Κοινωνία

Σε δομές στην ενδοχώρα αναμένεται να μεταφερθούν από τη Σάμο 700 αιτούντες άσυλο

πρόσφυγες Πειραιάς
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Συνολικά 700 αιτούντες άσυλο αναμένονται να μεταφερθούν σήμερα, Δευτέρα, από τη Σάμο στον Πειραιά και από εκεί σε δομές στην ενδοχώρα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει γνωστός το ταχύπλοο PAROS Jet θα παραλάβει τους αιτούντες άσυλο. 

Στη Σάμο ζουν σήμερα περισσότεροι από 6.500 αιτούντες άσυλο, δηλαδή μεταφέρονται περισσότεροι από το 10% του σχετικού πληθυσμού του νησιού. 

Στο μεταξύ μεταφέρθηκαν σε χώρο μπροστά στην είσοδο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης όπου στήθηκαν σκηνές, οι αιτούντες άσυλο που είχαν διαφύγει από τον καταυλισμό του ΚΥΤ και έμεναν σε δημόσιους χώρους στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη.

Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζονται και σήμερα στη Σάμο οι κινητοποιήσεις για το μεταναστευτικό -προσφυγικό ζήτημα. Ο δήμος Ανατολικής Σάμου θα κλείνει όλες τις αυτοδιοικητικές υπηρεσίες, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί πάνδημο συλλαλητήριο στην πλατεία Δημαρχείου της Σάμου.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία