Τεστ του ΕΟΔΥ
Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν rapid test έναντι του κορονοϊού

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ για ανίχνευση κορονοϊού στον πληθυσμό. Το σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, όπου κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν δωρεάν rapid tests αντιγόνου σε πολίτες, επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης , ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Σύμφωνα με τον κ.Αρκουμανέα, από τα 350 τεστ έχουν εντοπιστεί 6 θετικά. Όπως είπε, η προσέλευση είναι αρκετά μεγάλη και θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτούς τους ελέγχους, γιατί όπως βλέπετε σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον πλανήτη, υπάρχει αυξημένος αριθμός κρουσμάτων. Και στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες βλέπουμε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων.

Θα πρέπει τις επόμενες εβδομάδες όλοι μας, επειδή αναμένουμε και εμείς μια αύξηση των κρουσμάτων, να είμαστε προσεκτικοί και είναι πάρα πολύ βασικό να τηρούμε τα μέτρα. Δεν χρειάζεται να πάει μία περιοχή στο κόκκινο ώστε να αρχίσουν οι πολίτες να συνειδητοποιούν ότι πρέπει να τηρούν τα μέτρα. Πρέπει όλοι μας,τόνισε ο κος Αρκουμανέας,  σε όλη τη χώρα, καθημερινά,  μάσκα, απόσταση και πλύσιμο χεριών. Πρέπει να το τηρούμε ευλαβικά ώστε τις επόμενες εβδομάδες και πηγαίνοντας προς τον χειμώνα, να καταφέρουμε ακόμα μια φορά ως χώρα να ανταπεξέλθουμε στην πανδημία.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ευχαρίστησε τη ΣΤΑΣΥ και το Υπουργείο Μεταφορών για τη δυνατότητα , έτσι ώστε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας να μπορεί να είναι στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, να εξυπηρετεί τους πολίτες και να διενεργήσει αυτούς τους δειγματοληπτικούς ελέγχους επιδημιολογικού ενδιαφέροντος.

Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι ένα μεγάλο θέμα παγκοσμίως, είναι πόσοι πολίτες εν μέσω COVID χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οπότε είναι σημαντικό για εμάς, για επιστημονικούς λόγους και για λόγους Δημόσιας Υγείας, να ξέρουμε ποια είναι τα ποσοστά αρνητικών και θετικών δειγμάτων.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, γιατί βλέπω ότι πλέον στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΔΥ η τεχνολογία είναι στην υπηρεσία των πολιτών. Τα κλιμάκια διεξάγουν το τεστ, το αποτέλεσμα έρχεται με μήνυμα στο κινητό των πολιτών και εμείς μπορούμε να καταχωρούμε στη βάση μας τα δεδομένα. 

Πηγή: Αθήνα 9.84

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα