nero anatolioki makedonia thraki
Αντικείμενο του έργου αποτελεί ή ανάπτυξη υψηλής εξειδίκευσης υποστηρικτικών δραστηριοτήτων για την συστηματική παρακολούθηση της ποιότητας των φυσικών υδατικών συστημάτων.

Πραγματοποιήθηκε η έναρξη του έργου (kick off) με τίτλο «Ενίσχυση της ορθολογικής διαχείρισης του νερού στην Π-ΑΜΘ» (Eye4water) μέσω ανάπτυξης καινοτόμων μεθοδολογιών ΤΠΕ και βελτίωσης ερευνητικών υποδομών» το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια της Δράσης: ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ (Π-ΑΜΘ).

Αντικείμενο του έργου αποτελεί ή ανάπτυξη υψηλής εξειδίκευσης υποστηρικτικών δραστηριοτήτων για την συστηματική παρακολούθηση της ποιότητας των φυσικών υδατικών συστημάτων της ΑΜΘ με αξιοποίηση νέων εργαλείων ανάλυσης που θα επιτρέψουν την ακριβέστερη υποστήριξη λήψης βέλτιστων αποφάσεων διαχείρισης. Η σύγχρονη ολοκληρωμένη παρακολούθηση με συνδυασμό ICT τεχνολογιών θα καλύπτει τα επιφανειακά νερά από τις πηγές των ποταμών Λασπία και Λίσσου μέχρι τις παράκτιες περιοχές τους και τα υπόγεια ύδατα ενθαρρύνοντας μάλιστα την συμμετοχή των πολιτών και των άμεσα ενδιαφερομένων.

Γενικός σκοπός του έργου είναι η συμβολή στην επίτευξη των στόχων της Στρατηγικής Έρευνας και Καινοτομίας για την Έξυπνη Εξειδίκευση (RIS3) 2014-2020 της ΠΑΜΘ δεδομένου ότι το φυσικό υδάτινο περιβάλλον της ΑΜΘ χαρακτηρίζεται ως «σημαντική κινητήρια δύναμη» για την κοινωνική & οικονομική ανάπτυξη.

Το έργο υλοποιείται κυρίως από μέλη ΔΕΠ των τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ με Επιστημονικά  Υπεύθυνη την Καθ. Ιφ. Κάγκαλου ενώ την ερευνητική ομάδα πλαισιώνουν πλήθος ερευνητών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

milk-bottles-3d-printing-728x484.jpg
Αγελαδινό γάλα: Βρέθηκαν ίχνη της νόσου των πτηνών
«Διαπιστώνουμε πλέον ότι αρκετά κοπάδια αγελάδων έχουν πληγεί σε αυξανόμενο αριθμό αμερικανικών πολιτειών, κάτι το οποίο δείχνει ένα νέο στάδιο στην...
Αγελαδινό γάλα: Βρέθηκαν ίχνη της νόσου των πτηνών
istoria kai anthropologia
ΠΑΜΑΚ: Εγκρίθηκε η αγορά 4 νέων κτιριακών εγκαταστάσεων - Οι προδιαγραφές
Δείτε αναλυτικά τις περιοχές και τις προδιαγραφές των κτιριακών εγκαταστάσεων που θα αγοράσει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
ΠΑΜΑΚ: Εγκρίθηκε η αγορά 4 νέων κτιριακών εγκαταστάσεων - Οι προδιαγραφές