Thumbnail
Η δίκη ορίστηκε στην Αθήνα, υπό τον φόβο αντιδράσεων από την τοπική κοινωνία της Ρόδου -Απόλυτο αποτροπιασμό προκαλούν όσα καταγράφονται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου

Σήμερα Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση Τοπαλούδη που είχε προκαλέσει αποτροπιασμό στην κοινή γνώμη.

Οι δύο νεαροί (20 και 21 ετών) κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό. Οι πράξεις τελέστηκαν τον Νοέμβριο του 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε να διεξαχθεί στην Αθήνα, κατόπιν αιτήματος του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου ο οποίος ζήτησε την μεταφορά της υπόθεσης επικαλούμενος λόγους ασφαλείας και διασάλευσης της δημόσιας τάξης , αν η δίκη διεξαγόταν στην Ρόδο όπου και διαπράχθηκε το έγκλημα.

Βούλευμα: Ξυλοκοπήθηκε, βιάστηκε και δολοφονήθηκε

Απόλυτο αποτροπιασμό προκαλούν όσα καταγράφονται στο βούλευμα  του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, αποτέλεσμα πολύμηνων ερευνών και συλλογής διαφόρων στοιχείων. 

Το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου 2018 το θύμα φέρεται να συναντήθηκε με τους δράστες και μετέβη με αυτοκίνητο που ανήκει στον πατέρα του 21χρονου κατηγορούμενου σε εξοχική κατοικία στην περιοχή των Πεύκων Λίνδου.

Εκεί, αρνούμενη να συμμετέχει σε σεξουαλική πράξη με τους δύο δράστες, δέχθηκε σφοδρή επίθεση με γροθιές και βιάστηκε από τους δύο νεαρούς. Αρνούμενη εκ νέου να προβεί σε επανάληψη των ασελγών πράξεων, δέχθηκε ξανά επίθεση από τους νεαρούς (οι οποίοι σημειώνεται πως έχουν ενασχόληση με τις πολεμικές τέχνες) με αποτέλεσμα να πέσει αναίσθητη στο έδαφος.

Όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της, δήλωσε την πρόθεσή της να καταγγείλει το περιστατικό στις αρχές, πυροδοτώντας την οργή των δραστών, οι οποίοι αποφάσισαν να φιμώσουν το θύμα δια της φυσικής του εξόντωσης, ώστε να διασφαλιστεί κάθε ενδεχόμενο αποκάλυψης των πράξεών τους.

Οι δράστες εξαπέλυσαν την τελική επίθεση προς το θύμα με αλλεπάλληλα πλήγματα με γροθιές και ένα σίδερο σιδερώματος, ενώ επιχείρησαν να στραγγαλίσουν τη νεαρή κοπέλα.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα, «παρά τις σχετικές έντονες παρακλήσεις της να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο, οι κατηγορούμενοι επέδειξαν εμμονή στον εγκληματικό τους σχεδιασμό και μετέφεραν αυτήν γυμνή στο αυτοκίνητο προκειμένου να ολοκληρώσουν το προαποφασισμένο από αυτούς κακούργημα της ανθρωποκτονίας».

Οι κατηγορούμενοι πήγαν σε βραχώδη παραλία στην περιοχή της Λίνδου και έριξαν την εξουθενωμένη και ήδη βαριά χτυπημένη Ελένη στον γκρεμό, από ύψος περίπου 10 μέτρων πάνω από την θάλασσα. Η μάχη του κοριτσιού ήταν πλέον άνιση καθώς «οι ήδη προκληθείσες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, η διάχυτη εγκεφαλική αιμορραγία και το οίδημα από τα χτυπήματα στο κεφάλι της, καθιστούσαν αδύνατη οποιαδήποτε προσπάθεια της να κινηθεί αποτελεσματικά ώστε να επιπλεύσει. Ο θάνατος της Ελένης Τοπαλούδη “επήλθε συνεπεία πνιγμού”».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα