ΜΑΤ Εξάρχεια
Σημειώνεται ότι η αστυνομία προχώρησε σε συνολικά 77 προσαγωγές σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, από τις οποίες οι 21 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα άσκησε ο εισαγγελέας στα 12 άτομα που συνελήφθησαν για τα επεισόδια στα Εξάρχεια, μετά τη χθεσινή ειρηνική πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Κατηγορούνται κατά περίπτωση για τα κακουργήματα της κατοχής εκρηκτικών υλών, έκρηξης και βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, ενώ παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία προχώρησε σε συνολικά 77 προσαγωγές σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, από τις οποίες οι 21 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Εν τω μεταξύ, στον Συνήγορο του Πολίτη παρέπεμψε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ βίντεο και αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς από αστυνομικούς των ΜΑΤ στις χθεσινές κινητοποιήσεις, ζητώντας να  διερευνηθούν κατά προτεραιότητα.  Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες, που έχουν αντίστοιχο υλικό ή είναι μάρτυρες ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά, να αποτανθούν στο μηχανισμό διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη.

«Το δόγμα τους δεν είναι νόμος και τάξη. Το δόγμα τους είναι τρόμος και πάταξη. Πάταξη κάθε αντίθετης άποψης με τη δική τους» σχολίασε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, ενώ το  ΚΙΝΑΛ ζήτησε να  διερευνηθούν τα γεγονότα και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Εν τω μεταξύ καταδρομικές επιθέσεις σε ΑΤΜ και δημόσιες υπηρεσίες έκαναν άγνωστοι τη νύχτα στην Αθήνα. Από τις 2.30 μέχρι τις 4 τα ξημερώματα ομάδες αγνώστων έδρασαν συντονισμένα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, από το Αιγάλεω μέχρι τη Γλυφάδα.
Προκάλεσαν ζημιές σε 5 ΑΤΜ και τζαμαρίες τραπεζών, 13 εμπορικά καταστήματα και 3 δημόσιες υπηρεσίες.

Αστυνομικοί συνέλεξαν στοιχεία , ακόμη και κηλίδες αίματος σε μια περίπτωση, αλλά και μαρτυρίες , προσπαθώντας να ταυτοποιήσουν τους δράστες των επιθεσεων.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κνητοπ
Σοκ σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ: Βίαιη σύλληψη καθηγήτριας επειδή διαμαρτυρήθηκε για τις προσαγωγές φοιτητών (Vid)
Σοκαριστικό βίντεο με επίθεση της αστυνομίας σε καθηγήτρια πανεπιστημίου
Σοκ σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ: Βίαιη σύλληψη καθηγήτριας επειδή διαμαρτυρήθηκε για τις προσαγωγές φοιτητών (Vid)