Μας οδηγούν σε επικίνδυνους δρόμους
Της Ευαγγελίας Μανιτσούδη*

Κοντεύει να γίνει καθημερινό πια θέμα η ανεξέλεγκτη δράση των αστυνομικών δυνάμεων. Γεγονότα και συμπεριφορές που δεν περιγράφονται. Αυθαιρεσία, βία χωρίς όριο και τέλος. Κάθε μέρα και ένα βήμα παραπάνω. Που μπορεί να  φθάσει αυτή η κατάσταση; Εδώ  πια δεν είναι κάποια μεμονωμένα περιστατικά  αλλά γενικευμένη δράση που σίγουρα οφείλεται κάπου.

Το προχθεσινό περιστατικό , που αν το προσπεράσουμε και αυτό και μείνουμε σε απλά λόγια ,παραδεχόμαστε ότι πλέον δεν έχουμε δημοκρατία και δεν είμαστε πλέον ασφαλείς ούτε στο σπίτι μας. Το γεγονός :χτύπησε το κουδούνι ενός σπιτιού όπου άνδρες των ΜΑΤ ζήτησαν να περάσουν στο διπλανό σπίτι. Το αναμενόμενο ζητήθηκε άδεια εισαγγελέα και στην συνέχεια όταν στο άκουσμα βημάτων στην στέγη του σπιτιού ανέβηκαν να δουν τι συμβαίνει βρέθηκαν δεμένοι ,χτυπημένοι και ακόμα μια κοπέλα δεμένη πισθάγκωνα και με κουκούλα στο κεφάλι. Αυτά όλα σε επιχείρηση για εκκένωση κτιρίου υπό κατάληψη. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τις καινοτόμες ιδέες του και τον αέρα δημοκρατίας που πνέει πάνω από τα κεφάλια μας!

Αναρωτιέμαι, που έχουμε φθάσει ; Γιατί οι ίδιοι αστυνομικοί δεν φέρονταν έτσι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Τόσο πολύ πίεσαν τα ένστικτα τους τα προηγούμενα χρόνια που τώρα βγάζουν τα καταπιεσμένα απωθημένα τους; Δεν το λέω εγώ το είπε εκπρόσωπος των αστυνομικών σε τηλεοπτική εκπομπή ότι καταπιέζονταν επί ΣΥΡΙΖΑ.

Εγώ σαν απλός πολίτης κάνω κάποια ερωτήματα που αποδεικνύουν ότι δεν είναι υπόθεση μόνο των θερμόαιμων αστυνομικών-που λίγο πολύ επιχειρείται να αποδοθεί- ,αλλά πολιτική επιλογή της συγκεκριμένης κυβέρνησης. Η Κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε να επενδύσει στο δόγμα «νόμος και τάξη» ,επιπλέον και  ασφάλεια για να ικανοποιήσει την ακροδεξιά πτέρυγα της. Στο όνομα της ασφάλειας χρησιμοποιεί τους πολίτες πείθοντας τους μέχρι σήμερα ότι όλα γίνονται για το καλό τους .

Αυτό όμως που συμβαίνει πλέον ,ξεφεύγει και είναι αποκλειστικά ευθύνη της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού ,να καταλάβουν  ότι δεν λύνονται όλα με βία, ξύλο, εξευτελισμό.

Γινόμαστε ως χώρα ρεζίλι διεθνώς και δεν μας αξίζει, όπως δεν μας αξίζει μετά από την πολυετή οικονομική και κοινωνική κρίση και την ημέρα που ολοκληρώνεται , η πενθήμερη συζήτηση επί του Κρατικού Προϋπολογισμού 2020, του πρώτου της κυβέρνησης της ΝΔ, να δίνονται αυτά τα μηνύματα της υποτιθέμενης κανονικότητας της ΝΔ.

Μιας κανονικότητας με fake αριστεία, βία, αυθαιρεσία ,καταστολή και καταπάτηση κάθε μορφής αξιοπρέπειας και δικαιωμάτων.

Μια τέτοια κοινωνία δεν μας αξίζει!

 

* Η Ευαγγελία Μανιτσούδη είναι εκπαιδευτικός, Μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χίου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

georgiadis
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»
«Δεν έγινε ένα έγκλημα, όπως λένε από το πρωί έως το βράδυ. Ο Καραμανλής ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Ο Μητσοτάκης ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Άρα,...
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»