«Το να γίνει ξανά η Αγία Σοφία τζαμί σημαίνει ότι λέμε στον υπόλοιπο κόσμο, δυστυχώς, δεν είμαστε πλέον κοσμικό κράτος»
Ο επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης Ορχάν Παμούκ για την Αγία Σοφία

Ο επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου μας (Τμήμα Φιλολογίας) Τούρκος νομπελίστας Ορχάν Παμούκ δήλωσε στις 10.7.2020 στο BBC για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί:

«Το να γίνει ξανά η Αγία Σοφία τζαμί σημαίνει ότι λέμε στον υπόλοιπο κόσμο, δυστυχώς, δεν είμαστε πλέον κοσμικό κράτος».

Και συμπλήρωσε:

«Υπάρχουν εκατομμύρια κοσμικοί Τούρκοι σαν και μένα που εξανίστανται ενάντια σ’ αυτό, αλλά οι φωνές τους δεν ακούγονται».

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης εκφράζει τις ευχαριστίες του στον φίλο Ορχάν Παμούκ και εύχεται η Τουρκία να ξαναβρεί σύντομα τον δρόμο της προς την κοσμική δημοκρατία.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης

Καθηγητής Παναγιώτης Τσακαλίδης

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 14/12

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΣΥΡΙ
Μ-Λ ΚΚΕ: Τι πραγματικά συμβαίνει στη Συρία και ποια θα είναι η επόμενη μέρα
Η Συρία στο στόχαστρο ιμπεριαλιστών, σιωνιστών και τζιχαντιστών που την καταστρέφουν και την διαμελίζουν
Μ-Λ ΚΚΕ: Τι πραγματικά συμβαίνει στη Συρία και ποια θα είναι η επόμενη μέρα
χοιτ
Χοιρινά παϊδάκια με καρύδια και σύκα: Μια υπέροχη συνταγή
Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για ιδιαίτερες περιστάσεις, είτε πρόκειται για ένα γιορτινό τραπέζι είτε για έναν ρομαντικό δείπνο, και σίγουρα θα...
Χοιρινά παϊδάκια με καρύδια και σύκα: Μια υπέροχη συνταγή