Thumbnail
Αίτημα του αρμόδιου εισαγγελέα η ακροαματική διαδικασία να διεξαχθεί εκτός Ρόδου

Στην Αθήνα θα γίνει η δίκη για την πολύκροτη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Η δίκη αναμένονταν να λάβει χώρα στα Δωδεκάνησα, όμως κάτι τέτοιο βρίσκει αντίθετο τον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Με επίσημο έγγραφό του ζητά η εκδίκαση της υπόθεσης να γίνει στην Αθήνα, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας, ενώ σημειώνει ότι τυχόν διεξαγωγή της ακροαματικής διαδικασίας στην Ρόδο θα διασαλεύσει την καθημερινότητα της ζωής στο νησί.

Η δίκη των δυο κατηγορουμένων θα έπρεπε κανονικά να γίνει στα δικαστήρια Δωδεκανήσου, στη Ρόδο, καθώς εκεί διαπράχθηκε το αποτρόπαιο έγκλημα που συγκλόνισε ολόκληρη η Ελλάδα. Όμως, ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου ζήτησε για λόγους ασφαλείας η δίκη να γίνει εκτός Ρόδου, προτείνοντας μάλιστα να διεξαχθεί στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, στο αίτημα του αναφέρει πως «υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, αν η υπόθεση δικαστεί στη Ρόδο».

Εν ολίγοις, στο έγγραφο του δικαστικού λειτουργού ουσιαστικά μεταφέρεται ότι υπάρχει τέτοια οργή στην τοπική κοινωνία για τον ομαδικό βιασμό και τον φρικτό θάνατο του κοριτσιού, που είναι βέβαιον πως οι κατηγορούμενοι κινδυνεύουν με λιντσάρισμα.

Το αιτημα του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου έγινε δεκτό. Η δίκη θα προσδιοριστεί να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, στα δικαστήρια της Αθήνας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κακοκαιρία
Μαρουσάκης: Χειμωνιάτικο σκηνικό από Δευτέρα – Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και πτώση θερμοκρασίας
Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές, ισχυρούς ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας
Μαρουσάκης: Χειμωνιάτικο σκηνικό από Δευτέρα – Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και πτώση θερμοκρασίας