Τα «ζητήματα αγάπης» και τα «ενεργειακά πεδία» του κ. δημάρχου
Γράφει ο Πέτρος Λυμπερόπουλος

Ο ηθοποιός κ. Γιάννης Βούρος, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, είναι δήμαρχος του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας.  Στο παρελθόν διακρίθηκε, εκτός από μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής στις εκλογές του 2009, πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας,  και ως τηλεοπτικός προπαγανδιστής , ολότελα μυστικιστικών, αποκρυφιστικών και αντιεπιστημονικών θεωριών.

Τα δέκα υπέροχα κορίτσια

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» (03/09/2014) ο κ. Βούρος «υπήρξε είδωλο των κοριτσιών (στο γάμο του με την Άννα Αδριανού κατόρθωσε να μπει στην εκκλησία περισώζοντας με κόπο το μισό του σακάκι απ’ τις θαυμάστριες!)». Εκεί μεταφέρεται και μια συνέντευξή του: «Μου προτάθηκε να κατέβω υποψήφιος δήμαρχος στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αρνήθηκα. Θα θεωρούσα προδοτικό να αποχωρήσω από το ΚΘΒΕ έχοντας αναλάβει τα καθήκοντά μου μόλις 6-7 μήνες». Προφανώς οι αντιστάσεις του αυτές πρόσφατα κάμφθηκαν. Ποιο είναι το όραμά του για τα παιδιά του; «Να πορευτούν στη ζωή τους με αξιοπρέπεια, διαφάνεια και γενναιοδωρία. Να έχουν ένα χέρι απλωμένο για το διπλανό τους και με δικαιοσύνη ως “οικόσημό” τους».

Ο κ. δήμαρχος εξοργίστηκε με την παρέλαση α λα Monty Python των δέκα υπέροχων κοριτσιών, στις 28 Οκτωβρίου. Ένα θεατρικό δρώμενο δρόμου. Έτσι, στράφηκε εναντίον τους με παντελώς υποτιμητικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Δυστυχώς τη (…) μεγαλειώδη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο μας, της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας στιγμάτισε μια μικρή μερίδα γελοίων υποκειμένων χλευάζοντας και προσβάλλοντας τη μνήμη των πεσόντων στο έπος του '40 και μάλιστα υπό τη σκέπη της ελληνικής σημαίας», και απειλώντας τα με διώξεις πρόσθεσε: «η ταυτοποίηση αυτών των αξιολύπητων νεαρών κοριτσιών έχει ξεκινήσει καθώς ο Δήμος υποχρεούται να υπερασπιστεί στο ακέραιο την αξιοπρέπειά του».

Την ταύτιση του με το δήμαρχο διακήρυξε, δια μέσου του ΣΚΑΙ, ο κ. Μάκης Βορίδης. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και πρώην αρχηγός της νεολαίας του κόμματος  της ΕΠΕΝ (διάδοχος του Νίκου Μιχαλολιάκου) που ίδρυσε ο έγκλειστος αρχηγός της χούντας Παπαδόπουλος, έσπευσε να ταυτιστεί με τις απόψεις του κ. δημάρχου: «Καλά κάνει ο Δήμαρχος που τα λέει γελοία υποκείμενα». Όταν του επισημάνθηκε ότι πρόκειται για «παιδιά πιθανώς 16 ετών», ο κ. Βορίδης προχώρησε σε περαιτέρω μειωτικούς χαρακτηρισμούς.  Ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν ξέρω αν είναι 21 ή 16 ετών. Δεν είναι 2 ετών. Με ένα παιδί που είναι 16 ετών μιλάς κανονικά, συνομιλείς, δεν είναι ανάπηρο. Στα 17 ψηφίζουν. Δεν είναι ένα παιδί το οποίο δεν έχει κατανόηση. Δεν έχουν κάποιου είδους πάθηση».

