Ένταση στο Ζάππειο - Το ΠΑΜΕ έσπασε τον κλοιό των ΜΑΤ
Διαμαρτυρία των νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία 

Κάτω από την αποφασιστική στάση των υγειονομικών, έσπασε ο αστυνομικός κλοιός που είχε στηθεί στην Αίγλη του Ζαππείου για να εμποδίσει την πορεία των συγκεντρωμένων και την πρόθεσή τους να παρέμβουν σε ημερίδα του ΠΙΣ για τις ΣΔΙΤ.

Την κινητοποίηση διοργανώνουν η ΟΕΝΓΕ και τα Σωματεία Εργαζομένων Νοσοκομείων  που καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κλήθηκαν από την ηγεσία του ΠΙΣ και τον υπουργό Υγείας, έκαναν χρήση χημικών, γκλομπς και ασπίδων, ασκώντας βία σε βάρος τους.  Ωστόσο τα μέλη της ΟΕΝΓΕ και των Σωματείων των Νοσοκομείων κατάφεραν να εισέλθουν στην αίθουσα διεξαγωγής της ημερίδας, καταγγέλλοντας την αστυνομοκρατία.

Παράλληλα, μέλη της ΟΕΝΓΕ, με παρεμβάσεις τους, κατήγγειλαν τα σχέδια πλήρους εμπορευματοποίησης της υγείας, μέσω ΣΔΙΤ, ενώ με απόφαση της ΟΕΝΓΕ και των Σωματείων Εργαζομένων στα Νοσοκομεία, η αίθουσα τελεί υπό κατάληψη. Τα συνθήματα που κυριαρχούν είναι, «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει», «Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις», «Τα νοσοκομεία τα πλήρωσε ο λαός. Δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός».

Στην αίθουσα της «Αίγλης» Ζαππείου και στο πλευρό των αγωνιζόμενων υγειονομικών βρίσκεται ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Κόμματος στην κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ και των Σωματείων Εργαζομένων στα Νοσοκομεία. Στο πλευρό τους επίσης βρίσκεται αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, καθώς επίσης και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Την βίαιη επίθεση της κυβέρνησης κατά των διαδηλωτών καταγγέλλει το ΠΑΜΕ. 

Πηγή: 902.gr

σχετικά άρθρα

Τζ. Φλόιντ: Βαρύτερη κατηγορία σε βάρος του Ντ. Σόβιν - Κατηγορίες και στους άλλους τρεις αστυνομικούς
Τζ. Φλόιντ: Βαρύτερη κατηγορία σε βάρος του Ντ. Σόβιν - Κατηγορίες και στους άλλους τρεις αστυνομικούς
Η νέα κατηγορία, φόνος δευτέρου βαθμού, επιφέρει ποινή κάθειρξης έως 40 χρόνια
Τζ. Φλόιντ: Βαρύτερη κατηγορία σε βάρος του Ντ. Σόβιν - Κατηγορίες και στους άλλους τρεις αστυνομικούς