Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί την ανάπλαση των χώρων, όπως σχεδιάστηκαν από τη δημοτική αρχή, μέσω ευρωπαϊκών πόρων. Θα εξοπλιστούν πλήρως με υπαίθρια υποδομή, θα ενισχυθεί η διαπερατότητα των εδαφών για να βελτιωθεί η βλάστηση και η απορρόφηση των νερών, ενώ θα εγκατασταθούν φωτιστικά σώματα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.
«Στους Αμπελόκηπους και τη Μενεμένη αναβαθμίζουμε τους δημόσιους χώρους και τους χώρους πρασίνου, δημιουργούμε βιώσιμους χώρους παιχνιδιού στα σχολεία και τις παιδικές χαρές, ανακαινίζουμε και εξοπλίζουμε πάρκα, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα όλων των πολιτών», δηλώνει ο κ. Τζιτζικώστας.
Οι 17 χώροι που θα ανακαινιστούν είναι: στη συμβολή των οδών Βύρωνος και Κέννεντυ, στη συμβολή Γεννηματά και Χαλκίδη, στις οδούς Αγίας Παρασκευής και Ρόδων, Λιγδών και Εργατικών Κατοικιών Αξιού, Κυρίμη και Κίμωνος, Ελ.Βενιζέλου και Κομνηνών, Εθνικής Αντιστάσεως και Κουντουριώτου, οι αυλές του 3ου Νηπιαγωγείου Μενεμένης, των 1ου και 4ου Νηπιαγωγείων Μενεμένης, των 11ου και 13ου Νηπιαγωγείων Αμπελοκήπων, του 14ου Νηπιαγωγείου Αμπελοκήπων, Νικ. Πλαστήρα και Θωμά Καλλιβούλου, Πατριάρχου Γρηγορίου 5ου και Ελμάζη, Μπουμπουλίνας και Μεσολογγίου, Καλλιθέας και 28ης Οκτωβρίου, Αυξεντίου και Ελμάζη, Γεννηματά και Μάτση.
Στην ανάπλαση περιλαμβάνονται οικοδομικές εργασίες, περιφράξεις, τοποθέτηση βρυσών, παρεμβάσεις συμμόρφωσης των παιδικών χαρών στις ισχύουσες διατάξεις, στέγαστρα, ράμπες για άτομα με αναπηρίες, δαπεδοστρώσεις, νέα όργανα υπαίθριας εκγύμνασης κ.ά.
ΑΠΕ ΜΠΕ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