Ακόμα και ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος αντέδρασε έντονα με τις δηλώσεις του κ. Βορίδη. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Δεν μπορώ να παραβλέψω την δημόσια δήλωση του Υπουργού κου Βορίδη, ο οποίος δήλωσε πως αυτά τα κορίτσια δεν είναι μωρά, ούτε ανάπηρα, ότι μιλάς και συνεννοείσαι μαζί τους. Η δήλωση αυτή είναι απαράδεκτη, προσβλητική, μειωτική και πρέπει να αποσυρθεί! Στη χώρα μας, τα ανάπηρα άτομα υφίστανται ήδη σε πολλές περιπτώσεις τον αποκλεισμό, και αντιμετωπίζουν πλήθος από στερεότυπα. Δεν χρειάζονται και τις απαράδεκτες δηλώσεις πολιτικών, για να τους κάνουν δυσχερέστερη την καθημερινότητα! Η μειωτική αυτή δήλωση από ένα κυβερνητικό στέλεχος να σημειωθεί, πως δεν αποδοκιμάστηκε εκείνη τη στιγμή από τους παριστάμενους δημοσιογράφους και τους παρευρισκόμενους».

Τα δέκα υπέροχα κορίτσια απέστειλαν μια επιστολή στην «Εφ.Συν» όπου κατέληγε ως εξής: «Στα μάτια των επισήμων και πολλών θεατών, είδαμε την περιέργεια, την έκπληξη αλλά και την υποτίμηση. Άλλοι μας γιούχαραν, άλλοι μας πέρασαν για "προβληματικά παιδιά". Αυτά ακριβώς είναι τα όρια του πατριωτισμού τους. Η πατρίδα των κανονικών, των προβλέψιμων, των άριστων. Εμείς ήρθαμε από άλλες πατρίδες. τις πατρίδες των περιττών, των απρόβλεπτων, των ζωντανών. Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί ελευθερίας, λοιπόν». Ως υστερόγραφο πρόσθεσαν: «Επιλέξαμε να πάμε στο δήμο της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας σε μια γειτονιά χτισμένη από πρόσφυγες,  τους κατεξοχήν περιττούς και απόβλητους της ελληνικής κοινωνίας και τότε και τώρα».

Θα περίμενε κάποιος, ιδιαίτερα από έναν ηθοποιό-δήμαρχο, να κατανοήσει ένα παραστατικό θεατρικό δρώμενο δρόμου,  μια καλλιτεχνική επέμβαση χωρίς βία, κάτι σαν παιχνίδι, όπως εξήγησαν τα δέκα υπέροχα αυτά κορίτσια που «πορεύονται με αξιοπρέπεια, διαφάνεια και γενναιοδωρία» και να κατανοήσει ότι οι δημόσιες δηλώσεις για τα παιδιά του, ισχύουν και για τα παιδιά όλου του κόσμου.

Η κορυφαία ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου σχολίασε: «Σε μια εποχή που το χιούμορ εξαντλείται σε αντιπαράθεση και συναγωνισμό μέσω των διαδικτυακών ευκολιών και κυρίως της υβριστικής ανωνυμίας ή της εξυπνάκικης αλαζονείας, δέκα νέα πανέξυπνα και πάνω απ’ όλα με γνώση κορίτσια – γνώση καλλιτεχνική και του άμεσου της απήχησής της – βγαίνουν και «παρελαύνουν», σπάζοντας το βαριεστημένο πρωτόκολλο και την στημένη «φιλοπατρία» των επισήμων και του πολιτικού σουσουδισμού τους. Μακάρι έτσι, με βαθιά γνώση και της ιστορίας αλλά και της τέχνης που δεν υποτάσσεται στις φόρμες της εξουσίας, να εκφράζονταν κι άλλοι. Και του χρόνου με υγεία αλλά και σε κάθε ευκαιρία κορίτσια μου.  Όσο για τον μπάτσο, τον οποιοδήποτε μπάτσο, αφήστε τον να πάρει τα εύσημα που δεν καταδέχεστε εσείς. Χαιρετώ με θαυμασμό».

Ζητήματα αγάπης

Ο κ. Βούρος, παλιότερα,  στη τηλεόραση του Mega παρουσίαζε την εκπομπή «Ζητήματα Αγάπης». Επρόκειτο για μια εκπομπή εθισμού της κοινωνίας στην ψευδοεπιστήμη  και στον αποκρυφισμό του new age. Επρόκειτο για μια γελοία πανελλαδική εκπομπή,  χλευαστική για τον ορθό λόγο.

Τα όσα ακούστηκαν στην εκπομπή για την «ενέργεια που ρέει», τις «τηλεπάθειες»  και άλλα, θα μπορούσαν ενδεχομένως να εξηγήσουν το ιδεολογικό υπόβαθρο του  κ. δημάρχου.  

Στην εκπομπή λοιπόν «Ζητήματα αγάπης» εμφανίστηκαν στην οθόνη άνθρωποι-«θεραπευτές» που… ξεμπλοκάρουν κακές «ενέργειες σε αταξία»… «φωτογράφους της αύρας» που κυκλοφορεί λέει στο περιβάλλον και μπαινοβγαίνει στο σώμα… επισκέπτες γερόντων στα μοναστήρια… επικοινωνίες με «τηλεπάθειες», και άλλα απερίγραπτα.  Ακούσαμε από τον κ. Bούρο ότι «η τηλεπάθεια είναι ζήτημα αγάπης» και έδωσε λόγο στον κ. Τάσο Μαναριώτη  του αποκρυφιστικού Κέντρου Ossiris Ιsis ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «με την τηλεπάθεια μπορούμε να βελτιώσουμε της ζωής μας» και επέδειξε στο πανελλήνιο …τα τηλεπαθητικά πειράματά του. Για τον κ. Bούρο την άποψη του καλεσμένου του περί ψυχής «όλοι αποδεχόμαστε αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι, με όλη τη σημασία της λέξης» (μετά το 1:00:41).

Σύμφωνα με τον κ. Bούρο εκείνος που φωτογραφίζει την αύρα, επιτελεί κοινωνικό έργο και έτσι διαφημίζεται ένα τέτοιο Κέντρο φωτογράφισης της αύρας.  Ακούσαμε ακόμα ότι η «ενεργειακή φωτογράφιση είναι η αξονική τομογραφία του ενεργειακού πεδίου» κοστίζει 18.000 δραχμές. Έτσι κατά αυτόν τον τρόπο «μπορούμε να κρατάμε την ποιότητα της ενέργειας με προσευχή, καλές πράξεις, καλά ζωή και αγάπη». Επίσης ακούσαμε  για εξωγήινες υπάρξεις, όντα και πύλες εισόδου στον πλανήτη μας από όπου μπαινοβγαίνουν διάφορα όντα, εχθρικά ρομποτοϊδή κ.λπ., κ.λπ.

Δεν γνωρίζουμε αν όλα αυτά που είδαμε και ακούσαμε στην τηλεοπτική εκπομπή του κ. Bούρου προσβάλλουν «τη μνήμη των πεσόντων στο έπος του '40» και την «Ελληνική σημαία», αλλά σίγουρα προσβάλουν τη νοημοσύνη μας.  Οι εκπομπές αυτές έχουν αναρτηθεί στο youtuby  στις 20/10/2012 από το κανάλι giorgosantimatter που παρατηρήσαμε ότι έχει αναρτήσει και άλλα βίντεο με τέτοια περιεχόμενα.  

Ο κ. Βούρος ενημέρωσε στους τηλεθεατές και στους μετέπειτα  ψηφοφόρους του ότι επισκέπτεται συχνά το Άγιο όρος, τη σκήτη της Μικράς Αγίας Άνης και τη σκήτη του Μυλοπόταμου. Εκεί κοντά στη σκήτη της Μικράς Αγίας Άνης, όπως είπε,  υπάρχει ο γέροντα Εφραίμ που όταν ο γέροντας τον ευλόγησε,  εκείνος έτρεμε εσωτερικά (βλέπε μετά το 28:00), ένα μεγάλο ενεργειακό πεδίο.  Για τον κ. Βούρο η «αύρα δεν είναι απλά επιστημονικό φαινόμενο, είναι εκδήλωση αγάπης, ενέργειας θετικής…».  

Ο πανεπιστημιακός καθηγητής φυσικής κ. Στέφανος Τραχανάς στο βιβλίο του «Το φάντασμα της όπερας» (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, Ηράκλειο, 2016) επεσήμανε και τα εξής:  «Η κυριαρχία του ανορθολογισμού και της παραεπιστήμης στο δημόσιο χώρο είναι επίσης αναμφισβήτητη, όπως προκύπτει από τη μαζική απήχηση σχετικών τηλεοπτικών εκπομπών αλλά και πληθώρας ομοειδών εντύπων πάσης φύσεως που συγκροτούν από μόνα τους έναν παράλληλο κόσμο τον οποίο η «επίσημη κοινωνία» απλώς αρνείται να αντικρίσει. Είναι μια από τις σκοτεινές πλευρές της (…) δεν υπάρχει, κατά τη γνώμη μου, αμφιβολία ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια μαζική υποχώρηση της επιστήμης».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα