καταστήματα λιανεμπορίου όμως θεωρούνται ασφαλή και είχαν κλείσει κυρίως για να μειωθούν οι μετακινήσεις, ενω πρώτα θα ανοίξουν τα εποχικά καταστηματα. Τα δε κομμωτήρια, θα λειτουργήσουν και πάλι με ραντεβού, υγειονομικά μέτρα και αυστηρούς ελέγχους, όπως γινόταν και προηγουμένως, καθώς με αυτές τις προϋποθέσεις θεωρούνται ασφαλή.

Το πιθανότερο είναι να παραμείνει σε ισχύ επί του παρόντος η υποχρέωση αποστολής SMS με αποδεκτούς λόγους μετακίνησης στο 13033 και τα χριστουγεννιάτικα ψώνια και τα κομμωτήρια θα ενταχθούν πιθανότατα στον κωδικό 2.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

sxoliko_hpa
ΗΠΑ: Σοκαριστικό τροχαίο με σχολικό - Τραυματίστηκαν επτά παιδιά
Σχολικό χτύπησε σε αυτοκίνητα, έπεσε από λόφο και προσέκρουσε σε σπίτι - Τραυματίστηκαν επτά παιδιά - Δύο μαθητές βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση
ΗΠΑ: Σοκαριστικό τροχαίο με σχολικό - Τραυματίστηκαν επτά παιδιά
kataigida.jpg
Καιρός: Άστατος την Παρασκευή 2/12 με βροχές και τοπικές καταιγίδες
Βροχές και τοπικές καταιγίδες αύριο τις πρωινές ώρες κυρίως στη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, με παροδικές νεφώσεις στην...
Καιρός: Άστατος την Παρασκευή 2/12 με βροχές και τοπικές καταιγίδες
floratos_emmanouil
Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών ο Ομότιμος Καθηγητή Φυσικής Εμμανουήλ Φλωράτος
Η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε ως Τακτικό Μέλος της τον Εμμανουήλ Φλωράτο Ομότιμο Καθηγητή Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών ο Ομότιμος Καθηγητή Φυσικής Εμμανουήλ Φλωράτος