maska gripi
Αισχροκέρδεια στις μάσκες υψηλής προστασίας καταγγέλλει για άλλη μια φορά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία(ΠΟΕΔΗΝ).

Αναφέρει ότι «τα νοσοκομεία προμηθεύονταν τις μάσκες υψηλής προστασίας από 0,40 έως 0,80 λεπτά του ευρώ καιτώρα τις αγοράζουν 21 ευρώ. 5.000% (52 φορές πάνω)». Χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει η Ομοσπονδία, το Νοσοκομείο Ζακύνθου που «προμηθεύτηκε μάσκες υψηλής προστασίας προς 21 ευρώ τη μία από 0,40 λεπτά του ευρώ που πωλούνταν πριν τρεις μήνες». Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά να παρέμβει άμεσα το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Ανάπτυξης και ο Εισαγγελέας για «να σταματήσει αυτή η αισχροκέρδεια».

Η Ομοσπονδία αναφέρει επίσης ότι «υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε μάσκες, γάντια, προστατευτικές στολές» στα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι, όπως τονίζει, «κινητοποιούν τα ραφεία και ευαισθητοποιούν τις τοπικές βιοτεχνίες ραπτικής να ράβουν μάσκες, στολές προστασίας, αλλά κανείς δεν ξέρει όμως εάν το εν λόγω υλικό καλύπτει τις προδιαγραφές ασφαλείας».

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά άμεσα να προμηθευτούν τα νοσοκομεία υγειονομικό υλικό ειδικά μάσκες και στολές υψηλής προστασίας «που είναι είδη πολυτελείας πια στα νοσοκομεία. Για να σταματήσει η αισχροκέρδεια θα πρέπει να επιταχθούν».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα