Νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Τα νέα αντιδημοκρατικά μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη παραπέμπουν σε σκοτεινές περιόδους της ιστορίας του τόπου μας
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Α' ΕΛΜΕ Κορινθίας

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αγκαλιά με την ακροδεξιά ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και το ΚΙΝΑΛ (αλήθεια, η ΠΕΚ συμφωνεί με όλο αυτό;;; ), ψηφίζει στη Βουλή νέο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει δέσμη αυταρχικών μέτρων τα οποία περιστέλλουν δραστικά το δικαίωμα των εργαζομένων και του λαού να πραγματοποιούν δημόσιες συγκεντρώσεις και να διαδηλώνουν. Το νομοσχέδιο δίνει την εξουσία στις αστυνομικές και λιμενικές αρχές με διάφορες δικαιολογίες και προσχήματα να «απαγορεύουν - περιορίζουν - διαλύουν δημόσιες συναθροίσεις». Καθιερώνει το φακέλωμα εκείνων που οργανώνουν διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις, απαιτώντας από αυτούς να γνωστοποιούν στις αστυνομικές αρχές τα στοιχεία ταυτότητάς τους και τι σκοπεύουν να κάνουν. Οι διοργανωτές καθίστανται υπεύθυνοι για ό,τι τυχόν συμβεί σε μια διαδήλωση και θα τους επιβάλλονται ποινικές κυρώσεις.

Τα νέα αντιδημοκρατικά μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη παραπέμπουν σε σκοτεινές περιόδους της ιστορίας του τόπου μας και μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό με χουντικής έμπνευσης διατάξεις, που χρόνια γίνονται προσπάθειες να εφαρμοστούν. Έρχονται να συμπληρώσουν τα μέτρα κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου και τα μέτρα του αντισυνδικαλιστικού νόμου που καταπατούν το δικαίωμα στην απεργία. Επιχειρούνται να επιβληθούν την ώρα που προωθούνται πιο σκληρά ταξικά αντεργατικά μέτρα (απελευθέρωση απολύσεων, εκ περιτροπής εργασία, μειώσεις μισθών, τσάκισμα συλλογικών συμβάσεων κλπ).

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ξέρει ότι έρχεται θύελλα και παίρνει τα μέτρα της, με τη βοήθεια ΛΥΣΗΣ και ΚΙΝΑΛ. Το νέο νομοσχέδιο συμπληρώνει ένα σκληρό αυταρχικό νομοθετικό πλαίσιο το οποίο επιδιώκει να βάλει στον «γύψο» τη μαζική δράση και τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών, των λαϊκών και πολιτικών οργανώσεων που αντιστέκονται και παλεύουν ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές. Διαμορφώνει ένα νέο αντιδραστικό καθεστώς το οποίο στη πράξη πάει να καταργήσει θεμελιώδη δημοκρατικά και κατοχυρωμένα στο Σύνταγμα δικαιώματα, με πρώτο αυτό του συνέρχεσθαι, με στόχο να καταπνίξει τους αγώνες των εργαζόμενων και του λαού για τα δικαιώματά τους και να επιβάλλει ανεμπόδιστα όλα τα μέτρα των αντεργατικών πολιτικών κυβέρνησης, ΣΕΒ, ΕΕ και ΟΟΣΑ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα σε δράσεις και κινητοποιήσεις για να μην περάσει το νέο αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο και να ακυρωθεί στην πράξη.
Δεν θα επιτρέψουμε να αφαιρεθούν από τους εργαζόμενους οι δημοκρατικές κατακτήσεις τους με τις οποίες υπερασπίζουμε και διεκδικούμε τα εργασιακά, συνδικαλιστικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματά μας.
Με την ενιαία και ανυποχώρητη πάλη μας υπερασπίζουμε τα δικαιώματά μας να διαδηλώνουμε και να απεργούμε ανεμπόδιστα.

Καλούμε όλους κι όλες να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις των ημερών με τελικό προορισμό το Σύνταγμα και τη Βουλή - Πέμπτη 9/7 στις 7μμ στα Προπύλαια.

Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις και τους αγώνες των εργαζόμενων !
 

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα