Μέχρι την Παρασκευή η ζέστη - Πού θα σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες
Έως και την Παρασκευή θα συνεχιστούν στην Ελλάδα οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, με τη μέγιστη θερμοκρασία να βρίσκεται ήδη αρκετά πάνω από τις φυσιολογικές τιμές για την εποχή.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα είναι σήμερα έως και οκτώ βαθμούς υψηλότερη σε σχέση με τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα (τη λεγόμενη κλιματική τιμή), ενώ θα παραμείνει πάνω από αυτά έως τουλάχιστον την Παρασκευή, με αυξημένη πιθανότητα για πτώση της στη συνέχεια.

Οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες αυτή της εβδομάδας αναμένεται να επικρατήσουν σήμερα, καθώς στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες οι μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά, αλλά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, θα αγγίξουν τους 36-38 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία τις μεσημεριανές ώρες σήμερα στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά (Βοιωτία) και στη Νότια Πελοπόννησο θα φτάσει τους 39-40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στη Νότια Κρήτη και τοπικά στη Μακεδονία τους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποιοι οδηγούν τα «ΑΟ» αυτοκίνητα στην Ελλάδα - Τι σημαίνουν οι μυστηριώδεις πινακίδες

Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tiri
Μια απροσδόκητη πηγή μικροπλαστικών στην καθημερινή μας διατροφή
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό npj Science of Food, τα ώριμα τυριά περιέχουν κατά μέσο όρο 1.857 σωματίδια...
Μια απροσδόκητη πηγή μικροπλαστικών στην καθημερινή μας διατροφή