ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Ψήφισμα καταδίκης της σκευωρίας κατά της Ε.Εμινίδου, του Ζ.Σούρλα και των υπόλοιπων αυθαίρετα συλληφθέντων της 17/11 στην Αθήνα
Η σύλληψη τους εντάσσεται στα πλαίσια της εκστρατείας της κυβέρνησης της Ν.Δ. που βρίσκεται σε εξέλιξη όλο το τελευταίο διάστημα και σκοπό έχει να τρομοκρατήσει κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται, αλλά πάνω απ’ όλα τη νεολαία που αμφισβητεί και βγαίνει στους δρόμους

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καταδικάζει  την σκευωρία που έχει στηθεί από την αστυνομία κατά των Ειρήνη Εμινίδου, Ζήση Σούρλα και άλλων ατόμων που συνελήφθησαν από τα ΜΑΤ στην πλατεία Εξαρχείων το βράδυ της Κυριακής 17/11.

Οι φοιτητές Ειρήνη Εμινίδου και Ζήσης Σούρλας κατευθυνόταν μετά την μαζική πορεία του Πολυτεχνείου σε φιλικό τους σπίτι στην περιοχή των Εξαρχείων. Εκεί τα ΜΑΤ τους επιτέθηκαν, τους χτύπησαν και τους συνέλαβαν. Πριν τους μεταφέρουν στη ΓΑΔΑ  τους πήγαν σε ένα γκαράζ για να τους φωτογραφήσουν ώστε να «αναγνωριστούν» μετά από τους ίδιους ή άλλους συναδέλφους τους, ενώ από την ώρα που έφτασαν στη ΓΑΔΑ και για πολλές ώρες δεν τους επέτρεπαν να έχουν επαφή με τους δικηγόρους τους.

Το «σενάριο» που έχει στηθεί, είναι πως η Ειρήνη και ο Ζήσης συμμετείχαν σε ομάδα ατόμων, που επιτέθηκε στην αστυνομία με βόμβες μολότοφ. Η αρχική προσπάθεια να τους φορτώσουν βαριά κακουργήματα ήδη κατέπεσε, καθώς δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο να την στηρίξει και καθώς αναπτύχθηκε άμεσα μαζική εκστρατεία καταδίκης της αστυνομικής αυθαιρεσίας. Έτσι, ο εισαγγελέας τους παρέπεμψε σε δίκη για τα πλημμελήματα της «εξύβρισης», της «αντίστασης κατά της αρχής», «απλής σωματικής βλάβης» και «απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης». Ακόμα και αυτά τα πλημμελήματα είναι τελείως ψευδή και κατασκευασμένα. Η δίκη ορίστηκε για την Δευτέρα 25/11/2019.

Η σύλληψη τους εντάσσεται στα πλαίσια της εκστρατείας της κυβέρνησης της Ν.Δ. που βρίσκεται σε εξέλιξη όλο το τελευταίο διάστημα και σκοπό έχει να τρομοκρατήσει κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται, αλλά πάνω απ’ όλα τη νεολαία που αμφισβητεί και βγαίνει στους δρόμους!

  • Καταδικάζουμε τις πρακτικές αυτές της αστυνομίας και ζητάμε την άμεση απόσυρση των κατηγοριών.
  • Καταδικάζουμε την κυβερνητική πολιτική της καταστολής και στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όσους αγωνίζονται εναντίον της.
  • Ζητάμε την άμεση απόσυρση των κατασκευασμένων κατηγοριών.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
LIVE – Βουλή: Στις 2μμ η συζήτηση για την αντιστοίχιση πτυχίων αποφοίτων ΤΕΙ
Στη Βουλή σήμερα η «τύχη» 400.000 αποφοίτων ΤΕΙ - Το alfavita συνδέεται ζωντανά για να παρακολουθήσετε LIVE τη συζήτηση
LIVE – Βουλή: Στις 2μμ η συζήτηση για την αντιστοίχιση πτυχίων αποφοίτων ΤΕΙ
υπουργείο δικαιοσύνης φλωρίδης ΕΣΔΙ διαγωνισμός
159 θέσεις στα Δικαστήρια! Χωρίς όριο ηλικίας και πτυχίο με διορία 11/2
Διορίζονται στα Δικαστήρια χωρίς πτυχίο και ηλικιακό όριο – Έως 11/2 οι αιτήσεις - Ανέβηκαν και τα τελευταία κομμάτια της εξεταστέας ύλης στην...
159 θέσεις στα Δικαστήρια! Χωρίς όριο ηλικίας και πτυχίο με διορία 11/2
μουσικο σχολείο
Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας και Ωδείο Κέρκυρας στον Παγκόσμιο Εορτασμό της Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας της UNESCO στο Παρίσι
Τη Συμφωνική Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας θα διευθύνει ο μαέστρος κ. Κίμωνας Χυτήρης
Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας και Ωδείο Κέρκυρας στον Παγκόσμιο Εορτασμό της Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας της UNESCO στο Παρίσι