moria fasistes
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, άτομα με ρόπαλα πραγματοποιούν face control στις εισόδους του χωριού και επιτίθενται σε οικογένειες προσφύγων, με την ανοχή της αστυνομίας

Την ευκαιρία που έψαχναν από καιρό βρήκαν σήμερα ακραία στοιχεία από τη Μυτιλήνη. Χτες πήραν ελληνικές σημαίες και έκαναν επίδειξη δύναμης από την πόλη ως το χωριό της Μόριας. Σήμερα ως άλλο τάγμα εφόδου και με την στήριξη κάποιων ντόπιων, συνέχισαν το έργο τους.

Σύμφωνα με το stonisi.gr, παρακάμπτοντας την παρουσία της Αστυνομίας, αν όχι με την ανοχή της όπως έλεγε στο «Ν» πριν από λίγο κάτοικος του χωριού, έδωσαν ραντεβού στην άνω είσοδο του χωριού, όπου έχει τοποθετηθεί διμοιρία ΜΑΤ, κατόπιν αιτήματος των κατοίκων, αλλά και του Περιφερειάρχη προς τον υπουργό προστασίας του Πολίτη, σήμερα το απόγευμα.

Το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν φαίνονταν από χτες: «Αναλαμβάνουμε εμείς»!-

Όπως κατήγγειλαν στο «Ν» επώνυμα, κάτοικοι της Μόριας «μπούκαραν» στο χωριό την ώρα που ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση κατοίκων στην αίθουσα της κοινότητας και φέρονται να έσπασαν ένα αυτοκίνητο ΜΚΟ, και να πέταξαν ντομάτες κατά ντόπιων που δεν συμμετείχαν στη συγκέντρωση.

Το βράδυ της Δευτέρας άλλοι της ίδιας ομάδας ακραίων στοιχείων φέρονται να μετέβησαν σε στάση στο κέντρο της Μυτιλήνης και να τραμπούκισαν πρόσφυγες.

Σήμερα το απόγευμα ξεκίνησαν ανθρωποκυνηγητό στα στενά του χωριού, έχοντας κινούμενους στόχους, όπως είχαν προαναγγείλει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πάντα, πρόσφυγες και μετανάστες, επιδεικνύοντας δύναμη.

«Άλλοθι» στις εν λόγω ενέργειες ήταν το ότι η διαδήλωση Αφγανών το απόγευμα της Δευτέρας, πέρασε μέσα από το χωριό και όχι από τους κεντρικούς δρόμους. "Πάλι με την ανοχή της Αστυνομίας, αν όχι καθ υπόδειξή της» συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

Πογκρόμ εναντίων προσφύγων και face control στις εισόδους της Μόριας

Σύμφωνα με το politikalesvos.gr, Μπλόκα από κατοίκους της Μόριας έχουν στηθεί και στις δύο εισόδους του χωριού με στόχο να απαγορεύσουν τη διέλευση προσφύγων και μεταναστών. Περίπου 40 άτομα έχουν κλείσει την είσοδο του χωριού από την πλευρά του γηπέδου και άτομα χωρίς κάποια διακριτικά ανώτερης αρχής κάνουν έλεγχο στα αυτοκίνητα που εισέρχονται στο χωριό.

Την ίδια στιγμή στο χωριό νεαρά αγόρια περιπολούν κρατώντας στα χέρια ξύλινα ρόπαλα ενώ νωρίτερα προπηλάκισαν οικογένεια προσφύγων με μωρό ενώ οι πιο ψύχραιμοι κάτοικοι φώναζαν πως υπάρχει μωρό.

«Περίεργες»... επιθέσεις

Πάντως περίεργες επιθέσεις σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης και όσο εκπρόσωποι της κοινότητας συνδιαλεγονταν στο τοπικό κατάστημα με Περιφερειάρχη και Δήμαρχο Μυτιλήνης εν όψει της κινητοποίησης της Τρίτης.

Ας σημειωθεί για παράδειγμα ότι ντόπιοι, τα στοιχεία των οποίων είναι στη διάθεσή μας, κατήγγειλαν στο «Ν» ότι ομάδα ατομων από διαδήλωση με ελληνικές σημαίες εισήλθαν στο χωριό "απειλώντας" όσους δεν είχαν κατέβει στη συγκέντρωση. Οι ίδιοι προσθέτουν ότι πετάχτηκαν ντομάτες και ότι έγιναν και αλλού τύπου επιθέσεις.

Ντόρος έγινε επίσης για επίθεση σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο, με την αστυνομία να μην έχει ανακοινώσει ακόμα κάτι.

Η ανησυχία των κατοίκων είναι μεγάλη καθώς αρκετοί εξ αυτών συνδέουν τις επιθέσεις με τη μεγάλη διαδήλωση Αφγανών προσφύγων και επικρατεί ένταση στο χωριό, με την κοινωνία να διχάζεται.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά