Thumbnail
Έκτακτο εφάπαξ επίδομα σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση πριν τα Χριστούγεννα σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζονται στις μεθ

Εφάπαξ επίδομα αναμένεται να δώσει η κυβέρνηση στους υγειονομικούς εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA.

H πληρωμή θα γίνει εφάπαξ, πριν τα Χριστούγεννα και το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 700 ευρώ.

Το επίδομα αυτό θα αφορά σε αφορά περιορισμένο αριθμό δικαιούχων και θα δοθεί κατά προτεραιότητα σε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού, παλεύοντας στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Οι εργαζόμενοι σε μεθ, γιατροί και νοσηλευτές, είναι αυτοί που θα λάβουν τελικά το έκτακτο επίδομα των 700 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι και το Πάσχα είχε δοθεί έκτακτο επίδομα με τη μορφή του δώρου Πάσχα στο υγειονομικό προσωπικό της χώρας. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το έκτακτο επίδομα των 700 ευρώ θα αφορά αυτή τη φορά περιορισμένο αριθμό δικαιούχων, σε σχέση με το Δώρο Πάσχα το οποίο έλαβαν 108.000 εργαζόμενοι, με κόστος 80 εκατ. ευρώ για τον προϋπολογισμό.

Κατά συνέπεια μέχρι στιγμής οι εργαζόμενοι στα ΜΕΘ και τα νοικοκυριά που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα είναι οι μοναδικές κοινωνικές ομάδες που θα ενισχυθούν με έξτρα βοήθημα την περίοδο των Χριστουγέννων.

Διπλασιάζεται για τον Δεκέμβριο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Διπλασιάζεται για τον Δεκέμβριο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για όσους το δικαιούνται. Με την έκτακτη αυτή εισφορά οι δικαιούχοι το ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα λάβουν τελικά το διπλάσιο ποσό ανά νοικοκυριό, δηλαδή το ποσό των 400 ευρώ.

Η ενίσχυση αφορά πρόκειται να ενισχύσει 482.335 ευάλωτους συμπολίτες μας, οι οποίοι ανήκουν σε 256.562 νοικοκυριά.

Στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα ενταχτούν φέτος για πρώτη φορά, άστεγοι και γυναίκες, γυναίκες θύματα βίας που ζουν σήμερα σε ξενώνες φιλοξενίας, σύμφωνα με δηλώσει του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κοινωνικό μέρισμα

Στην εκπνοή του χρόνου λίγο πριν από τα Χριστούγεννα η κυβέρνηση εξετάζει να δοθεί ένα τύπου κοινωνικό μέρισμα σε ευάλωτες ομάδες.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην δώσει κοινωνικό μέρισμα για το 2020 λόγο έλλειψης πλεονάσματος.

Υπάρχον όμως τελικά σκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών ώστε να δοθεί κοινωνικό μέρισμα για το 2020 σε δύο ευάλωτες κατηγορίες δικαιούχων. Αυτές είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι άνεργοι και εργαζόμενοι που πλήττονται οικονομικά από την πανδημία του κορονοϊού.

Δώρο Χριστουγέννων: Ολόκληρο αλλά σε δύο δόσεις

Ολόκληρο το δώρο Χριστουγέννων θα λάβουν τελικά φέτος όσοι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική σκέψη της κυβέρνησης ήταν να δοθεί το δώρο Χριστουγέννων υπολογιζόμενο αναλογικά της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τα διαστήματα που οι εργαζόμενοι είχαν αναστολή σύμβασης, κάτι το οποίο πρακτικά θα σήμαινε "μικρότερο δώρο".

Η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου για τους εργαζόμενους που δεν έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας, ενώ για τους υπόλοιπους φέτος η πληρωμή του αναμένεται να γίνει σε δύο φάσεις.

Έως τις 21 Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβάλλουν οι εργοδότες το δώρο Χριστουγέννων στους υπαλλήλους τους. Το ποσό που υποχρεούνται να καταβάλλουν αναλογεί στο διάστημα εργασία όπου ο εργαζόμενος ΔΕΝ βρισκόταν σε αναστολή σύμβασης εργασίας.

Το υπόλοιπο ποσό του Δώρου Χριστουγέννων, δηλαδή η αναλογία του ποσού για όσο ο εργαζόμενος βρισκόταν σε αναστολή εργασίας, θα καταβληθεί από την κυβέρνηση απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων μέσω του «Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ».

Στον προγραμματισμό του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης, είναι καταβάλει το μερίδιο που του αντιστοιχεί, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων, μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου 2020, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Αορίστου χρόνου όλοι οι γιατροί σε ΜΕΘ

Τη μονιμοποίηση των γιατρών στις ΜΕΘ του ΕΣΥ ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την προκήρυξη νέων θέσεων ώστε όλοι οι γιατροί που υπηρετούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΕΣΥ να καταστούν αορίστου χρόνου, μετά από κρίση, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε σήμερα με τους διοικητές των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Επεσήμανε ταυτόχρονα ότι διανύουμε τις πιο κρίσιμες ώρες του αγώνα κατά της πανδημίας, υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αλλά κατέστησε σαφές ότι προτεραιότητα αποτελεί η προστασία της δημόσιας υγείας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας