«Χαμόγελο του Παιδιού»: Αυξάνονται αλλά δεν καταγγέλλονται τα περιστατικά κακοποίησης παιδιών
Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος για την υπόθεση της 10χρονης Μαρκέλλας, αλλά και για ανάλογα περιστατικά που συμβαίνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα

Για τη μικρή Μαρκέλλα υποστήριξε στο Mega πως «κάποιοι γνώριζαν τι συνέβαινε στο κοντινό περιβάλλον του παιδιού». «Αυτό που φαίνεται είναι ότι τα πράγματα προχώρησαν πολύ περισσότερο», πρόσθεσε και εξέφρασε την ελπίδα να μπορέσει η αστυνομία να εξιχνιάσει την υπόθεση.

Σκοπός της εισαγγελίας, τόνισε, ήταν να μάθει τι ακριβώς γίνεται στο οικογενειακό περιβάλλον του κοριτσιού. «Υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιούργησαν κάποιοι τεχνηέντως», συμπλήρωσε.

Για την επιμέλεια της Μαρκέλλας, για την οποία γίνεται λόγος τα τελευταία 24ωρα, ο κ. Γιαννόπουλος υποστήριξε πως μόνο η εισαγγελέας ανηλίκων Θεσσαλονίκης είναι αρμόδια και μάλιστα έχει διατάξει έρευνα από τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Μίλησε για αντίστοιχα περιστατικά, τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο αυξάνονται τα τελευταία χρόνια, όχι όμως και οι καταγγελίες αυτών, γεγονός που αποδίδεται στην σιωπή που υπάρχει σε αυτό το θέμα.

Συνήθως υπεύθυνοι για τις εγκληματικές πράξεις είναι άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας και αυτό καθιστά ακόμα δυσκολότερη την έρευνα και εξιχνίαση των υποθέσεων.

Αυτό που ζητάει ο κ. Γιαννακόπουλος, είναι «να γίνει ένα εθνικό κέντρο καταγραφής αυτών των φαινομένων προκειμένου να γνωρίζουμε το πρόβλημα στην Ελλάδα».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα