«Από τον Άννα στον Καϊάφα»
Αναρμόδιο έκρινε εαυτόν το ΣτΕ ως προς την αίτηση ακύρωσης της απόφασης της μετονομασίας της οδού Αθ. Χρυσοχόου σε Αλβέρτου Ναρ,  την οποία κατέθεσαν οι απόγονοι του στρατηγού- Φρουράρχου Θεσσαλονικης και Γενικού Διοικητή Μακεδονίας επί Κατοχής. 

Το ΣτΕ, σύμφωνα με σχετικό νόμο, παρέπεμψε την υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης, κρινοντας ότι πρόκειται περί αυτοδιοικητικού θέματος.

Η αίτηση ακύρωσης στρεφόταν κατά του Δημου Θεσσαλονίκης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, που αποφάσισαν την μετονομασία της οδού.

Τη νομιμότητα της διαδικασίας για την μετονομασία της οδού υποστήριξαν στο ΣτΕ ο εξουσιοδοτημένος δικηγόρος του Δήμου κ. Στράνης και η Νομική Σύμβουλος του Κράτους απο το ΥΠ.ΕΣ. Υπέρ της νομιμότητας της αποφασης του Δ.Σ. του Δήμου τάχτηκαν με παρέμβασή τους οι Γρίμπας Αλ., Σακέττας Σπ. και Μηταφίδης Τρ. διά της συνηγόρου τους  Ιφιγένειας Καμτσίδου, αν. καθηγήτριας Συνταγματικού Δικαίου του Α.Π.Θ.

Οπως είναι γνωστό, οι απόγονοι του στρ. Χρυσοχόου στράφηκαν δικαστικά κατά των τριών πρώην δημοτικών συμβούλων και αντιστασιακών-μελών του ΣΦΕΑ 1967- 1974 καταθέτοντας αγωγή για "προσβολή μνήμης νεκρού" στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Το τελευταίο, ανέβαλε την έκδοση απόφασης, έως ότου αποφανθεί το ΣτΕ για την αίτηση ακύρωσης(!).

Με την μαζική τους παρουσία στην αίθουσα του δικαστηρίου τα μελη του ΣΦΕΑ 1967-1974 εκδήλωσαν την υποστήριξή τους προς τους διωκόμενους συναγωνιστές τους.

Παρέστησαν επίσης η επικεφαλής της παράταξης "Θεσσαλονικη Μαζί- Ανοιχτή Πόλη" - βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Γραμματέας του Εθνικού  Συμβουλίου Διεκδικησης των Γερμανικών Οφειλών, Αριστομένης Συγγελάκης και ο πρωην κοσμητορας της Παιδαγωγικης Σχολής Δημοτικης Εκπαιδευσης του ΑΠΘ, Γιώργος Τσιάκαλος.

Τριαντάφυλλος Μηταφίδης

σχετικά άρθρα

Σχολικές εκδρομές: Σε καθεστώς ιδιότυπης «ομηρίας» με υποχρεωτική κατανάλωση χρηματικού ποσού οι γονείς
Σχολικές εκδρομές: Σε καθεστώς ιδιότυπης «ομηρίας» με υποχρεωτική κατανάλωση χρηματικού ποσού οι γονείς
Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών/τριων Δήμου Θέρμης
Σχολικές εκδρομές: Σε καθεστώς ιδιότυπης «ομηρίας» με υποχρεωτική κατανάλωση χρηματικού ποσού οι γονείς