Warning message

Unable to retrieve https://www.facebook.com/tefa.givian/posts/10162949442375182 at this time, please check again later.
tifa bretanida mytilini
Η καταγγελία Βρετανίδας υπηκόου για κακομεταχείριση, ύβρεις και προσπάθεια εξευτελισμού της οικογένειάς της από αστυνομικούς στη Μυτιλήνη - Δεν σεβάστηκαν ούτε την ώρα του θηλασμού

Ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας, ξενοφοβίας, μίσους και ρατσισμού φέρνει φέρνει στο φως μια Βρετανίδα υπήκοος που βρέθηκε στην Μυτιλήνη με τον σύζυγό της και το μωρό της, όπου και τους σταμάτησαν για έλεγχο αστυνομικοί.

Η νεαρή καταγγέλλει πως από την πρώτη στιγμή που ανέφερε πως είναι Βρετανίδα υπήκοος οι αστυνομικοί φέρθηκαν σε αυτήν, το μωρό της και το σύζυγό της με απίστευτα σκληρό και ανάρμοστο τρόπο, προφανώς έχοντας περάσει την ίδια για νεαρή πρόσφυγα.

«Μου έλεγαν συνέχεια να βουλώσω το στόμα μου», λέει η Τ., ακόμα και όταν προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τα όργανα της τάξης για βρεφικά αντικείμενα ή αντικείμενα για την παιδική φροντίδα.

«Έλεγξαν τα ρούχα του μωρού μου. Τα παιχνίδια του, τα βιβλία του, τις πάνες του. Τους ζήτησα να προσέχουν τα παιχνίδια του», ωστόσο η απάντηση ήταν περίπου η ίδια με προηγουμένως.

«Έβγαλαν έξω τα εσώρουχά μου ένα ένα και γελούσαν με αυτά», συμπληρώνει.

Η γυναίκα που είχε την «ατυχία» να έχει γονείς από το Ιράν, χωρίς όμως να διαθέτει κανένα έγγραφο από την χώρα αυτή, είδε τον σύζυγό της της να δέχεται αντίστοιχη αντιμετώπιση.

Σύμφωνα με την καταγγελία της κοπέλας, κατά τη διάρκεια του έλεγχου είχαν αφαιρέσει τα παπούτσια του συζύγου της και είχαν ελέγξει όλα του τα ρούχα. «Του φώναξαν ότι η γυναίκα του δεν συνεργάζεται και να την κάνει να βουλώσει το στόμα της», αναφέρει.

Μάλιστα καταγγέλλει πως όταν έπρεπε να θηλάσει το μωρό τους, δέχθηκε τα χλευαστικά σχόλια των αστυνομικών και τα παραβιαστικά βλέμματα στο στήθος της.

«Οι ταυτότητές μας, τα έγγραφά μας, το μωρό, τα χρήματά μας, δεν τους αφορούσαν. Μόνο το χρώμα του δέρματός μας αρκούσε για να μας σταματήσουν και να μας κακομεταχειριστούν», σημειώνει η Τ. που δηλώνει πως βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ.

Η εικόνα που δίνει η Βρετανίδα είναι ενδεικτική τόσο για τη στάση, τις πρακτικές και τις αντιλήψεις που κυριαρχούν στους κόλπους της αστυνομίας στη Μυτιλήνη όσο και για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί (Περισσότερα Εδώ).

https://www.facebook.com/tefa.givian/posts/10162949442375182

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα