mathitis syllalitirio astynomia
Η ΕΛΑΣ επιτέθηκε σε αντιφασιστική διαδήλωση στο Γαλάτσι, καταγγελία για επίθεση σε γονέα με παιδί - Τι απαντάει η αστυνομία

Την δική της εκδοχή παρουσιάζει η ΕΛΑΣ σχετικά με την επίθεση σε αντιφασιστική διαδήλωση στο Γαλάτσι και τις καταγγελίες για χτυπήματα με γκλοπ σε γονέα που βρισκόταν σε καφετέρια μαζί με το πετάχρονο παιδί του.

Συγκεκριμένα, αντιφασιστικές πρωτοβουλίες είχαν καλέσει σε αντισυγκέντρωση ενάντια σε συγκέντρωση ακροδεξιών, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας Φουντούλη-Καπελώνη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν 13 άτομα που συμμετείχαν σε συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τραλλέων και Ωρωπού, για την οποία δεν είχαν λάβει άδεια.

«Οι περισσότεροι από τους 50 συγκεντρωμένους είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και έφεραν αντικείμενα πρόσφορα για την άσκηση βίας και συγκεκριμένα ξύλινα και μεταλλικά κοντάρια. Αστυνομικοί που προσέτρεξαν στο σημείο κάλεσαν επανειλημμένα και επίμονα τα συγκεντρωμένα άτομα να διαλυθούν, λόγω κινδύνου διασάλευσης της δημόσιας ασφάλειας και για την αποφυγή διασποράς διάδοσης της covid -19. Οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και στη συνέχεια κάποιοι από αυτούς κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος των αστυνομικών, ενεργώντας επίθεση σε βάρος τους, με τα κοντάρια που κρατούσαν καθώς και με τραπέζια και καρέκλες από παρακείμενο κατάστημα εστίασης», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Σχετικά με τις καταγγελίες για άσκηση βίας σε γονέα που βρισκόταν στο σημείο μαζί με το πεντάχρονο παιδί του, η ΕΛΑΣ δηλώνει: «Δύο περίπου ώρες μετά από αυτά τα περιστατικά αναφέρθηκε ότι δύο ανήλικα παιδιά, τα οποία με συγγενικά τους πρόσωπα διέρχονταν εκείνη τη στιγμή (δηλαδή μετά από δύο ώρες) από παρακείμενο σημείο, ανέφεραν ενόχληση στον λαιμό. Συνεπώς, καμία κακοποίηση – και μάλιστα με χρήση γκλοπ- πεντάχρονου παιδιού δεν υπήρξε από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως καταγγέλλεται ατεκμηρίωτα σε διάφορες ιστοσελίδες και τηλεοπτικές εκπομπές. Γενικότερα, σημειώνεται ότι οι αναρτήσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δεν συνιστούν γεγονότα. Η Αστυνομία τις διερευνά ως καταγγελίες και ενημερώνει υπεύθυνα το κοινό, διαδικασία την οποία εφαρμόζει και στη συγκεκριμένη περίπτωση».

«Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί και προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακό εξοπλισμό και συγκεκριμένα σε δύο κράνη και ένα ζευγάρι καλαμίδες. Συνελήφθησαν 13 άτομα, 10 άνδρες και 3 γυναίκες, από τους οποίους ένας άνδρας συνελήφθη εντός του παραπάνω καταστήματος, αφού προηγουμένως χτύπησε αστυνομικό με κοντάρι που έφερε και το οποίο κατασχέθηκε, ενώ επιπλέον χτύπησε αστυνομικούς με τα χέρια και τα πόδια του για να αποτρέψει τη σύλληψή του. Στην κατοχή τεσσάρων  από τους υπόλοιπους συλληφθέντες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία ξύλινα και ένα  μεταλλικό κοντάρι. Επιπλέον, τέσσερις από τους συλληφθέντες, κατόπιν τραυματισμού τους στο σημείο, διακομίστηκαν σε νοσοκομείο όπου παραμένει προς νοσηλεία μία  γυναίκα ενώ σε όλους χορηγήθηκαν παραγγελίες για εξέτασή τους από αρμόδιο ιατροδικαστή. Κατά τη διάρκεια των περιστατικών στο κατάστημα, από τις αστυνομικές δυνάμεις έγινε μία φορά χρήση δακρυγόνου αερίου (φυσούνα)», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ηλικιωμένος εκπαιδευτικός
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): εκπαιδευτικών: Ποιες είναι οι προϋπηρεσίες που προσμετρούνται
Όπου στις κείμενες διατάξεις αναφέρεται προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): εκπαιδευτικών: Ποιες είναι οι προϋπηρεσίες που προσμετρούνται