Νίκος Χαρδαλιάς
«Τον συγχαίρω τον υπουργό γιατί φίλησε το χέρι ιερέα», τόνισε ο παπάς από το χωριό Οξυά Καρδίτσας, ενώ όταν ρωτήθηκε μήπως θα έπρεπε να του φιλήσει το χέρι φορώντας μάσκα, η απάντηση ήταν: «Με τη μάσκα να φιλήσει το χέρι; Δεν θα το παραδεχόμουν εγώ σαν ιερέας. Ποιος πατέρας πάει με τη μάσκα να φιλήσει το παιδί του;

Ο ίδιος ο ιερέας διέψευσε τελικά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά, για το χειροφίλημα, μετά την επιχείρηση απεγκλωβισμού από το χωριό Οξυά της Καρδίτσας.

Ο ιερέας μίλησε στο Mega και συνεχάρη τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας για την πράξη του. Μιλώντας από το σπίτι του, λίγες ώρες μετά τον απεγκλωβισμό του, ο ιερέας διέψευσε τους ισχυρισμούς του Νίκου Χαρδαλιά ότι «έκλινε με σεβασμό στο ράσο», λέγοντας ότι «τον συγχαίρω τον υπουργό γιατί φίλησε το χέρι ιερέα, διότι οι χάρες του Θεού είναι πάνω από όλα όσα γίνονται γύρω μας. Εκεί ακουμπάμε, εκεί στηριζόμαστε, εκεί ελπίζουμε και θα έχουμε σίγουρα τη βοήθεια».

Όταν ρωτήθηκε μήπως θα έπρεπε να του φιλήσει το χέρι αν ήθελε αλλά φορώντας μάσκα, η απάντησή του ήταν: «Με τη μάσκα να φιλήσει το χέρι; Δεν θα το παραδεχόμουν εγώ σαν ιερέας. Ποιος πατέρας πάει με τη μάσκα να φιλήσει το παιδί του; Πηγαίνοντας με μάσκα αμφισβητείς τις χάρες του Θεού. Τους νόμους τους σεβόμαστε, όμως οι νόμοι της πολιτείας με τις χάρες του Θεού απέχουν πολύ».

Πάντως, η κίνηση του Νίκου Χαρδαλιά προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, καθώς έρχεται σε αντίθεση με όσα έλεγε και καταλόγιζε προ ημερών – χωρίς να τον κατονομάζει – για τον Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος αποφάσισε να κοινωνήσει εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Όλοι χριστιανοί είμαστε, απλά κάποιοι έχουμε επιλέξει να μην κάνουμε επίδειξη της πίστης μας» ήταν το «καρφί» Χαρδαλιά για τον κ. Κουμουτσάκο.

Είχε προσθέσει μάλιστα πως «όλα τα μέλη της κυβέρνησης πρέπει να δείχνουμε το καλό παράδειγμα και να τηρούμε χωρίς εκπτώσεις τους κανόνες που ζητούμε από τους πολίτες να τηρήσουν».

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, παρακολούθησε τη θεία λειτουργία στην Αγία Σοφία του Νέου Ψυχικού, λαμβάνοντας στο τέλος τη Θεία Κοινωνία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα