Κορονοϊός - Παγώνη: Δεν έχει νόημα να φοράμε τη μάσκα κάτω από τη μύτη
Οδηγίες για την προστασία από τον κορονοϊό έδωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιώς και αντιπρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Ματίνα Παγώνη

Η Ματίνα Παγώνη δήλωσε στο Mega πως ο κόσμος αλλά και οι νέοι έχουν αρχίσει να προβληματίζονται με τα τετραψήφια νούμερα κρουσμάτων κορονοϊού.

Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων έχει χαμηλώσει και οι νεότεροι σε ηλικία νοσούν συνήθως με πιο απλά συμπτώματα ωστόσο δεν παύουν να μεταδίδουν τη νόσο στους γύρω τους.

Ο ρόλος της μάσκας

Ειδικότερα για τους νέους, υποστήριξε ότι είναι κατανοητό πως δεν μπορεί να κλειστούν μέσα στο σπίτι. Εκείνο που πρέπει να κατανοήσουν, είναι ότι πρέπει να φορούν τη μάσκα, να κρατούν αποστάσεις και ει δυνατόν να βρίσκονται σε μικρές παρέες.

Το μήνυμα που θέλει να περάσει η κ. Παγώνη είναι να φοράμε σωστά τις μάσκες, καλύπτοντας τη μύτη και το στόμα. «Δεν έχει νόημα να φοράς τη μάσκα κάτω από τη μύτη» επισήμανε.

Οι τρεις παράμετροι που προκαλούν ανησυχία

 «Τρεις παράμετροι μας ανησυχούν: η αύξηση των κρουσμάτων, η αύξηση των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες Covid που είναι πάνω από 1.000 και κάποιοι από αυτούς μπορεί να κάνουν υποτροπή και να διασωληνωθούν, και τέλος οι διασωληνωμένοι» πρόσθεσε.

Ως προς τους θανάτους που καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα ήταν αρκετοί, ωστόσο ο μέσος όρος ηλικίας ήταν υψηλός και υπήρχαν υποκείμενα νοσήματα.

Eπιθετικός και μολυσματικός o Covid

Στο ερώτημα αν αυτοί οι άνθρωποι με το βεβαρυμένο ιστορικό θα μπορούσαν να είχαν υποκύψει και σε περίπτωση που είχαν νοσήσει από εποχική γρίπη, δεν το απέκλεισε τονίζοντας ότι «κανείς δεν το γνωρίζει αυτό».

Φυσικά πεθαίνουν άνθρωποι από γρίπη, είπε η κ. Παγώνη, που συμπλήρωσε ωστόσο ότι η διαφορά είναι ότι ο covid είναι ένας άγνωστος κορωνοϊός, επιθετικός και μολυσματικός.

Η μάσκα σώζει ζωές και σύμφωνα με μελέτες προφυλάσσει κατά 75-80%, συμπλήρωσε.

Ενώ στάθηκε στη σημασία του σωστού αερισμού των κλειστών χώρων στα γραφεία αλλά και στο σπίτι. «Θα συνηθίσουμε παρόλο που σε λίγο θα έχουμε χειμώνα, τα παράθυρα να ανοιγοκλείνουν  στο σπίτι. Είναι πολύ σημαντικό να αλλάζει ο αέρας».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σχολεία υπό κατάρρευση
Γηρασμένα τα σχολικά κτίρια στην Αθήνα
Η ανέγερση νέων εγκαταστάσεων σε πολλές γειτονιές είναι αναγκαία, ωστόσο είναι δύσκολο να βρεθούν ελεύθεροι χώροι μέσα στην πόλη - Ζητήματα ασφαλείας...
Γηρασμένα τα σχολικά κτίρια στην Αθήνα
ναζισμος
27 Απριλίου 1941: Οι ναζί καταλαμβάνουν την Αθήνα– Το καφενείο που έγινε η παράδοση
Τα γερμανικά στρατεύματα παρελαύνουν στην πρωτεύουσα, με τα «κατάκλειστα σπίτια», όπως έλεγε λίγες ώρες πριν το τελευταίο ραδιοφωνικό μήνυμα της...
27 Απριλίου 1941: Οι ναζί καταλαμβάνουν την Αθήνα– Το καφενείο που έγινε η παράδοση