Κινητοποιήσεις και συμβολικοί αποκλεισμοί υπουργείων από σχολικές καθαρίστριες
Σε συμβολικούς αποκλεισμούς των εισόδων των υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών στο κέντρο της Αθήνας προχώρησαν από νωρίς το πρωί σχολικές καθαρίστριες στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεών τους σήμερα και αύριο

Σύμφωνα με την ΕΝ.ΕΡΓΑ. (Ενωμένοι εργαζόμενοι ιδιωτικού τομέα), εκατοντάδες καθαρίστριες έχουν συγκεντρωθεί επίσης έξω από το κτίριο του Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι, από το κτίριο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στην οδό Αχαρνών και από το κτίριο του Υφυπουργείου Οικονομικών στην οδό Πανεπιστημίου. 

Οι συντονισμένες κινητοποιήσεις συνεχίζονται με πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας με κεντρικό αίτημα να ανταποκριθούν τα συναρμόδια υπουργεία στα δεκάδες αιτήματα των πρωτοβάθμιων σωματείων για μια συνάντηση στην οποία θα συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου. 

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «9.500 συμβασιούχες/οι στην καθαριότητα σχολικών κτιρίων, προσπαθούν εδώ και 6 μήνες να συναντηθούν με τους αρμόδιους Υπουργούς δίχως καμία ανταπόκριση. Σε μια εποχή που οι ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση και τα σχολεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο, είναι κοινωνικά ανάλγητο και επικίνδυνο να μην βρίσκουν χρόνο οι Υπουργοί Παιδείας και Εσωτερικών να ακούσουν την αγωνία των εργαζομένων που είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον απολύμανσης αυτών των ευαίσθητων χωρών.

»Άραγε οι Υπουργοί γνωρίζουν ότι οι εγκύκλιοι τους, με τις οδηγίες προς τα σχολεία είναι ανεφάρμοστες, αφού δεν διατίθενται στο προσωπικό καθαριότητας τα απαιτούμενα μέσα και υλικά; Ξέρουν ότι είμαστε 9500 απλήρωτες για το μήνα Ιανουάριο και δεν έχουμε ούτε χρήματα για εισιτήριο να προσέλθουμε στην εργασία; Είναι σωστό να είμαστε 19 χρόνια όμηροι, δίχως να δικαιούμαστε καν άδεια μητρότητας και ασθενείας;».

Πηγή: Εφσυν

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα