ΑΧΕΠΑ κορονοϊός
Για «νοσοκομειακή διασπορά» κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν επαρκή μέσα ατομικής προστασίας στα νοσοκομεία της χώρας» - Θετικός στον κορονοϊό και ο διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς

Θετικοί στον κορoνοϊο διαγνώστηκαν επτά εργαζόμενοι στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο. 

Ο ίδιος έκανε, μιλώντας στο seleo.gr, έκανε λόγο για «νοσοκομειακή διασπορά», καθώς «δεν υπάρχουν επαρκή μέσα ατομικής προστασίας στα νοσοκομεία της χώρας». 

«Μία μάσκα δεν φτάνει για ένα ολόκληρο οκτάωρο. Χρησιμοποιούμε ένα ζευγάρι γάντια κομμωτηρίου καθ' όλη τη διάρκεια της βάρδιας, ενώ θα έπρεπε να τα αλλάζουμε τακτικά», σημείωσε ο κ. Γιαννάκος και μίλησε για «νοσοκομειακές εστίες κορονοϊού από περιστατικά που ξεφεύγουν ή από συναδέλφους που προσβάλλονται από τον ιό από τις κοινωνικές συναναστροφές τους». Τόνισε και πάλι την ανάγκη για διενέργεια τακτικών προληπτικών τεστ για covid-19.

Θετικός στον κορονοϊό ο διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε παράλληλα, ο διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς, Γιάννης Ανδρίτσος.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου έχει ως εξής:

Στο πλαίσιο μοριακού ελέγχου PCR που πραγματοποιείται σε υγειονομικούς υπαλλήλους που επιστρέφουν από άδεια σύμφωνα με οδηγία του Υπουργείου Υγείας και της Υγειονομικής Περιφέρειας, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς όντας πλήρως ασυμπτωματικός  και προτού  επιστρέψει στα καθήκοντά του διαγνώστηκε θετικός SARS-COV-2.

Ως εκ τούτου ο Διοικητής θα απουσιάσει από τα καθήκοντά του για το χρονικό διάστημα που θα βρίσκεται σε κατ΄ οίκον νοσηλεία. Τα καθήκοντά του θα εκτελεί ο Αναπληρωτής Διοικητής του Διασυνδεόμενου Νοσοκομείου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γυναίκα εκπαιδευτικός προχωράει μέσα σε σχολική αίθουσα, στα θρανία κάθονται μαθητές
Γιατί πολλοί αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικοί τεκνοποιούν αμέσως μετά τον διορισμό;
Ο δάσκαλος που δίνει το είναι του για τα παιδιά των άλλων, συχνά δεν έχει την ευκαιρία να φροντίσει τα δικά του.
Γιατί πολλοί αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικοί τεκνοποιούν αμέσως μετά τον διορισμό;
ekpaideytikoi_anaplirotew.jpg
3.000 αναπληρωτές παραιτήθηκαν τα τελευταία 3 χρόνια - Γιατί όμως παραιτούνται;
Η συνεχής φυγή των αναπληρωτών: Χιλιάδες παραιτήσεις αποκαλύπτουν την πίεση και την αστάθεια του συστήματος - Αποκαλυπτικά στοιχεία
3.000 αναπληρωτές παραιτήθηκαν τα τελευταία 3 χρόνια - Γιατί όμως παραιτούνται;